Skip to content

Kuinka käyttää Facebook-kuvahakua jonkun löytämiseen

30 de huhtikuu de 2021

Vaikka virallista Facebook-kuvahaun ominaisuutta ei ole, voit kokeilla tapoja, jos haluat löytää jonkun kuvan mukaan. Voit käyttää jonkun muun lähettämään valokuvaan liitettyä Facebook-numeroa etsimään liittyvän profiilin Facebookista tai suorittaaksesi käänteisen haun Googlessa Facebook-valokuvasta. Opi tekemään Facebook-kuvahaku profiilin löytämiseksi kuvasta sekä joitain rajoituksia prosesseille.

Kuinka käyttää Facebook-kuvahakua

Facebook antaa numeerisen tunnuksen kaikille sosiaalisen median kanavalle ladatuille valokuville. Kaikilla Facebookista ladatuilla kuvilla on oletuksena kyseinen numeerinen tunnus tiedostonimen osana. Jos tiedät tämän numeron, voit käyttää sitä löytääksesi kuvan lähteen Facebookista. Kuvassa voi olla nimetty tai merkitty sen profiilikuva, joka on jakanut sen, tai henkilö, jonka profiilia yrität löytää. Tämän menetelmän avulla voit etsiä mitä tahansa kuvaa, riippumatta siitä, onko se verkossa vai tallennettu omalle laitteellesi.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kuvaa, jonka haluat etsiä Facebookista.

 2. Valitse Avaa uudella välilehdellä Google Chromessa. Jos käytät eri verkkoselainta, valitse Näytä valokuva, Näytä kuvatai vastaava vaihtoehto.

 3. Etsi kolmea numerosarjaa, jotka on erotettu alleviivoin kuvan osoitepalkista tai tiedostonimestä, kuten tässä esimerkissä korostetut.

  Näyttökuva, joka näyttää tiedostonimen numerot

 4. Etsi keskimmäinen numerosarja. Tässä esimerkissä se on 10161570371170223. Tätä henkilötunnusta käytät Facebookissa kuvan löytämiseen.

  Kuvakaappaus, josta näkyy kuvan tunnusnumero

 5. Kirjoita (tai kopioi ja liitä) https://www.facebook.com/photo.php?fbid= selaimen osoiteriville.

 6. Liitä kuvan tunnusnumero heti = osoitepalkissa. Tämä esimerkki näytetään muodossa https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10161570371170223 ilman välilyöntejä.

  Näyttökuva Facebook ID: stä osoiterivillä

 7. Lehdistö Tulla sisään Siirry suoraan valokuvaan Facebookissa ja etsi profiili, jolle se on lähetetty. Tietosuoja-asetukset saattavat estää sinua käyttämästä kuvaa Facebook-sivulla. Jos kuva ei ole julkinen tai omistaja on estänyt sinut, valokuvaa ei ehkä voi katsella.

Käänteinen kuvahaku: Facebook ja Google-menetelmä

Voit suorittaa käänteisen kuvahaun Googlessa käyttämällä Facebookiin lähetettyä valokuvaa saadaksesi lisätietoja sen lähettäjistä.

 1. Napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Hae kuvaa Googlesta.

  Näyttökuva kuvan hiiren kakkospainikkeella olevasta valikosta korostettuna 'Hae Googlesta kuva'.

 2. Uusi välilehti avautuu, kun näytetään valokuvan mahdolliset vastaavuudet.

  Näyttökuva Googlen käänteisestä kuvasta

  Vaihtoehtoisesti voit etsiä lataamaasi kuvaa lataamalla sen tai vetämällä ja pudottamalla sen Google-kuvahakusivulle käyttääksesi Google-käänteiskuvan hakua.

 3. Poista teksti hakukentästä, korvaa se sanalla sivusto: facebook.comja paina Tulla sisään. Tämä kertoo Googlelle, että haluat vain kääntää kuvahakua Facebookista etkä muita sivustoja.

  Näyttökuva Googlen käänteisestä kuvasta on rajoitettu Facebookiin.

 4. Tarkista tuloksista, onko joku etsimäsi henkilön profiili.

Vaihtoehtoisia tapoja kääntää kuvahaku

Jos kumpikaan lähestymistapa ei anna sinun löytää joku kuvan mukaan, on muita työkaluja, joita voit käyttää käänteisen kuvahaun, Facebookin tai muuten. Voit esimerkiksi ladata kuvan TinEye-palveluun ja selvittää, missä se on ilmestynyt verkossa.