Skip to content

Kuinka käyttää Telnet-asiakasta Windowsissa

5 de heinäkuu de 2021

Telnet on verkkoprotokolla, joka tarjoaa komentoriviliitännän yhteydenpitoon laitteen kanssa. Telnetiä käytetään useimmiten etähallintaan, mutta joskus myös joidenkin laitteiden, erityisesti verkkolaitteiden, kuten kytkimien ja tukiasemien, alkuasetuksiin. Telnetiä käytetään myös verkkosivuston tiedostojen hallintaan.

Kuinka Telnet toimii?

Telnetiä käytettiin alun perin päätelaitteissa. Nämä tietokoneet tarvitsevat vain näppäimistön, koska kaikki näytöllä näkyvät tekstinä. Pääte tarjoaa tavan kirjautua etäyhteydellä toiseen laitteeseen aivan kuin istuisit sen edessä ja käyttäisit sitä kuten mitä tahansa muuta tietokonetta. Nykyään Telnetiä voidaan käyttää a virtuaalinen päätelaite tai pääteemulaattori, joka on pohjimmiltaan moderni tietokone, joka kommunikoi samalla Telnet-protokollalla. Yksi esimerkki tästä on telnet-komento, joka on saatavana Windowsin komentokehotteesta. Telnet-komento käyttää Telnet-protokollaa kommunikoimaan etälaitteen tai -järjestelmän kanssa. Telnet-komennot voidaan suorittaa myös muissa käyttöjärjestelmissä, kuten Linux ja macOS, samalla tavalla kuin telnet-komennot suoritetaan Windowsissa. Telnet ei ole sama kuin muut TCP / IP-protokollat, kuten HTTP, joka siirtää tiedostoja palvelimelle ja palvelimelta. Sen sijaan, että Telnet-protokolla on kirjautunut palvelimelle ikään kuin olisit todellinen käyttäjä, se antaa sinulle suoran hallinnan ja kaikki samat oikeudet tiedostoihin ja sovelluksiin kuin käyttäjä, jolla olet kirjautunut sisään. Vaikka et olisikaan sama kuin Telnet, jos etsit tapaa kommunikoida toisen tietokoneen kanssa etänä, katso tämä luettelo ilmaisista etäyhteysohjelmista.

Kuinka käyttää Windows Telnet -ohjelmaa

Vaikka Telnet ei ole turvallinen tapa kommunikoida toisen laitteen kanssa, sen käyttämiseen on syy tai kaksi, mutta et voi vain avata komentokehoteikkunaa ja odottaa aloittavansa telnet-komentojen suorittamista. Telnet Client, komentorivityökalu, joka suorittaa telnet-komennot Windowsissa, toimii kaikissa Windows-versioissa, mutta käytetyn Windows-version mukaan sinun on ehkä ensin otettava se käyttöön.

Ota Telnet-asiakasohjelma käyttöön Windowsissa

Käynnistä Windows 10, Windows 8, Windows 7 ja Windows Vista Telnet-asiakasohjelma Ohjauspaneelin Windowsin ominaisuuksissa, ennen kuin telnet-komentoja voidaan suorittaa. Telnet Client on jo asennettu ja käyttövalmis alusta alkaen sekä Windows XP: ssä että Windows 98: ssa.

 1. Avaa Ohjauspaneeli etsimällä Ohjauspaneeli Käynnistä-valikossa. Tai avaa Suorita-valintaikkuna VOIT + R ja kirjoita sitten hallinta.

 2. Valitse Ohjelmat. Jos et näe sitä, koska katselet Ohjauspaneelin sovelmakuvakkeita, valitse Ohjelmat ja ominaisuudet sen sijaan ja siirry sitten vaiheeseen 4.

 3. Valitse Ohjelmat ja ominaisuudet.

  Ohjelmat ja ominaisuudet Windows 10: n ohjauspaneelissa / Ohjelmat

 4. Valitse Laita Windows toiminnot päälle tai pois vasemmasta ruudusta.

  Kytke Windowsin ominaisuudet päälle tai pois päältä Windows 10: n Ohjelmien ja ominaisuuksien ohjauspaneelista

 5. Valitse valintaruutu vieressä Telnet-asiakas.

  Telnet Client -valintaruutu Windowsin ominaisuudet -valintaikkunassa

 6. Valitse OK ottaa Telnet käyttöön.

 7. Kun näet Windows suoritti pyydetyt muutokset viestin, voit sulkea avoimet valintaikkunat.

Suorita Telnet-komennot Windowsissa

Telnet-komennot on helppo suorittaa. Kun olet avannut komentokehotteen, kirjoita sana telnet. Tuloksena on rivi, joka sanoo Microsoft Telnet>, johon syötetään Telnet-komennot.

Telnet-komento Windows 10: ssä

Jos et aio noudattaa ensimmäistä telnet-komentoa lisäkomennoilla, kirjoita telnet jota seuraa mikä tahansa telnet-komento, kuten alla olevissa esimerkeissä esitetyt. Muodosta yhteys Telnet-palvelimeen kirjoittamalla komento, joka noudattaa tätä syntaksia: telnet-isäntänimen portti

type = ”code”> Esimerkiksi kirjoittaminen telnet textmmode.com 23 yhdistää textmmode.com satamassa 23 Telnetin avulla. Komennon viimeistä osaa käytetään Telnet-porttinumeroon, mutta se on tarpeen vain määrittää, jos se ei ole 23: n oletusportti. telnet textmmode.com 23 on sama kuin komennon suorittaminen telnet textmmode.com, mutta ei sama kuin telnet textmmode.com 95, joka muodostaa yhteyden samaan palvelimeen mutta porttiin 95. Microsoft pitää tätä telnet-komentojen luetteloa, jos haluat lisätietoja siitä, miten tehdä ja avata ja sulkea Telnet-yhteys, näyttää Telnet Client -asetukset ja paljon muuta.

Telnet-pelit ja lisätietoja

Telnetillä voi suorittaa useita komentokehotemppuja. Jotkut niistä ovat tekstimuodossa, mutta saatat pitää hauskaa heidän kanssaan. Tarkista sää Weather Undergroundilla tällä Telnet-komennolla: telnet rainmaker.wunderground.com

type = ”code”>

Telnet sääennuste New York Citylle

Puhu Telnetin avulla keinotekoisesti älykkään psykoterapeutin kanssa Eliza. Kun olet muodostanut yhteyden Telehackiin alla olevan komennon avulla, kirjoita eliza kun sinua pyydetään valitsemaan yksi luetelluista komennoista. telnet telehack.com

type = ”code”>

Eliza telnet AI -komennot

Katso ASCII-versio koko Star Wars Episode IV -elokuvasta kirjoittamalla tämä komentokehotteeseen: telnet towel.blinkenlights.nl

type = ”code”>

Telnet Star Wars Windows 10 -komennokehotteessa

Telnetissä tehtävien hauskojen asioiden lisäksi on useita ilmoitustaulujärjestelmiä. BBS tarjoaa tavan lähettää viestejä muille käyttäjille, tarkastella uutisia, jakaa tiedostoja ja paljon muuta. Telnet BBS Guide listaa satoja palvelimia, joihin voit muodostaa yhteyden Telnetin avulla.