Skip to content

Kuinka käyttää Windows 10: n pikakäyttöä

16 de kesäkuu de 2021

Windows 10 Quick Access -ominaisuus tarjoaa helpon tavan löytää useimmin käyttämäsi tiedostot ja kansiot. Pikaikkunassa näkyvät tiedostot voidaan nollata pikakäyttönäkymässä näytettävissä kansioissa, poistaa pikakäynnistys kokonaan käytöstä tai tyhjentää pikahistoriahistoria. Tämän artikkelin tiedot koskevat yksinomaan Windows 10: tä.

Kuinka käyttää Windows 10: n pikakäyttöä

Nopea pääsy korvaa Suosikit ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat lisätä kirjanmerkkeihin usein käytetyt tiedostot tai kansiot aiemmissa Windows-versioissa. Kanssa Nopea pääsy, näet enintään 10 usein käytettyä kansiota tai 20 viimeksi käytettyä tiedostoa Tiedostonhallinta ikkuna. Avaa Windowsin Resurssienhallinta ja valitse Nopea pääsy vasemmassa ruudussa nähdäksesi usein käyttämäsi tiedostot ja kansiot.

Kuinka kiinnittää kansioita pikakäyttöön Windows 10: ssä

Pikakäyttö on oletusarvoisesti käytössä Windows 10 File Explorer -ikkunassa. Pikanäkymässä näkyvät kansiot ja tiedostot ovat niitä, joita käytät useimmin tai viimeksi. Voit kuitenkin mukauttaa pikakäytössä näkyvät kansiot kiinnittämällä siirtää ne pikakäyttönäkymään. Voit tehdä niin napsauttamalla kansiota Resurssienhallinnassa ja valitsemalla sitten Koti välilehti ja valitse Kiinnitä pikakäyttöön vasemmassa yläkulmassa. Vaihtoehtoisesti napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kiinnitä pikakäyttöön.

Kiinnitä nopeaan käyttöön

Tiedoston kiinnittäminen Quick Access -ikkunaan tai aiemmin Quick Access -valikkoon kiinnitetyn tiedoston poistaminen ei muuta tiedoston fyysistä sijaintia kiintolevyllä. Voit myös poistaa kansioita kansiosta Nopea pääsy. Napsauta hiiren kakkospainikkeella poistettavaa tiedostoa ja valitse Irrota pikakäytöstä.

Irrota pikakäytöstä

Nopean pääsyn poistaminen käytöstä Windows 10: ssä

Jos haluat mieluummin, miten File Explorer näytti aiemmissa Windows-versioissa, voit poistaa pikatoiminnon käytöstä. On myös mahdollista piilottaa usein käytetyt kansiot niin, että näet vain viimeisimmät tiedostosi Pikapääsy-kohdassa:

 1. Avata Tiedostonhallinta ja valitse Tiedosto välilehti ja valitse sitten Muuta kansio- ja hakuvaihtoehtoja.

  Muuta kansio- ja hakuvaihtoehtoja

 2. vuonna Kansioasetukset valitse avattavasta valikosta vieressä oleva avattava valikko Avaa File Explorer ja valitse Tämä tietokone. Jos haluat nähdä vain usein käytetyt tiedostosi, poista viereisen ruudun valinta Näytä usein käytettävät kansiot pikakäytössä.

  Valitse Kansion asetukset -ikkunassa avattava valikko Avaa Avaa Resurssienhallinta -kohdan vieressä ja valitse Tämä tietokone

 3. Valitse Käytä ja OK. Vaikka poistat käytöstä usein käytetyt kansiot, voit silti lisätä kansioita luetteloon kiinnittämällä ne tai vetämällä tiedoston Nopea pääsy Resurssienhallinnassa.

  Kansion asetukset Käytä ja OK

Nopean käyttöhistorian tyhjentäminen

Vaikka olisitkin mukava käyttää Quick Access File Explorer -näkymää, haluat ehkä aloittaa uudestaan ​​silloin tällöin. Oletetaan esimerkiksi, että olet suorittanut yhden projektin ja aloittanut toisen, mutta et halua odottaa, että uudessa projektissa käyttämäsi kansiot korvaavat vanhassa kansiot. Voit nollata Quick Access -historian seuraavasti:

 1. Avata Tiedostonhallinta ja valitse Tiedosto välilehti ja valitse sitten Muuta kansio- ja hakuvaihtoehtoja.

  Muuta kansio- ja hakuvaihtoehtoja

 2. Valitse Asia selvä vieressä Tyhjennä File Explorer -historia pyyhkiä edellinen käyttöhistoriasi ja aloittaa uudestaan.

  Tyhjennä-painike

Pikatyökalurivin mukauttaminen

Pikatyökalurivi ilmestyy Resurssienhallinta-ikkunan vasempaan yläkulmaan. Oletuksena tämän pikakäynnistysvalikon vaihtoehdot ovat Ominaisuudet ja Uusi kansio, mutta valikkoon voidaan lisätä muita vaihtoehtoja, kuten Kumoa, Tee uudelleen, Poista ja Nimeä uudelleen. Valitse alanuoli Määritä pikakäynnistystyökalurivi File Explorerin vasemmassa yläkulmassa.

Alanuoli File Explorerin vasemmassa yläkulmassa määrittääksesi pikakäynnistystyökalurivin