Skip to content

Kuinka käyttää Photoshop Clone Stamp Tool -työkalua

18 de heinäkuu de 2021

Photoshop Clone Stamp -työkalu kopioi kuvan yhden alueen kuvan toiselle alueelle. Valokuvaajat ja suunnittelijat käyttävät usein Kloonileima-työkalua poistamaan ei-toivotut elementit valokuvasta. Esimerkiksi sitä voidaan käyttää peittämään ihmisten kasvojen viat kopioimalla toisesta ihon osasta tai poistamaan puita vuoristomaisemasta kopioimalla taivaan osat niiden päälle. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Photoshop CC 2019: ää Windows- ja Mac-tietokoneille.

Mitä kloonileimasintyökalu tekee?

Jos yritit peittää osan kuvasta siveltintyökalulla, alue olisi tasainen, ilman koko ulottuvuutta, sävyä ja sävyä. Siten maalattu alue olisi havaittavissa katsojalle. Adobe kehitti Clone Stamp -työkalun mahdollistamaan hienovaraisemman kuvankäsittelyn. Digitaaliset valokuvat koostuvat pienistä pikseleistä. Kloonileimasintyökalu maalaa pikseleillä, jotka on kopioitu kuvan yhdestä osasta toiseen. Tämän seurauksena retusoitu alue sulautuu saumattomasti muun kuvan kanssa. Muut Photoshop-työkalut, mukaan lukien kuvioleima, parantava harja ja korjaustyökalu, ovat kaikki peräisin kloonileimasta, joten jos osaat käyttää yhtä niistä, voit käyttää niitä kaikkia.

Kloonileimasintyökalun käyttäminen Photoshopissa

Avaa kuva Photoshopissa. Jos haluat käyttää Kloonileima-työkalua, napsauta ja pidä kumileimasin -kuvaketta ja valitse Kloonileimasintyökalu flyout-valikossa. Voit säätää harjan kokoa ja muotoa, peittävyyttä, virtausta ja sekoitustiloja työtilan yläosassa olevassa työkalupalkkipalkissa.

Jos haluat kopioida tarkan alueen, jätä peittävyys-, virtaus- ja sekoitustila niiden oletusasetuksiin. Kun käytät työkalua useammin, löydät itsesi säätämässä näitä asetuksia. Esimerkiksi henkilön kasvojen retusoinnissa 20 prosentin tai pienempi peittävyys sekoittaa ihon kevyesti tasaiseksi. Saatat joutua kloonaamaan sen useammin, mutta vaikutus on tasaisempi. Valitsemalla ruudun vieressä Kohdistettu työkalun asetuspalkissa kohde seuraa kohdistimen liikettä retusoinnin aikana. Tämä on usein toivottavaa, koska se käyttää kohteelle useita pisteitä. Jotta kohde pysyisi paikallaan, poista valinta Kohdistettu -ruudun työkaluvaihtoehdoissa.

Tasattu-asetus Photoshopin Kloonileimasintyökalun asetuksissa

Voit muuttaa harjan kokoa ja muotoa napsauttamalla kuvaa hiiren kakkospainikkeella.

Kuinka korjata kuvia kloonileimasintyökalulla

Kanssa Kloonileima-työkalu valittu, siirrä hiiri alueelle, jonka haluat kopioida, ja Alt+klikkaus (Windows) tai Vaihtoehto+klikkaus (Mac) siinä paikassa, josta haluat aloittaa kopioinnin. Esimerkiksi sydämen poistamiseksi naisen sormesta Alt+klikkaus (Windows) tai Vaihtoehto+klikkaus (Mac) samanvärisellä alueella eri sormella. Napsauta sitten ja vedä Kloonileimasintyökalu sydämen yli ja maalaa pikseleillä aiemmin valitsemastasi alueesta. Näet muutokset niiden tapahtuessa. Jos kokoasetus on liian suuri tai liian pieni, säädä sitä näytön yläosassa olevilla työkaluvaihtoehdoilla.

Alt-napsauta (Windows) tai Optio-napsauta (Mac) sitä täsmällistä kohtaa, josta haluat aloittaa kopioinnin, napsauta ja vedä sitten korvattava alue.