Skip to content

Kuinka käyttää iCloud-linkkejä valokuvien jakamiseen

30 de huhtikuu de 2021

iCloud on yksi peruspalveluista, jotka Apple toi pöydälle laitteiden ekosysteemillä. Apple käyttää iCloudia kaikkeen varmuuskopioinnista laitteen yhteentoimivuuteen valokuviin, ja viimeinen on erityisen hyödyllinen. Saatat jo tietää, miten määritetään jaetut albumit valokuville, mutta on toinen, nopeampi tapa jakaa valokuvia, ja käyttämällä iCloud-linkkejä.

Kuinka käyttää iCloud-linkkejä valokuvien jakamiseen

iCloud-linkit luodaan samalla jakosivulla kuin muutkin jakamistavat.

  1. Avata Valokuvat.

  2. Napauta valokuvaa tai valokuvia, jotka haluat jakaa.

  3. Napauta Jaa.

  4. Vieritä alaspäin ja napauta Kopioi iCloud Link.

  5. Lyhyen valmisteluruudun jälkeen linkki kopioidaan leikepöydälle ja voit liittää linkin valitsemaasi viestintätyökaluun. Kun vastaanottajasi saa linkin (tai joku muu lähettää sinulle linkin), napauta tai napsauta sitä. Jos vastaanottaja on iOS-laitteella, valokuva avautuu Kuvat-sovelluksessa. Jos ei, valokuva avautuu selaimessa.

ICloud-valokuvien jakamisen edut ja haitat

Tärkein etu on yksinkertaisuus. iCloud-linkit toimivat kaikille, kaikilla alustoilla. Jos heillä on verkkoselain ja keinot vastaanottaa viesti, heillä on hyvä mennä. Tämä johtaa toiseen keskeiseen hyötyyn – voit lähettää iCloud-linkin minkä tahansa haluamasi tekstiviestinnän kautta. Siihen sisältyy sähköposti, Whatsapp, Facebook Messenger, tekstiviestit ja paljon muuta. Lisäksi, koska suurin osa iPhoneista varmuuskopioi valokuvat iCloudiin joka tapauksessa, kuva on todennäköisesti jo siellä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse odottaa valokuvan lataamista ennen linkin saamista.

ICloud-jakamisen poistaminen

Tärkein haittapuoli on, että oletusarvoisesti iCloud-linkit toimivat vain 30 päivää. Sen jälkeen jakaminen lopetetaan. Vaikka tämä on ehdottomasti turvallisuusetu, sillä on myös ilmeisiä haittoja. Jos et halua odottaa koko 30 päivää, voit lopettaa jakamisen aikaisemmin. Näin voit tehdä sen.

  1. Avaa Kuvat.

  2. Napauta Sinulle.

  3. Vieritä alas kohtaan Äskettäin jaettu.

  4. Napauta valokuvaa, josta haluat poistaa jakamisoikeudet.

  5. Napauta kolmen pisteen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.

    IPhonen Photos-sovelluksen Sinulle ja äskettäin jaetut -vaihtoehdot.

  6. Napauta Lopeta jakaminen.

  7. Napauta toista Lopeta jakaminen -painiketta.

    Lopeta jakamisen vaihtoehto iCloud Link -kuvien jakamista varten.

Aivan kuten, jakamisoikeudet poistetaan ja muiden ihmisten linkit eivät enää toimi.

Kuinka noutaa jo jaettu iCloud-linkki

Vastaavasti, jos olet jo jakanut valokuvan ja haluat saada linkin uudelleen myöhemmin, löydät sen For You -välilehdeltä.

  1. Avaa Kuvat.

  2. Napauta Sinulle.

  3. Vieritä alas kohtaan Äskettäin jaettu ja napauta valokuvaa, jonka haluat jakaa.

  4. Napauta kolminkertaiset pisteet oikeassa yläkulmassa.

  5. Napauta Kopioi iCloud Link.

    Kopioi iCloud Link -vaihtoehto iPhone-valokuvissa.

Linkki kopioidaan leikepöydälle ja voit liittää sen mihin tahansa haluamaasi viestipalveluun. iCloud-linkkien jakaminen on loistava tapa jakaa valokuvia muiden kanssa käyttämällä samaa infrastruktuuria, joka on ollut Applen kanssa alusta asti.