Skip to content

Kuinka käyttää Macin Energy Saver Preferences -ruutua

30 de huhtikuu de 2021

Energiansäästäjä-asetuspaneeli ohjaa, miten Mac reagoi passiivisuuteen. Voit säästää energiaa energiansäästöasetusten avulla Macin nukkumaan, sammuttaa näytön ja kiertää kiintolevyt alas. Voit myös käyttää virransäästöasetuspaneelia UPS: n (keskeytymätön virtalähde) hallintaan. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Mac OS X 10.8: aa tai uudempaa.

Mitä nukkuminen tarkoittaa Macissa

Ennen kuin teet muutoksia energiansäästäjän asetuspaneeliin, kannattaa ymmärtää, mitä Macin asettaminen lepotilaan tarkoittaa.

Phil Ashley / Getty Images

Lepotila: Kaikki Macit

Jotkut lepotilan ominaisuudet ovat samat kaikissa Mac-malleissa, sekä työpöydällä että kannettavalla.

 • Macin prosessori siirtyy vähän virtaa kuluttavaan tilaan, mikä vähentää energiankulutusta merkittävästi.
 • Macin videolähtö on kytketty pois päältä. Kaikkien liitettyjen näyttöjen on joko siirryttävä omaan lepotilaansa (riippuu valmistajasta) tai ainakin tyhjennettävä näyttö.
 • Sisäiset kiintolevyt pyörivät alas.

Kaikki kolmannen osapuolen asemat eivät tue pyörimisnopeutta tai lepotilaa.

Lepotila: Mac-kannettavat

Koska niillä voi olla erilaisia ​​sisääntuloja ja käyttötapauksia kuin työpöydän vastapuolilla, ja koska ne voivat toimia sekä sovittimella että akkuvirralla, MacBook-mallit käsittelevät lepotilaa eri tavoin. Energiansäästöasetusten avulla voit ottaa osan näistä tuotteista käyttöön tai poistaa ne käytöstä.

 • Laajennuskorttipaikka sammuu. Kaikki laitteet, jotka olet liittänyt laajennuskorttipaikkaan, poistetaan käytöstä.
 • Sisäänrakennettu modeemi sammuu.
 • Sisäänrakennettu Ethernet-portti sammuu.
 • Sisäänrakennetut AirPort-kortit sammuvat.
 • Optinen mediaasema sammuu.
 • Äänen sisään- ja ulostulo on poistettu käytöstä.
 • Näppäimistön valaistus deaktivoituu.
 • USB-porttien virta on katkaistu, vaikka ne reagoivat ulkoisen näppäimistön tiettyihin näppäimiin.

Energiansäästäjä-asetuspaneelin määritysprosessi on sama kaikissa Mac-tietokoneissa.

Kuinka muuttaa Macin energiansäästöasetuksia

Voit käyttää Energiansäästäjää Macin Järjestelmäasetuksissa. Näin pääset sinne ja mitä voit tehdä asetuksilla.

 1. Avata Järjestelmäasetukset Mac-tietokoneidesi alla Omena valikossa.

  Järjestelmäasetukset Macin Apple-valikossa

 2. Klikkaus Energian säästäjä.

  Energiansäästö macOS: ssa

 3. Virransäästö-asetuspaneeli sisältää asetukset, joita voidaan käyttää verkkovirtasovittimeen, akkuun ja UPS: ään, jos sellaisia ​​on. Jokaisella tuotteella voi olla omat ainutlaatuiset asetukset, joiden avulla voit räätälöidä Macin energiankulutuksen ja suorituskyvyn sen mukaan, mitä virtalähdettä tietokoneesi käyttää. Napsauta lähdettä, jonka asetuksia haluat muuttaa. Riippuen MacBookin käyttämästä Mac-käyttöjärjestelmän versiosta, vaihtoehdot voivat olla avattavassa valikossa tai näytön yläosassa olevilla painikkeilla. Pöytätietokoneissa on vain yksi asetussarja.

  Energiansäästöasetukset macOS: ssa

 4. Ensimmäinen energia-asetusvaihtoehto kutsutaan Sammuta näyttö tämän jälkeen. Säädä liukusäädin haluamaasi aikaan. Voit valita minuutista kolmeen, samoin kuin Ei koskaan. Mitä kauemmin tietokoneesi on hereillä ennen nukkumista, sitä enemmän energiaa se kuluttaa. Tämä tasapaino on erityisen tärkeä MacBookille, joka toimii akkuvirralla. Älä käytä koskaan -vaihtoehtoa vain, jos omistat Mac-tietokoneesi tiettyyn toimintoon, joka vaatii sen olevan aina aktiivinen, kuten palvelimen käyttö tai jaettu resurssi hajautetussa laskentaympäristössä.

  Poista näytön asetukset käytöstä.

 5. Seuraava vaihtoehto, Aseta kiintolevyt nukkumaan aina kun mahdollista, antaa sinun nukkua tai kiertää kiintolevyjä matalan kysynnän aikoina. Näin säästät virtaa vaikuttamatta suorituskykyyn, koska kiintolevy herää edelleen, kun järjestelmä sitä tarvitsee.

  Laita kiintolevyt nukkumaan.

 6. MacBooksin Energy Saver -sovelluksen akkuasetuksissa on yksi nimeltään Hämärtää näyttöä hieman akkuvirralla. Tämä vaihtoehto säästää virtaa käyttämällä vähemmän valoa näytön sytyttämiseen.

  Hämärtää näyttöä hieman.

 7. Nokoset on asetus, jonka avulla Mac voi ajoittain ”herätä” suorittamaan tehtäviä, kuten sähköpostin tarkistamisen ja sovelluspäivitysten suorittamisen.

  Ota Power Nap käyttöön.

 8. Käynnistä automaattisesti sähkökatkon jälkeen vaihtoehto on käytettävissä Mac-tietokoneissa. Tämä vaihtoehto on kätevä niille, jotka käyttävät Macia palvelimena. Tämä asetus ei välttämättä ole täysin hyödyllinen yleiseen käyttöön. Virtakatkokset voivat tulla ryhmiin, ja sinun on odotettava, kunnes virta näyttää olevan tasainen, ennen kuin käynnistät Macin uudelleen.

  Käynnistä automaattisesti sähkökatkon jälkeen

 9. Energiansäästäjällä on myös verkkoasetuksia. Herätä Wi-Fi-verkkoon (MacBookissa, joka toimii virtalähteellä) ja Herätä verkkoyhteyttä varten (työpöydällä) käske tietokonetta poistumaan lepotilasta, jos se havaitsee toisen tietokoneen yrittävän muodostaa yhteyden siihen.

  Herätä Wi-Fi-verkkoon

 10. Toinen ainutlaatuinen asetus virtalähteellä toimiville pöytätietokoneille ja MacBookeille on Estä tietokonetta nukkumasta automaattisesti, kun näyttö on pois päältä. Tämän asetuksen kytkeminen päälle pitää kiintolevyn hereillä, vaikka näyttö menee lepotilaan. Kun asetus on aktiivinen, tietokone herää nopeammin, mutta se kuluttaa enemmän energiaa.

  Estä tietokonetta nukkumasta automaattisesti.

 11. Klikkaa Ajoittaa -painiketta, kun haluat asettaa Macin käynnistymisajan tai nukkumisajan sekä Macin nukkumisajan.

  Aikataulun valinta.

 12. Napsauta seuraavassa näytössä asetettavien kohteiden vieressä olevia valintaruutuja. Sammutus- ja lepotilavaihtoehdot ovat käytettävissä toisen laatikon vieressä olevassa pudotusvalikossa. Toisessa vaihtoehdossa voit asettaa tietokoneen lepotilaan, käynnistää sen uudelleen tai sammuttaa sen määrättyyn aikaan. Ajoitettuja toimintoja tapahtuu vain, kun Mac on kytketty virtalähteeseen (ts. Niitä ei tapahdu MacBookissa, joka toimii akulla).

  Aikatauluasetukset Macille

 13. Toinen pudotusvalikko tarjoaa vaihtoehdot, joina päivinä valittu toiminto tapahtuu. Voit valita Arkisin (Maanantaista perjantaihin), Viikonloppuisin (Lauantai ja sunnuntai), Joka päivätai tietty viikonpäivä.

  Aikataulupäivien valitseminen.

 14. Määritä lopuksi aika herätys- tai unitoiminnoille. Napsauta tunti-, minuutti- ja AM / PM-osioita valitaksesi kukin niistä. Käytä nuolet tai säädä niitä näppäimistön nuolinäppäimillä.

  Ajan valitseminen.

 15. Klikkaus OK tallentaa aikatauluasetuksesi.

  Valitse OK.

 16. Yksi asetus, joka ei ole käytettävissä kaikissa Mac-tietokoneissa, on Automaattinen grafiikan vaihto. Jos tietokoneessasi on useita grafiikkasiruja, tämä vaihtoehto kehottaa Macia käyttämään pienitehoisempaa laitteistoa vähemmän intensiivisiin tehtäviin, kuten tekstin muokkaamiseen. Jos poistat grafiikan käytöstä, Mac korostaa suorituskykyä, mikä vaikuttaa negatiivisesti akun kestoon.

  Automaattinen grafiikan vaihto

 17. Muita vaihtoehtoja voi olla käytettävissä Mac-mallista tai tietokoneen käyttämistä oheislaitteista riippuen. Lisävaihtoehdot ovat yleensä melko itsestään selviä.