Skip to content

Kuinka käyttää halpoja tulostustodistuksia projektin tarkistamiseen

19 de maaliskuu de 2021

Blueline on kaupallisen tulostimen tekemä todiste, joka toimitetaan asiakkaalle valokuvatun, riisutun ja kuvannetun tulostustyön elementtien tarkastamiseksi. Negatiivit, joista puristinlevyt valmistetaan, kuvataan ohuelle siniselle valoherkälle paperille. Kaikki teksti ja kuvat näkyvät vaaleansinisellä paperilla tummansinisellä, joten todisteen nimi.

Bluelinesin tarkoitus

Bluelines on hyödyllinen vahvistaakseen, että kirjasimet eivät ole oletusarvoisesti olleet muita vähemmän toivottavia fontteja, että kirjan tai uutiskirjeen sivunumerot putoavat oikeaan järjestykseen ja että kaikki tulostusprojektin elementit näyttävät olevan oikeassa paikassa.

Paperi, jolle bluelines tehdään, voidaan kuvata molemmilta puolilta ja sitten leikata ja taittaa osoittamaan, että jokainen sivu on varmuuskopioitu oikealle sivulle, että kaikki sivut ovat järjestyksessä ja että jokainen sivu on keskitetty tai muuten sijoitettu tarkoitetulla tavalla. asiakas. Blueline näyttää myös mahdollisia naarmuja tai vikoja negatiiveissa.

Kun asiakas hyväksyy blueline-todistuksen, painolevyt altistetaan sitten samoille negatiiveille, joita käytettiin bluelinen valmistamiseen.

Bluelinesin käytön edut

  • Bluelines ovat edullisia todisteita.
  • Ne on kuvattu samasta kalvosta, josta levyt on valmistettu.
  • Muutoksia tai korjauksia on helpompi tehdä ja ne ovat halvempia todentamisprosessin tässä vaiheessa.
  • Kirjasivut näytetään järjestyksessä ja varmuuskopioituina.
  • Bluelines näyttää lopullisen leikkauskoon ja taitokset.

Bluelines in the Digital Age

Jotkut kaupalliset tulostimet käyttävät edelleen kalvoa levyjen ja perinteisten bluelineiden valmistamiseen, mutta monet tulostimet ovat siirtyneet täysin digitaalisiin työnkulkuihin. Termi ”blueline” säilyy, vaikka uusi todiste, jolla on tämä nimi, ei ole sininen. Digitaalinen blueline valmistetaan pakotetuista sähköisistä tiedostoista, jotka poltetaan painolevyille tai lähetetään suoraan lehdistölle. Vedoksen laatu ei ole tulostuslaatu tai väritarkka, mutta – kuten perinteiset bluelines – sitä käytetään elementtien sijainnin ja sivutustarkkuuden vahvistamiseen. Todiste tulostetaan yleensä ohuen, valkoisen paperin molemmille puolille, sitten leikataan ja tarvittaessa ommellaan kirja- tai uutiskirjeeksi.

Muuntyyppiset todisteet

Kaupalliset painoyritykset tarjoavat yleensä värillisen ja väritarkan digitaalisen värisävyn. Tämän tyyppistä todistusta käytetään nimenomaan kuvien laadun ja värien tarkkuuden arvioimiseen. Paperi on yleensä yksipuolinen ja paksu, joten tätä vedosta ei varmuuskopioida kokoon taitettuna. Jos asiakas hyväksyy väritodistuksen, todiste annetaan puristusteknikolle, joka vastaa lehden väriä. Tämän tyyppinen todiste, jos kalliimpi kuin blueline.

Lehdistötodistukset ovat harvinaisempia kuin aikaisemmin, koska digitaaliset värikoristeet tekevät hyvää työtä osoittamalla lopputuotteen laatua. Lehdistötodistuksia on kuitenkin edelleen saatavana. Tässä tapauksessa kaikki työn tulostamiseen liittyvät työt on suoritettu tiettyyn pisteeseen asti. Puristusteknikko asentaa levyt ja musteet ennen kuin tulostetaan arkki työlle määritetylle paperille. Tämä lehdistötodistus on asiakkaalla. Lehdistöteknikko odottaa, kun asiakas tarkistaa todisteet. Jos työ hyväksytään, työ suoritetaan. Jos asiakas tekee muutoksen, työ vedetään lehdistöltä ja ajoitetaan uudeksi päiväksi tai ajaksi. Tämä on erittäin kallis vedostusvaihtoehto.