Skip to content

Kuinka jakaa Macin näyttö verkossa

19 de maaliskuu de 2021

Näytön jakaminen on prosessi, jonka avulla etätietokoneen käyttäjät voivat nähdä, mitä Macin näytöllä tapahtuu. Mac-näytön jakamisen avulla voit myös tarkastella toisen Macin näyttöä ja hallita sitä etänä.

Tämä voi olla erittäin kätevää ongelman vianetsinnän saamiseksi tai antamiseksi, vastausten saamiseksi sovelluksen käyttöä koskeviin kysymyksiin tai yksinkertaisesti jonkin Mac-tietokoneen käyttämiseen toisesta tietokoneesta.

Mac-tietokoneissa on sisäänrakennetut näytönjako-ominaisuudet, joihin pääsee Jako-asetuspaneelista. Macin näytönjako-ominaisuus perustuu VNC (Virtual Network Computing) -protokollaan, mikä tarkoittaa, että voit käyttää toista Macia myös näytön katselemiseen, voit käyttää mitä tahansa tietokonetta, johon on asennettu VNC-asiakas.

Näytön jakamisen määrittäminen Macissa

Mac tarjoaa kaksi tapaa määrittää näytön jakamisen; toista kutsutaan sopivasti näytönjaoksi ja toista kutsutaan etähallinnaksi. Nämä kaksi käyttävät samaa VNC-järjestelmää näytön jakamisen sallimiseksi. Erona on, että etähallintamenetelmä sisältää myös tuen Applen etätyöpöytäsovellukselle, maksulliselle sovellukselle, jota käytetään monissa kaupallisissa ympäristöissä, jotta etähenkilöstö voi tehdä vianmäärityksen ja määrittää Mac-tietokoneita. Tässä artikkelissa oletetaan, että aiot käyttää perusnäyttöjakoa, joka soveltuu paremmin useimmille koti- ja pienyritysten käyttäjille.

  1. Käynnistä Järjestelmäasetukset joko napsauttamalla Dockin Järjestelmäasetukset-kuvaketta tai valitsemalla Omenavalikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Napsauta Järjestelmäasetukset-ikkunan Jako-asetuspaneelia.
  3. Aseta valintamerkki näytönjakopalvelun viereen.
  4. Napsauta Tietokoneen asetukset -painiketta.
  5. Aseta Asetukset-ruudussa valintamerkki kohdan VNC-katsojat voivat hallita näyttöä salasanalla.
  6. Anna salasana, jota käytetään, kun etäkäyttäjä yrittää muodostaa yhteyden Maciin.
  7. Napsauta OK-painiketta.
  8. Valitse, kenille käyttäjille annetaan pääsy Macin näyttöön. Voit valita ’Kaikki käyttäjät’ tai ’Vain nämä käyttäjät’. Tässä tapauksessa ’käyttäjät’ tarkoittaa paikallisen verkon Mac-käyttäjiä. Tee valinta.
  9. Jos valitsit ”Vain nämä käyttäjät”, lisää plus-painikkeella (+) sopivat käyttäjät luetteloon.
  10. Kun olet valmis, voit sulkea jakamisasetusten ruudun.

Kun näytön jakaminen on otettu käyttöön, muut lähiverkon tietokoneet voivat käyttää Macin työpöytää. Voit käyttää Macin jaettua näyttöä käyttämällä Finderia tai iChatia.