Skip to content

Kuinka käyttää vastaajaviestiä tekstiksi

19 de maaliskuu de 2021

Vastaajaviestistä tekstiin -palvelut luovat kirjallisen version vastaajaviesteistä älypuhelimellasi. Vaikka transkriptio ei välttämättä aina ole 100-prosenttisesti tarkka, se antaa yleensä hyvän käsityksen siitä, mistä viestissä on kyse.

Vastaajaviesti tekstiin, joka tunnetaan myös nimellä vastaajaviestien transkriptio tai visuaalinen vastaajaviesti, on käytettävissä monissa iPhone- ja Android-laitteissa.

Visuaalisia vastaajapalveluja säännellään yleensä matkapuhelinoperaattorisi kanssa tehdyllä sopimuksella, ei laitteen valmistajan kanssa.

Kuinka käyttää vastaajaviestin transkriptiota iPhonessa

Nämä ohjeet toimivat iPhone 6s: n tai uudemman kanssa, jossa on iOS 10 tai uudempi.

Näin voit käyttää puhelinvastaajaa tekstiviestinä iPhonessa.

 1. Avaa Puhelin sovellus.

 2. Napauta Vastaaja näytön alaosassa.

 3. Napauta a vastaajaviesti.

 4. Tekstikappaleen tulisi näkyä toistopainikkeen yläpuolella. Se on vastaajaviestin transkriptio. Saatat huomata, että transkriptiossa on joitain epätarkkuuksia, mutta sinun pitäisi pystyä saamaan yleinen käsitys siitä, mistä viestissä on kyse.

  Voit silti kuunnella viestiä napauttamalla pelata -kuvaketta.

 5. Halutessasi voit jakaa palautetta Applelle napauttamalla sinistä, onko transkriptio hyödyllinen Hyödyllinen tai Ei hyödyllinen linkit tekstityksen alla.

 6. Voit päättää, haluatko säilyttää vastaajaviestin, seurata sitä vai poistaa. Jos haluat tallentaa kopion transkriptiosta, napauta Tallentaa -kuvake – avoin ruutu, jossa nuoli osoittaa ylöspäin – vastaajaviestin oikeassa yläkulmassa. Sen jälkeen valitse Huomautuksia tallentaa viestin tekstimuodossa tai Äänimuistioita tallentaa viestin äänimuodossa.

Voit myös jakaa vastaajaviestin jonkun kanssa Messagesin tai Mailin avulla tai tallentaa sen tiedostojen hallintajärjestelmään, kuten Dropbox. Nämä vaihtoehdot ovat myös Tallenna-ikkunassa.

Kuinka käyttää puhelinvastaajan transkriptiota Android-puhelimessa

Jos haluat käyttää visuaalista vastaajaa Android-puhelimellasi, tarkista ensin operaattoriltasi, että se tukee sitä. T-Mobile-käyttäjät voivat käyttää sitä Google Phone -sovelluksensa visuaalisen vastaajapalvelun alueella. Muut operaattorit saattavat vaatia sinua lataamaan puhepostisovelluksen voidakseen käyttää puhepostauksen transkriptiota, jolloin palvelusta saattaa aiheutua kuukausimaksu.

Jos et halua maksaa maksua, voit käyttää YouMailia, Google Voicea tai muuta sovellusta saadaksesi sen sijaan vastaajaviestejä. Näin voit määrittää sen ilmaiseksi Google Voicella:

 1. Vierailla voice.google.com selaimessasi.

 2. Napauta Jatkaa hyväksyä käyttöehdot.

 3. Anna kaupunki tai suuntanumero ja valitse kaupunki näkyviin tulevasta luettelosta.

 4. Valitse puhelinnumero luettelosta.

 5. Noudata vaiheita vahvistaaksesi nykyisen puhelinnumerosi.

 6. Kerro Google Voice -sovellukselle, haluatko käyttää sitä äänipuheluihin ja vastaajaviesteihin. Jos tarvitset vain puhelinvastaajan transkriptiota, valitse Ei.

 7. Kun olet valmis, napauta Seuraava, ja napauta sitten Suorittaa loppuun.

 8. Sinut siirretään uuden Google Voice -tilisi päänäyttöön.

 9. Pääset saapuviin vastaajaviesteihisi valitsemalla kuvanauhuri.

 10. Napsauta viesti luettelossa, jonka haluat nähdä. Transkriptio ilmestyy pääikkunaan.

 11. Avaa vastaaja, jos haluat, että vastaajasi tekstitykset lähetetään sinulle asetukset > Vastaaja ja valitse Hanki vastaaja sähköpostitse.

  Prosessi on sama käyttämällä puhelimesi sovellusta.

 12. Saadaksesi push-ilmoituksia puhelimeesi, avaa Google Voice -sovellus puhelimellasi. Napauta kuvaketta vasemmassa yläkulmassa ja valitse asetukset.

 13. vuonna Vastaaja napauta Vastaajaviestit.

 14. Vaihda Päällä vaihda oikealle ja aseta ilmoitusasetukset haluamallasi tavalla.

Olet kaikki valmis. Kun saat vastaajaviestin, saat tekstityksen ilmoituksen ja / tai vastaajaviestin kautta pian sen jälkeen.