Skip to content

Kuinka käytät HTML ID -attribuuttitunnisteita sisäisiin linkkeihin?

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Nimi-osio lisäämällä tunnisteeseen tunnus-attribuutti. Luo sisäinen linkki kuten ulkoiselle linkille, mutta korvaa URL-osoite tunnuksella.
 • HTML 4 ja aiemmat versiot käyttivät name-määritettä sisäisten linkkien muodostamiseen. HTML 5 käyttää sen sijaan ID-määritettä.

ID-attribuuttitagien avulla sivuston kävijät voivat napsauttaa linkkiä ja kuljettaa kirjanmerkkeihin merkittyyn sijaintiin samassa asiakirjassa. Tyypillinen sovellus on sisällytettyjen aiheiden luettelo artikkelin yläosassa, samanlainen kuin sisällysluettelo. Näin lisäät sisäiset linkit HTML-muotoon.

Sisäisten HTML-linkkien lisääminen

Tämä lähestymistapa edellyttää sen alueen nimeämistä, johon haluat linkittää, ja luo sitten linkki siihen käyttämällä ID-määritettä. Näin:

 1. Päätä, mihin sivun osioon haluat linkittää. Oletetaan esimerkiksi, että haluat linkittää sivun alaosan viimeiseen kappaleeseen.

 2. Nimeä sopiva osa lisäämällä tunnisteeseen tunnus-attribuutti. Tässä esimerkissä se on nimetty viimeinen kappale, niin kuin:

  The last paragraph

 3. Luo sisäinen linkki samalla tavalla kuin tavallisimmalle ulkoiselle linkille, mutta korvaa URL viimeisen kappaleen tunnuksella:

  The link

 4. Testaa linkkisi.

  W3Schools tarjoaa ilmaisen online-koodin ”hiekkalaatikko”, jossa voit testata HTML-koodiasi.