Skip to content

Kuinka jakaa videoita YouTubessa

26 de kesäkuu de 2021

YouTube on maailman suosituin videoiden jakamispalvelu. Katso online-videoita ilmaiseksi niin erilaisista aiheista kuin hauskat kissanhahmot, geometrian oppiminen, meemit ja tuotearvostelut, muutamia mainitakseni. YouTubessa saatavilla olevien videoiden leveys ja laajuus on valtava, ja käyttäjät katsovat päivittäin yli miljardi tuntia videoita. Jos haluat päästä YouTuben toiselle puolelle ja ladata ja jakaa videoitasi, sinun on tiedettävä aloitus. Käyttäjät voivat navigoida YouTubessa yli 80 kielellä, joka kattaa yli 95 prosenttia maailman väestöstä.

Ensimmäinen vaihe: Määritä YouTube-tavoitteet

Miksi haluat olla YouTubessa? Ensinnäkin sinun on päätettävä, mitä haluat saavuttaa lataamalla videoita YouTubeen. Onko sinulla yritystä, jota haluat mainostaa? Haluatko jakaa videoita lapsesi jalkapallojoukkueesta muiden perheiden kanssa? Otitko hilpeän videon, jota olet innokas jakamaan maailmalle? Halusitpa sitten olla johdonmukainen sisällöntarjoaja tai haluat jakaa videoita perheen ja ystävien kanssa, kun määrität selkeästi YouTube-tavoitteesi, on helpompi siirtyä eteenpäin ja luoda kiinnostavaa sisältöä. Jos haluat mainostaa yritystä, pysy ajan tasalla videoistasi. Jos sinulla on esimerkiksi puutarhanhoitoyritys, lähetä videoita puutarhanhoitovihjeillä.

Toinen vaihe: Luo YouTube-kanava

Jos sinulla on Google-tili, voit katsella YouTube-videoita ja tilata muiden ihmisten YouTube-kanavia. Videoiden lataamiseksi sinun on kuitenkin luotava YouTube-kanava. Käytä olemassa olevaa Google-tiliä, jos käytät kanavaasi henkilökohtaisiin tarkoituksiin, tai luo uusi YouTube-kanava yritykselle tai organisaatiolle. Näin:

 1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella tai mobiililaitteella.

 2. Valitse profiilikuvakuvake oikeassa yläkulmassa.

  Käyttäjä-kuvake YouTubessa

 3. Valitse Luo kanava.

  Luo kanava -komento

 4. Valitse Aloittaaja seuraa sitten kehotteita nimeääksesi kanavasi käyttämällä nimesi tai mukautettua nimeäsi.

  Luo YouTube-kanava valitsemalla Aloita

 5. Jos käytät mukautettua nimeä, kirjoita se, valitse valintaruutu, joka osoittaa, että ymmärrät kanavan luomisen, ja valitse Luoda.

  Vahvista valintaruutu

 6. Seuraa kehotteita lisätäksesi profiilikuvan, kirjoittamalla kanavan kuvauksen, lisäämällä linkkejä muille sivustoille tai sosiaalisiin sivustoihin ja valitsemalla sitten Tallenna ja jatka.

 7. Olet nyt valmis lataamaan videoita YouTubeen.

  Olet valmis lataamaan videoita YouTubeen

Kolmas vaihe: Lataa video YouTube-kanavallesi

Jos sinulla on lähetettävää videota tai videoita, olet valmis lataamaan kyseiset videot YouTube-kanavallesi. Jos ei, sinun on tehtävä joitain YouTube-videoita. Videoiden lataamista YouTubeen kutsutaan YouTube Studioksi.

 1. Kirjaudu sisään YouTube Studioon, jotta pääset palveluun Kanavan hallintapaneeli. (Tai valitse YouTubesta profiilikuvasi > kanavallesi > YouTube Studio.)

  YouTube Studion kanavan hallintapaneeli

 2. Valitse oikeassa yläkulmassa Luodaja valitse sitten Lähetä video.

  Lähetä videot -komento

 3. Valitse tiedosto, jonka haluat ladata, ja valitse sitten Lähetä. Voit ladata enintään 15 videota kerralla.

 4. Lisää videolle otsikko, kuvaus ja pikkukuva.

  Lisää otsikko, kuvaus ja pikkukuva YouTube-videollesi

 5. Lisää videosi soittolistaan ​​(valinnainen), ilmoita, onko video tehty lapsille, ja lisää ikärajoitukset.

  Nimeä YouTube-videosi yleisö

 6. Valita Lisää vaihtoehtoja. Ilmoita, onko video maksanut mainoskampanjoita, lisää sitten tunnisteet, kieliasetukset, nauhoituksen päivämäärä ja sijainti, lisenssi- ja jakelutiedot, lisää se luokkaan ja valitse kommentti-asetukset.

  Lisää lisäasetuksia yritysvideolle YouTubessa

 7. Kun olet täyttänyt sopivat asetukset, valitse Seuraava.

 8. Lisää kortteja ja lopetusnäyttöjä näyttääksesi katsojille liittyviä videoita, verkkosivustoja ja toimintakehotuksia, ja valitse sitten Seuraava. Videosi on oltava vähintään 25 sekunnin pituinen, jotta sinulla on lopetusnäyttö.

 9. Valitse Tallenna tai julkaise ja valitse, haluatko videon olevan Yksityinen, Julkinentai Piilotettu. Piilotettu tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on linkki, voi katsoa videon.

  Valitse Tallenna tai Julkaise ja valitse sitten kuka voi katsoa YouTube-videosi

 10. Valitse Ajoittaa asettaa YouTube-videosi alkamisajankohta.

  Valitse Aikataulu, jos haluat asettaa YouTube-videosi alkamisajankohdan

 11. Valitse Ajoittaa. Olet ladannut ja ajoittanut YouTube-videosi.

  Olet ladannut ja ajoittanut YouTube-videosi

Neljäs vaihe: Luo soittolistoja

Soittolistat auttavat tilaajia lajittelemaan sisältösi helposti. Vaikka sinulla olisi vain muutama video lähetetty, ryhmitä videot soittolistoihin ja valitse sitten soittolistojen nimet. Soittolistat auttavat ihmisiä löytämään videosi. Kun he ovat sitoutuneet yhteen videoon, he näkevät muut luomasi videot ja katsovat todennäköisemmin kyseisiä videoita. YouTuben avulla voit näyttää soittolistoja YouTube-kanavasivullasi.

Viides vaihe: Mainosta videoita

Halusitpa sitten kasvattaa yritystä tai haluat ihmisten näkevän videoitasi, levitä sanaa YouTube-sisällöstäsi sosiaalisen median tiliesi avulla. Älä unohda olla yhteydessä yleisöösi. Vastaa kysymyksiin ja kommentteihin ja ota katsojien palaute huomioon. Huomaavaisuutesi YouTube-kanavallesi auttaa rakentamaan uskollisen ja sitoutuneen seuraajan.