Skip to content

Kuinka katsella kuvia tietokoneellasi tai Macissasi

22 de heinäkuu de 2021

On useita tapoja katsella kuvia verkosta työpöydällä tai selaimessa. Kaikissa Windows- ja Mac-tietokoneissa on sisäänrakennetut kuvankatseluohjelmat, mutta kuvatiedostot on mahdollista avata muussa kuin oletusohjelmassa. Tämän artikkelin ohjeet koskevat laajasti kaikkia tietokoneita ja verkkoselaimia.

Verkosta lataamiesi kuvien tarkasteleminen

Jokainen tiedostotyyppi liittyy tiettyyn tietokoneesi ohjelmaan, joten kaksoisnapsauttamalla kuvatiedostoa se avautuu tietokoneen oletuskuvanäkymässä.

Jos tiedostotyyppiä ei tueta, sinua pyydetään valitsemaan ohjelma, jolla se avataan. Microsoft Photos ja Preview for Mac tukevat kaikkia kuvamuotoja, mukaan lukien GIF- ja JPEG-kuvat, joten jos ne eivät pysty avaamaan tiedostoa, tarvitset toisen tyyppisen ohjelman. Voit esimerkiksi avata .PSD-tiedostoja valokuvien muokkausohjelmistossa, kuten Photoshop.

Jos kuvankatseluohjelma ei tue tiedostotyyppiä, sinun on valittava toinen ohjelma, jolla se avataan.

On olemassa monia vaihtoehtoisia freeware- ja shareware-kuvankatseluohjelmia, jotka voit ladata verkosta. Jotkut tarjoavat lisäominaisuuksia kuvankäsittelyyn ja tiedostomuotojen muuttamiseen. Kun asennat kuvankatseluohjelman, sen pitäisi asettaa tiedostoyhdistelmät avaamaan yleisimmät kuvatiedostot. Tiedostoyhdistelmiä on mahdollista muuttaa, jos haluat tietyn tyyppisen kuvatiedoston avautuvan eri ohjelmassa.

Kuinka avata kuvia selaimessasi

Jos haluat katsoa tarkemmin kuvaa verkkosivustolla, napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa uudessa välilehdessä.

Kuvakaappaus verkkoselaimen asetusvalikosta ja "Avaa kuva uudessa välilehdessä" -vaihtoehto korostettuna

Voit myös vetää kuvatiedoston tietokoneellasi selainikkunaan avataksesi sen.

Voit vetää tietokoneessa olevan kuvatiedoston selainikkunaan avataksesi sen.

Verkossa oleviin kuviin voi olla liitetty tekijänoikeuksia. Tarkista aina sivuston omistajalta, ennen kuin käytät kuvia, jotka eivät kuulu sinulle.

Kuvan avaaminen toisella ohjelmalla

Jos et halua käyttää Windowsin tai Macin oletuskuvankatseluohjelmaa, oikealla painikkeella kuvatiedosto ja valitse Avaa. Valitse jokin luetelluista vaihtoehtoisista ohjelmista tai valitse Valitse toinen sovellus.

Kuvakaappaus vaihtoehto-valikosta, jossa Open With -komento on korostettu

Kun valitset toisen ohjelman kuvan avaamiseksi, valitse viereinen ruutu Käytä aina tätä sovellusta avata samantyyppisiä tiedostoja valitulla ohjelmalla tulevaisuudessa.

"Käytä aina" -vaihtoehto kuvien avaamiseen

Avaa kuvat valokuvankäsittelyohjelmalla

Kuvankatseluohjelman käyttö on yleensä nopeampaa, kun haluat vain katsoa kuvaa, mutta jos aiot tehdä kuviin muutoksia, tarvitset kuvankäsittelyohjelman. On ilmaisia ​​kuvankäsittelyohjelmia, kuten Gimp ja Paint.NET, jotka tukevat värien korjaamista, rajaamista ja tekstin lisäämistä.