Skip to content

Kuinka käyttää Macin Wi-Fi-diagnostiikkajärjestelmää

19 de maaliskuu de 2021

Macissa on sisäänrakennettu Wi-Fi-diagnostiikkasovellus, jota voit käyttää langattoman verkkoyhteyden vianmääritykseen. Voit käyttää sitä myös Wi-Fi-yhteyden säätämiseen parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi, lokitiedostojen sieppaamiseksi ja paljon muuta.

Mitä Wi-Fi Diagnostics -sovellus voi tehdä?

Wi-Fi-diagnostiikkasovellus on suunniteltu ensisijaisesti auttamaan käyttäjiä ratkaisemaan Wi-Fi-ongelmia. Auttaakseen sinua sovellus voi suorittaa joitain tai kaikki seuraavista toiminnoista käyttämästäsi OS X -versiosta riippuen.

Wi-Fi Diagnostics -sovelluksen päätoiminnot ovat:

 • Monitorin suorituskyky: Tarjoaa lähes reaaliaikaisen signaalin voimakkuuden ja signaalin kohinan. Luo myös lokin signaalin suorituskyvystä ajan myötä. (OS X Lion ja uudemmat)
 • Tallenna tapahtumat: Voi kirjata tiettyjä tapahtumia, kuten käyttäjät, jotka muodostavat yhteyden Wi-Fi-verkkoon tai katkaisevat yhteyden siihen. (OS X Lion ja uudemmat)
 • Sieppaa raakakehykset: Voit siepata langattoman verkon kautta lähetettyjä tietoja, tietokoneen lähettämiä tai vastaanottamia tietoja langattoman verkon kautta ja tietoja mistä tahansa läheisestä verkosta, johon sinulla on käyttöoikeudet. (OS X Lion ja uudemmat)
 • Ota virheenkorjauslokit käyttöön: Voit siepata langattomassa verkossa esiintyviä virheenkorjaustason tapahtumia. (OS X Lion ja uudemmat)
 • Etsi Wi-Fi-verkkoja: Skannaustoiminto etsii kaikkia Wi-Fi-verkkoja yleiseltä alueeltasi ja näyttää tärkeimmät tiedot jokaisesta, mukaan lukien voimakkuus, melutaso ja käytettävät kanavat. Lisäksi Skannaustoiminto ehdottaa myös parhaita kanavia, joita voit käyttää omassa Wi-Fi-verkossa, mikä on erittäin hyödyllinen ominaisuus, jos olet tungosta Wi-Fi-ympäristössä. (OS X Mavericks ja uudemmat)
 • Tiedot: Tarjoaa tekstipohjaisia ​​tietoja Wi-Fi-verkosta, johon olet yhteydessä, mukaan lukien lähetysnopeus, käytössä oleva suojausprotokolla, kanava ja kaista.

Voit käyttää mitä tahansa toimintoa erikseen. Kaikkia toimintoja ei voida käyttää samanaikaisesti joidenkin Wi-Fi Diagnostics -sovelluksen versioiden kanssa. Esimerkiksi OS X Lionissa et voi seurata signaalin voimakkuutta ottaessasi raakoja kehyksiä.

Hyödyllisin toiminto useimmille Mac-käyttäjille on se, joka valvoo signaalin voimakkuutta ja kohinaa. Tämän lähes reaaliaikaisen kaavion avulla voit selvittää, mikä aiheuttaa langattoman yhteyden katkeamisen ajoittain. Saatat huomata, että aina kun matkapuhelimesi soi, melutaso hyppää ylös puristaakseen vastaanotetun signaalin, tai ehkä se tapahtuu, kun aiot mikroaaltouunissa pizzaa lounaaksi.

Saatat myös nähdä, että signaalin voimakkuus on marginaali ja että langattoman reitittimen siirtäminen voi parantaa Wi-Fi-yhteyden suorituskykyä.

Toinen hyödyllinen työkalu on tapahtumien tallentamiseen. Jos olet miettinyt, yrittääkö joku muodostaa yhteyden langattomaan verkkoon (ja ehkä onnistuu), Tapahtumien tallennus -toiminto voi tarjota vastauksen. Aina, kun joku yrittää muodostaa yhteyden verkkoon tai muodostaa yhteyden verkkoon, yhteys kirjataan sekä aika ja päivämäärä. Jos et muodostanut yhteyttä tuolloin, saatat haluta selvittää kuka teki.

Jos tarvitset hieman enemmän tietoa kuin Tapahtumien tallennus voi tarjota, voit kokeilla Ota virheenkorjauslokit käyttöön -vaihtoehtoa, joka kirjaa jokaisen muodostetun tai katkaistun langattoman yhteyden tiedot.

Ja niille, jotka todella haluavat aloittaa verkon virheenkorjauksen, Capture Raw Frames tekee juuri sen; se sieppaa kaiken langattoman verkon liikenteen myöhempää analysointia varten.

Wi-Fi-diagnostiikan käyttäminen OS X Lionin ja OS X Mountain Lionin kanssa

 1. Käynnistä Wi-Fi Diagnostics -sovellus, joka sijaitsee osoitteessa / Järjestelmä / Kirjasto / CoreServices /.

 2. Wi-Fi Diagnostics -sovellus avautuu ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden valita yksi neljästä käytettävissä olevasta toiminnosta:

  • Seuraa suorituskykyä
  • Tallenna tapahtumat
  • Sieppaa raakakehykset
  • Ota virheenkorjauslokit käyttöön
 3. Voit tehdä valintasi napsauttamalla haluamasi toiminnon vieressä olevaa valintanappia. Tässä esimerkissä aiomme valita Seuraa suorituskykyä toiminto. Klikkaus Jatkaa.

 4. Wi-Fi-diagnostiikka sovellus näyttää lähes reaaliaikaisen kaavion, joka näyttää signaalin ja melutason ajan myötä. Jos yrität selvittää, mikä aiheuttaa meluongelmia, voit yrittää sammuttaa tai käynnistää erilaisia ​​laitteita, palveluja tai muita melua aiheuttavia esineitä, joita sinulla voi olla kotona tai toimistossa, ja nähdä, miten se vaikuttaa melutasoon.

 5. Jos yrität saada parempaa signaalia, siirrä joko antenni tai koko langaton reititin tai sovitin toiseen paikkaan nähdäksesi, miten se vaikuttaa signaalin tasoon. Huomasimme, että vain yhden antennin kiertäminen langattomassa reitittimessä paransi signaalin tasoa.

 6. Signaali- ja melutasonäyttö näyttää vain kaksi viimeistä minuuttia langattoman yhteyden suorituskyvystä, mutta kaikki tiedot säilytetään suorituskykylokissa.

Monitorin suorituskykylokin käyttö

 1. Kanssa Seuraa suorituskykyä graafi näkyy edelleen, napsauta Jatkaa -painiketta.

 2. Voit valita tallenna loki Finderiin tai lähetä se sähköpostina. Emme ole onnistuneet käyttämään Lähetä sähköpostina -vaihtoehtoa, joten suosittelemme valitsemaan Näytä Finderissa vaihtoehto. Klikkaa Raportti -painiketta.

 3. Raportti tallennetaan työpöydälle pakatussa muodossa. Tämän artikkelin lopussa on tietoja raporttien katselusta.

Wi-Fi-diagnostiikan käyttäminen OS X Mavericksin ja uudempien kanssa

 1. Käynnistä Langaton diagnostiikka sovellus, joka sijaitsee osoitteessa / Järjestelmä / Kirjasto / CoreServices / Sovellukset /. Voit myös käynnistää sovelluksen pitämällä valintanäppäintä painettuna ja napsauttamalla Wi-Fi-verkkokuvake valikkorivillä. Valitse Avaa langaton diagnostiikka näkyviin tulevasta valikosta.

 2. Langaton diagnostiikka sovellus avautuu ja antaa lyhyen kuvauksen sovelluksen toiminnasta. Klikkaa Jatkaa -painiketta.

 3. Sovelluksen on tehtävä joitain muutoksia järjestelmään diagnoosivaiheen aikana. Syötä sinun järjestelmänvalvojan käyttäjänimi ja Salasanaja napsauta OK.

 4. Langaton diagnostiikka sovellus tarkistaa, kuinka hyvin langaton yhteys toimii. Jos se löytää ongelmia, korjaa ongelma noudattamalla näytön ohjeita. muuten jatka seuraavaan vaiheeseen.

 5. Tässä vaiheessa voit valita yhden kahdesta vaihtoehdosta: Tarkkaile Wi-Fi-yhteyttä, joka käynnistää kirjausprosessin ja pitää yllä tapahtumahistoriaa, jonka voit tarkistaa myöhemmin, tai Jatka yhteenvetoon, joka pudottaa nykyiset Wi-Fi-lokit työpöydällesi, jossa voit tarkastella niitä milloin tahansa. Sinun ei tarvitse valita kumpaakaan luetelluista vaihtoehdoista; sen sijaan voit käyttää muita langattoman diagnostiikan apuohjelmia, jotka ovat saatavana sovelluksen Ikkuna-valikosta.

OS X Mavericks -diagnostiikan apuohjelmat

Jos käytät OS X Mavericks -ohjelmaa, langattoman diagnostiikan apuohjelmien käyttö on hieman erilaista kuin käyttöjärjestelmän uudemmissa versioissa. Jos avaat sovelluksen Ikkuna-valikon, näet Lisäohjelmat-valikkovaihtoehdon. Valitse Apuohjelmat kohde avaa Apuohjelmat-ikkunan, jonka yläosassa on joukko välilehtiä.

Välilehdet vastaavat eri apuohjelmia, jotka on lueteltu OS X Yosemite -ohjelmassa ja Langattoman diagnostiikka -sovelluksen ikkuna-valikon myöhemmissä versioissa. Artikkelin loppuosassa, kun näet viittauksen Ikkuna-valikkoon ja apuohjelman nimen, löydät vastaavan apuohjelman Langattoman diagnostiikka -sovelluksen Mavericks-version välilehdistä.

OS X Yosemite ja uudemmat langattoman diagnostiikan apuohjelmat

OS X Yosemite ja uudemmat versiot, Langattoman diagnostiikan apuohjelmat luetellaan yksittäisinä kohteina sovelluksen Ikkuna-valikossa. Täältä löydät seuraavat:

Tiedot: Antaa yksityiskohdat nykyisestä Wi-Fi-yhteydestä, mukaan lukien IP-osoite, signaalin voimakkuus, melutaso, signaalin laatu, käytettävä kanava, kanavan leveys ja melko vähän muuta. Se on nopea tapa nähdä yleiskatsaus nykyisestä Wi-Fi-yhteydestäsi.

Lokit (nimeltään Kirjaaminen Mavericks-versiossa): Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä lokien keräämisen tietyistä Wi-Fi-verkkoon liittyvistä tapahtumista. Tämä sisältää:

 • Wi-Fi: yleinen loki Wi-Fi-tapahtumista
 • 802.1X: kirjaa 802.1X-protokollaa käyttävät verkon todennustapahtumat
 • DHCP: kirjaa IP-osoitteen määrityksiä pyytävät laitteet
 • DNS: kirjaa pääsyn verkon (Domain Name System) isäntiin, jotka asuvat verkossa
 • Open Directory: seuraa kaikkia hakemistopalvelupyyntöjä
 • Jakaminen: kirjaa tiedostojen jakamistapahtumat Wi-Fi-verkkoosi

Valitse lokien tyyppi kerätäksesi lokeja lokit, joihin haluat kerätä tietojaja napsauta sitten Kerää lokeja -painiketta. Valitut tapahtumat kirjataan sitten, kunnes kirjaustoiminto kytketään pois päältä palaamalla Ikkuna-valikon Langattoman diagnostiikan avustajaan.

 • Skannata (kutsutaan Wi-Fi-skannaukseksi Mavericks-ohjelmassa): Suorittaa kertaluonteisen Wi-Fi-ympäristön tarkistuksen näyttämällä kaikki paikalliset Wi-Fi-verkot, käytetyn suojauksen tyypin, signaalin voimakkuuden, kohinan, käytetyn kanavan, kanavan leveyden, ja enemmän. Skannaus näyttää myös, mitkä ovat parhaat kanavat, joita voit käyttää alueellasi.
 • Esitys: Tuottaa reaaliaikaisen kaavion, joka näyttää signaalin laadun, signaalin voimakkuuden ja kohinan. Reaaliaikainen kaavio voi sisältää OS X: n versiosta riippuen myös siirtonopeuden.
 • Narkomaani (kutsutaan Frame Captureiksi Mavericksissä): Antaa sinun käyttää Maciasi sieppaamaan analysoitavia Wi-Fi-paketteja.
 • Monitori (Vain OS X Yosemite ja uudemmat versiot): Tämä on samanlainen kuin Suorituskyky-apuohjelma, paitsi että siinä on pienempi näyttö, jonka voit jättää käyntiin Macin näytön nurkkaan.

Kun olet läpi langattoman diagnostiikan apuohjelmat, voit palata Avustaja valitsemalla Avustaja ikkuna-valikosta tai sulkemalla mahdollisesti avatut apuohjelmat-ikkunat.

Wi-Fi-yhteyden valvonta

Jos sinulla on ajoittaisia ​​ongelmia Wi-Fi-yhteyden kanssa, voit valita vaihtoehdon Tarkkaile Wi-Fi-yhteyttäja napsauta sitten Jatkaa. Tämä saa langattoman diagnostiikan katselemaan Wi-Fi-yhteyttä. Jos yhteys katkeaa jostain syystä, sovellus ilmoittaa epäonnistumisesta ja tarjoaa syyt miksi signaali katkesi.

Langattoman diagnostiikan lopettaminen

 1. Kun olet valmis sulje Langaton diagnostiikka -sovellus, mukaan lukien aloittamiesi kirjausten lopettaminen, valitse Jatka yhteenvetoon ja napsauta sitten Jatkaa -painiketta.

 2. Sinua pyydetään antamaan kaikki mielestäsi sopivat tiedot, kuten Wi-Fi-tukiaseman sijainti. Klikkaa Jatkaa -painiketta.

 3. Voit lisätä tietoja käyttämästäsi tukiasemasta, kuten tuotemerkki ja mallinumero. Klikkaus Jatkaa kun valmis.

 4. Diagnostiikkaraportti luodaan ja sijoitetaan työpöydälle. Kun raportti on valmis, napsauta Tehty -painiketta sulkeaksesi langattoman diagnostiikkasovelluksen.

Langaton diagnostiikkaraportti

 1. Raportti tallennetaan työpöydälle pakatussa muodossa.

 2. Kaksoisnapsauta diagnostiikkatiedosto purkaa raportti.

Raporttitiedostot tallennetaan eri muodoissa käytetyn toiminnon mukaan. Suurin osa raporteista tallennetaan Applen plist-muodossa, jonka useimmat XML-editorit voivat lukea. Toinen näkemäsi muoto on pcap-muoto, jota useimmat verkkopakettien sieppaussovellukset, kuten WireShark, käyttävät.

Lisäksi monet diagnostiikkatiedostoista voidaan avata OS X: n mukana toimitetulla konsolisovelluksella. Sinun pitäisi pystyä kaksoisnapsauttamalla diagnostiikkatiedostoja kaksoisnapsauttamalla niitä, jotta voit tarkastella niitä konsolilokin katseluohjelmassa tai jossakin OS X.

Suurimmaksi osaksi Wi-Fi-diagnostiikkasovelluksen luomat raportit eivät ole niin hyödyllisiä rentoille käyttäjille, jotka vain yrittävät saada langattoman verkonsa toimimaan. Sen sijaan erilaiset edellä mainitut langattoman diagnostiikan apuohjelmat voivat tarjota paremman tavan ratkaista mahdolliset Wi-Fi-ongelmat.