Skip to content

Kuinka käytät harmaasävykuvaa väritehosteella PowerPointissa?

20 de maaliskuu de 2021

Kun lisäät väriä harmaasävykuvan osaan, kiinnität huomion kuvan osaan, koska se hyppää ulos sinua kohti. Hanki tämä vaikutus aloittamalla värillisellä kuvalla ja poistamalla väri kuvan osasta. Voit käyttää tätä temppua seuraavassa PowerPoint-esityksessäsi.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; ja PowerPoint for Microsoft 365.

PowerPoint-väritehoste

Yksi mukava ominaisuus PowerPointissa on, että voit tehdä värimuutoksia kuvan osiin muutamassa minuutissa ilman erityistä valokuvankäsittelyohjelmaa, kuten Photoshop. Tämä opetusohjelma opastaa sinut luomaan kuvan dialle, joka on väri- ja harmaasävyyhdistelmä.

Valitse yksinkertaisuuden vuoksi kuva, joka on jo vaakasuunnassa. Tämä varmistaa, että koko dian peitossa ei ole dian taustaväriä, vaikka tämä tekniikka toimii myös pienemmissä valokuvissa.

Valitse kuva kohdistamalla objekti, jonka ääriviivat ovat terävät ja hyvin määritellyt viivat. Tässä opetusohjelmassa käytetään kuvan keskipisteenä esimerkkikuvaa, jossa on suuri ruusu.

Tuo värikuva PowerPointiin

 1. Avaa PowerPoint-tiedosto ja valitse tyhjä dia.

 2. Mene Lisää.

 3. vuonna Kuvat Valitse ryhmä Kuvia.

 4. Siirry tietokoneesi sijaintiin, johon olet tallentanut kuvan, valitse kuva ja valitse Avata ja aseta se PowerPoint-dialle.

 5. Muuta kuvan kokoa tarvittaessa niin, että se peittää koko dian.

Poista värikuvan tausta

 1. Napsauta värikuvaa valitaksesi sen.

 2. Mene Kuvatyökalut Muoto.

 3. vuonna Säätää Valitse ryhmä Poista tausta. Kuvan keskipiste pysyy, kun taas dian kuvan loppuosa muuttuu magentanväriseksi.

 4. Jos olet tyytyväinen tuloksiin, valitse Säilytä muutokset. Jos taustaa ei ole poistettu kokonaan tai jos osa kuvasta on poistettu, hienosäädä taustaa.

Hienosäädä taustan poistoprosessia

Kun tausta (kuvan magenta osa) on poistettu, saatat huomata, että joitain kuvan osia ei poistettu toivotulla tavalla tai liian monta osaa poistettiin. Tämä on helppo korjata.

Voit hienosäätää taustaa siirtymällä kohtaan Taustan poisto ja:

 • Valitse Merkitse säilytettävät alueet ja vedä taustan alueet, jotka haluat säilyttää osana kuvan polttopistettä.
 • Valitse Merkitse poistettavat alueet ja vedä poistettavan taustan alueiden yli, koska ne eivät ole osa kuvan polttopistettä.

Jos et pidä tekemistäsi muutoksista, valitse Hylkää kaikki muutokset ja aloita alusta. Tai paina Ctrl+Z kumoa viimeinen tekemäsi muutos. Kun olet tyytyväinen tulokseen, valitse Säilytä muutokset.

Tuo kuva uudelleen ja muunna harmaasävyksi

Seuraava vaihe on pinota kopio alkuperäisestä värikuvasta kuvan päälle, joka näyttää nyt vain keskipisteen (tässä esimerkissä keskipiste on suuri ruusu).

 1. Mene Lisää.

 2. Valitse Kuva ja siirry samaan valokuvaan. Valitse se ja valitse Avata.

Varmista, että tämä toinen kuva on täsmälleen saman kokoinen ja muotoinen kuin ensimmäinen kuva, jotta se voidaan pinota oikein ensimmäisen kuvan päälle.

Muunna kuva harmaasävyksi

 1. Napsauta vasta tuotua kuvaa diassa valitaksesi sen.

 2. Mene Kuvatyökalut Muoto.

 3. vuonna Säätää Valitse ryhmä Väri.

 4. vuonna Väritä uudelleen valitse Harmaasävy. Se on toinen vaihtoehto Recolor-osan ensimmäisellä rivillä.

 5. Työkaluvihje Harmaasävy tulee näkyviin, kun viet hiiren painikkeen päälle, jos et ole varma. Kuva muunnetaan harmaasävyksi.

Lähetä harmaasävykuva värikuvan takana

Lähetät nyt kuvan harmaasävyisen version takaosaan siten, että se on ensimmäisen kuvan värikeskipisteen takana.

 1. Napsauta harmaasävykuvaa valitaksesi sen

 2. Mene Kuvatyökalut Muoto.

 3. Valitse Lähetä takaperin. Tai napsauta hiiren kakkospainikkeella harmaasävykuvaa ja valitse Lähetä takaisin > Lähetä takaisin.

 4. Jos valokuvien kohdistus on tarkka, värikeskipiste on sijoitettu täydellisesti harmaasävykuvan harmaasävyisen vastineen päälle.

Valmis kuva

Tämä lopputulos näyttää olevan yksi kuva, jossa yhdistyvät sekä harmaasävy että väri. Ei ole epäilystäkään siitä, mikä on tämän kuvan painopiste.