Skip to content

Kuinka käyttää vanhaa iMacia monitorina

30 de huhtikuu de 2021

Vuoden 2009 lopulla käyttöönotettu 27 tuuman iMac sisälsi ensimmäisen version Kohde-näyttötilasta, erikoisominaisuuden, jonka avulla iMac-tietokoneita voitiin käyttää muiden laitteiden näytöinä. Apple viittasi alun perin iMaciin, jota käytettiin DVD- ja Blu-ray-soittimien kanssa HDTV-näytöinä ja jopa toisen tietokoneen näytöinä. Mutta lopulta kohdenäytötilasta tuli vain Applelle tarkoitettu tekniikka, joka antoi Mac-käyttäjille mahdollisuuden ajaa iMacin näyttöä toisesta Macista. Silti voi olla varsin pakottavaa nähdä, että Mac mini käyttää vanhempaa 27 tuuman iMacia näytöllä tai vianmääritykseen iMacista, jolla on näyttöongelmia.

Toisen Macin liittäminen iMaciin

27-tuumaisessa iMacissa on kaksisuuntainen Mini DisplayPort tai Thunderbolt-portti (mallista riippuen), joita voidaan käyttää toisen näytön ohjaamiseen. Samaa Mini DisplayPort- tai Thunderbolt-porttia voidaan käyttää videotulona, ​​jonka avulla iMac voi toimia monitorina toisessa Macissa. Tarvitset vain oikeat portit ja kaapelit yhteyden muodostamiseksi kahden Macin välille. Mini DisplayPort- tai Thunderbolt-yhteensopiva iMac voi vastaanottaa vain DisplayPort-yhteensopivaa videota ja ääntä. Se ei voi vastaanottaa analogisia video- tai äänilähteitä, kuten VGA-liittimestä tulevia.

Yhteensopivat Macit

iMac-malli * Porttityyppi Yhteensopiva Mac-lähde *
2009-2010 27 tuuman iMac Mini DisplayPort Mac, jossa on Mini DisplayPort tai Thunderbolt
2011 – 2014 iMac Thunderbolt Mac Thunderboltin kanssa
2014 – 2015 Retina iMacs Thunderbolt Ei kohdenäyttötilan tukea

* Macin on oltava käynnissä OS X 10.6.1 tai uudempi

Yhteyden muodostaminen

Sekä näyttönä käytettävä iMac että lähde Mac tulee käynnistää ja kytkeä sitten joko Mini DisplayPort- tai Thunderbolt-kaapeli kuhunkin Maciin. Yhteyden pitäisi sitten tapahtua automaattisesti.

Useita iMac-näyttöjä

On mahdollista käyttää useampaa kuin yhtä iMacia näyttönä, jos kaikki Mac-tietokoneet – sekä näytössä käytetyt iMacit että lähde-Mac – käyttävät Thunderbolt-yhteyttä. Jokainen näyttönä käytetty iMac lasketaan lähteenä käyttämäsi Macin tukemiin samanaikaisesti liitettyihin näyttöihin.

Yhdistettyjen ukkosenjohdon enimmäisnäyttö

Mac Näyttöjen määrä
MacBook Air (vuoden 2011 puoliväli) 1
MacBook Air (vuoden 2012 puolivälissä) 2
13 tuuman MacBook Pro (2011) 1
MacBook Pro Retina (vuoden 2012 puoliväli ja uudemmat) 2
15 tuuman MacBook Pro (vuoden 2011 alku ja uudemmat) 2
17 tuuman MacBook Pro (vuoden 2011 alku ja uudemmat) 2
Mac mini 2,3 GHz (vuoden 2011 puolivälissä) 1
Mac mini 2,5 GHz (vuoden 2011 puolivälissä) 2
Mac mini (loppuvuosi 2012-2014) 2
iMac (vuoden 2011 puolivälissä) 2
iMac 21,5-tuumainen (vuoden 2014 puolivälissä) 2
Mac Pro (2013) 6

Ota kohdenäyttötila käyttöön

IMacin tulisi automaattisesti tunnistaa digitaalisen videosignaalin läsnäolo Mini DisplayPort- tai Thunderbolt-portissa ja siirtyä kohdenäyttötilaan. Jos iMac ei siirry automaattisesti kohdenäyttötilaan, paina Komento+F2 iMacissa, jota haluat käyttää näyttönä siirtyäksesi manuaalisesti kohdenäytötilaan.

Mitä tehdä, jos kohdenäyttötila ei toimi

Jos kohdenäyttötila ei toimi yhdistettäessä iMacia ulkoisena näyttönä, voit kokeilla muutamia asioita, jotka saattavat auttaa muodostamaan yhteyden.

 1. Kokeile käyttää Komento + Fn + F2. Tämä voi toimia joillekin näppäimistötyypeille.

 2. Varmista, että Mini DisplayPort- tai Thunderbolt-kaapeli on kytketty oikein.

 3. Jos näyttönä käytettävä iMac käynnistetään tällä hetkellä Windows-taltiosta, käynnistä se uudelleen normaalista Mac-käynnistysasemasta.

 4. Jos olet kirjautuneena iMaciin, jota aiot käyttää näyttönä, yritä kirjautua ulos ja palata vain normaaliin kirjautumisnäyttöön.

 5. On olemassa muutamia kolmannen osapuolen näppäimistöjä, jotka eivät lähetä komentoa + F2 oikein. Kokeile toista näppäimistöä tai Macin mukana tullutta alkuperäistä näppäimistöä.

Poistu kohdenäytötilasta

Voit kytkeä kohdenäyttötilan manuaalisesti pois päältä painamalla Komento+F2 näppäimistöyhdistelmä tai irrottamalla iMaciin liitetty videolaite tai katkaisemalla siitä virta.

Huomioon otettavat asiat

 • IMac jatkaa OS X: n ja kaikkien sovellusten avaamista, kun se siirtyi kohdenäytötilaan.
 • Kohdenäyttötilassa vain näppäimistön näytön kirkkaus, äänenvoimakkuus ja Kohteen näyttötila -näppäinyhdistelmät ovat aktiivisia. Muut näppäimistön syötteet ohitetaan. USB, FireWire ja muut sisääntulot kuin näppäimistö ohitetaan myös.
 • Näytön lähteenä käytettävä Mac ei voi käyttää mitään näytön iMacin ominaisuuksista, mukaan lukien sisäänrakennettu iSight-kamera.
 • Kohdenäyttötila voi olla hyödyllinen monissa tilanteissa, mutta se ei ole kokopäiväinen korvike erillisen näytön käyttämiselle toiselle Macille.

Pitäisikö sinun käyttää iMaciasi näytöllä?

Jos tilapäinen tarve ilmenee, niin miksi ei? Mutta pitkällä aikavälillä ei ole järkevää tuhlata iMacin laskentatehoa, eikä myöskään ole järkevää maksaa iMacin käyttämästä energiasta, kun käytät vain näyttöä. Muista, että loput iMacista on edelleen käynnissä, kuluttaa sähköä ja tuottaa lämpöä. Jos tarvitset suuren näytön Mac-tietokoneellesi, tee itsellesi palvelus ja tartu kunnolliseen 27 tuuman tai suurempaan tietokonenäyttöön. Sen ei tarvitse olla Thunderbolt-näyttö; melkein mikä tahansa DisplayPort- tai Mini DisplayPort -näyttö toimii hyvin minkä tahansa tässä artikkelissa mainitun Macin kanssa.

Usein Kysytyt Kysymykset

 • Miksi Apple poisti Target Display -tilan uusista iMac-tietokoneista? Retina 5K iMac -mallien lanseeraamisen myötä vuonna 2014 iMacin tarkkuus kasvoi niin paljon, että monitorin käynnistäminen vaatii ainakin kaksi Thunderbolt-porttia. Apple päätti, että tämä oli liian monta porttia, joten jokaisen portin kaistanleveyden lisäämisen sijaan he poistivat Target Display -ominaisuuden hiljaa käytöstä.
 • Milloin kohdenäyttö-tila palaa? Luultavasti ei koskaan. Mac-käyttäjät toivoivat paluuta M1 iMacilla, joka sisälsi enemmän Thunderbolt-portteja, mutta Target Display -tila ei ole ollut missään iMacissa vuoden 2014 lopusta lähtien. Ja nyt kun Apple on arkistoinut artikkelinsa ominaisuudesta, on aika turvallista sanoa, että se on poissa ikuisesti.

Lisää Lifewirelta

 • Miksi meillä ei edelleenkään ole kasvotunnusta Macissa

 • 2021 24 tuuman iMac

  iMac 2021: Uutiset, hinta, julkaisupäivä ja tekniset tiedot

 • Joku käyttää oranssia iMacia kotitoimistossa.

  Miksi en voi odottaa M1 iMacin hankkimista

 • Mies, joka tutkii kannettavaa tietokonetta, jossa on kolme näyttöä

  Kuinka kytkeä Dell-kannettava tietokone näyttöön

 • Kuva henkilöstä, joka katselee iMacia erilaisilla myyntikylteillä sanoen Suuri arvo! tai Amazing sisäänrakennettuja!

  Mitä sinun tulisi tietää ennen iMacin ostamista

 • Kaapeli Thunderbolt

  Thunderbolt 3: n 6 parasta käyttöä

 • Macbook pro pöydällä, jossa on näyttö ja näppäimistö,

  Näytön lisääminen MacBook Proon

 • Kahden näytön kokoonpano ja MacBook Air

  Kaksoisnäyttöjen asentaminen Maciin

 • MacBook pro, joka näyttää ohjeet tyhjän näytön takana nousuputkessa.

  Kuinka korjata se, kun Mac ei tunnista ulkoista näyttöä

 • MacBook Air Apple Storessa

  SMC: n (System Management Controller) nollaaminen Macissa

 • Microsoft Surface Pro kytketty kahteen näyttöön Surface Dockilla

  Kuinka yhdistää Surface Pro näyttöön

 • 2011 27 tuuman iMac

  Ennen kuin ostat vuoden 2011 iMacin

 • USB-C (Type-C) -portti MacBookissa

  Kuinka kytkeä USB-C Mac tietokoneesi vanhempiin oheislaitteisiin

 • Lähikuva MacBook-näppäimistöstä sivukulmasta

  Kuinka vapauttaa Mac

 • CalDigit Thunderbolt Station 2 eSATA 6G, 4K, USB 3.0, HDMI ja Ethernet -portit (TS2-US-6010)

  Vuoden 2021 kahdeksan parasta Thunderbolt 3 ja 2 -laituria

 • Applen työntekijä Jason Roth (L) ja hänen poikansa Tyler Roth, 3, pelaavat iMacilla

  iMac-päivitysopas

Lifewire

Seuraa meitä

 • Facebook

 • Meistä
 • Mainostaa
 • Tietosuojakäytäntö
 • Evästekäytäntö
 • Ura
 • Toimitukselliset ohjeet
 • Ottaa yhteyttä
 • Käyttöehdot
 • EU: n yksityisyys
 • Kalifornian tietosuojailmoitus

Yksityisyydensuojasi

Lifewire ja kolmannen osapuolen kumppanimme käyttävät evästeitä ja käsittelevät henkilötietoja, kuten yksilöiviä tunnisteita, suostumuksesi perusteella tallentaa ja / tai käyttää tietoja laitteessa, näyttää räätälöityjä mainoksia ja sisällön mittaamiseen, yleisön näkemykseen ja tuotekehitykseen. Jos haluat muuttaa tai peruuttaa Lifewire.com-sivuston suostumusvalinnat, mukaan lukien oikeuden vastustaa oikeutettua etua, napsauta alla. Voit milloin tahansa päivittää asetuksesi minkä tahansa sivun alaosassa olevan ”EU: n tietosuoja” -linkin kautta. Nämä valinnat ilmoitetaan globaalisti kumppaneillemme, eivätkä ne vaikuta selaustietoihin. Luettelo kumppaneista (toimittajat)

Me ja kumppanimme käsittelemme tietoja:

Skannaa laitteen ominaisuudet aktiivisesti tunnistamista varten. Käytä tarkkoja sijaintitietoja. Tallenna ja / tai käytä tietoja laitteessa. Valitse räätälöity sisältö. Luo henkilökohtainen sisältöprofiili. Mittaa mainoksen tehokkuutta. Valitse perusmainokset. Luo räätälöity mainosprofiili. Valitse räätälöidyt mainokset. Luo markkinatutkimuksia yleisötietojen luomiseen. Mittaa sisällön suorituskykyä. Kehittää ja parantaa tuotteita. Luettelo kumppaneista (toimittajat)