Skip to content

Kuinka käyttää ilmaista ClamAV Linux Antivirus -ohjelmistoa

1 de toukokuu de 2021

Monet ihmiset pitävät Linuxia turvallisempana kuin Windows, mutta kuten mikä tahansa tietokone, se voi olla haavoittuva haittaohjelmille, viruksille ja troijalaisille. Vaikka riski virusten tarttumisesta Linuxiin saattaa olla pieni, se on olemassa, mutta monet ihmiset eivät käytä virustentorjuntaohjelmistoja Linux-järjestelmissään. Kun kyberturvallisuus ja hyökkäykset lisääntyvät, kannattaa lisätä virustentorjuntaohjelmien tarjoama ylimääräinen mielenrauha. Se ei kuitenkaan tarkoita, että joudut kuluttamaan paljon. Täällä ClamAV tulee sisään.

Ilmainen virustorjuntaratkaisu

ClamAV on avoimen lähdekoodin virustorjuntaohjelmistotyökalu, joka havaitsee haittaohjelmat ja virukset useissa käyttöjärjestelmissä, mukaan lukien Linux. Sitä käytetään usein sähköpostipalvelimissa virusten etsimiseen sähköpostiviesteissä. ClamAV: n päivitykset ovat saatavilla ilmaiseksi. Kolme syytä, miksi sinun tulisi harkita ClamAV for Linuxia, ovat:

  • Tietokoneellasi on arkaluontoisia tietoja ja haluat lukita koneesi niin paljon kuin mahdollista.
  • Sinä käynnistät kaksoisohjelman Windowsilla Skannaa kaikki aseman osiot ja lisäasemat tietokoneellasi ClamAV: n avulla.
  • Haluat luoda järjestelmän pelastus-CD: n, DVD: n tai USB: n virusten vianmääritykseen ystävän Windows-tietokoneessa.

Asenna ClamAV

ClamAV toimii komentorivin kautta. ClamTK-niminen työkalu tarjoaa kuitenkin yksinkertaisen graafisen käyttöliittymän. Löydät ClamTK: n useimpien jakelujen paketinhallinnasta. Esimerkiksi Ubuntun käyttäjät löytävät sen Ohjelmistokeskuksesta ja openSUSE-käyttäjät Yastista. Etsi ja suorita ClamTK-paketti jakeluasi graafisen työpöydän avulla. Prosessi on hieman erilainen työpöytäympäristöstä ja jakelusta riippuen.

Käytä ClamTK: ta

Pääsovellus on jaettu neljään osaan:

  • Kokoonpano käytetään määrittämään kuinka haluat ClamAV: n toimivan.
  • Historia voit nähdä edellisten skannausten tulokset.
  • Päivitykset avulla voit tuoda uusia viruksen määritelmiä.
  • Analyysi näyttää kuinka skannaukset aloitetaan.

Lataa virusten määritykset ennen virustarkistusta. Valitse Päivityksetja paina sitten OK tarkistaa päivitykset.

OK-painike ClamAVissa

Mukauta ClamAV

Muuta asetuksia valitsemalla asetukset -kuvaketta. Vie hiiri jokaisen valintaruudun päälle näyttääksesi työkaluvihjeen, jossa selitetään kunkin vaihtoehdon tarkoitus. Neljän ensimmäisen valintaruudun avulla voit etsiä salasanan tarkistimia, suuria tiedostoja, piilotettuja tiedostoja ja skannata kansioita rekursiivisesti. Kaksi muuta valintaruutua päivittyvät ja vaihtavat kuvakkeiden toimintaa sovelluksessa (esimerkiksi onko sinun napsautettava kuvakkeita kerran tai kahdesti).

Linux ClamAV -asetukset

Etsi viruksia

Voit etsiä viruksia valitsemalla joko Skannaa tiedosto -kuvake tai Skannaa kansio -kuvaketta. Valitse lähtökohtana Skannaa kansio -kuvaketta. Näkyviin tulee selausvalintaikkuna. Valitse skannattava asema (esimerkiksi Windows-asema) ja paina sitten OK. ClamAV etsii rekursiivisesti kansioista asetuksista riippuen ja etsii epäilyttäviä elementtejä. ClamAV ei väitä tarjoavansa 100-prosenttista suojaa, mutta mikään virustorjuntaohjelmisto ei voi esittää tätä vaatimusta. ClamAV on kuitenkin tehokas.

Linux ClamAV -skannaus