Skip to content

Kuinka käyttää Windows 10 -pelipalkkia

16 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

 • Mene asetukset > Kenraali ja ota jokainen ominaisuus käyttöön tai poista se käytöstä haluamallasi tavalla. Mene Kaapata ja Audio välilehdet ja toista.
 • Tallenna pelattavuus painamalla Windows+Gja paina sitten Aloita nauhottaminen. Etsi tallenne myöhemmin valitsemalla Näytä kaikki sieppaukset.
 • Käyttää Windows+Alt+R aloittaa / lopettaa nauhoitus, Windows+Alt+Tulosta näyttö ottaa kuvakaappauksen ja Windows+Alt+G tallentaa viimeiset 30 sekuntia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Windows 10 Game Baria, käyttöjärjestelmän mukana tulevaa ohjelmaa käytetään, joka ottaa kuvakaappauksia, tallentaa ja lähettää videopelejä. Siellä otat myös pelitilan käyttöön asetuksilla, jotka tekevät pelikokemuksestasi nopeamman, sujuvamman ja luotettavamman.

Ota käyttöön ja määritä pelipalkki

Pelipalkki on otettava käyttöön pelille (tai mille tahansa sovellukselle), ennen kuin voit käyttää siinä käytettävissä olevia ominaisuuksia. Ota Game Bar käyttöön avaamalla mikä tahansa peli Xbox-sovelluksen sisällä tai Käynnistä-valikosta saatavana olevasta sovellusluettelosta. Jos saat kehotuksen ottaa Game Bar käyttöön, tee se – muuten paina Windows+G.

Pelipalkin määrittäminen

Windows 10 Game Bar tarjoaa vaihtoehtoja sen mukauttamiseksi tarpeidesi mukaan. Löydät nämä vaihtoehdot kolmelta välilehdeltä: Yleiset, Lähetys ja Ääni. Yleiset-välilehti tarjoaa eniten vaihtoehtoja, mukaan lukien yksi Pelitilan ottamiseksi käyttöön aktiiviselle sovellukselle. Kun tämä vaihtoehto on valittu, järjestelmä allokoi ylimääräisiä resursseja (kuten muistia ja suorittimen tehoa) sujuvammalle pelille. Se sisältää myös mahdollisuuden ottaa taustanauhoitus käyttöön. Sen avulla voit tallentaa pelipalkin Record That -ominaisuuden viimeisten 30 sekunnin toistoon, mikä on erinomainen ratkaisu odottamattoman tai vaikuttavan pelihetken tallentamiseen. Sieppaa-välilehden avulla voit ottaa mikrofonin tai kameran käyttöön tai poistaa sen käytöstä suoratoiston aikana. Ääni-välilehti ohjaa äänenlaatua ja antaa sinun käyttää mikrofonia (tai ei) ja muuta.

 1. Vie hiiren osoitin jokaisen merkinnän päälle nähdäksesi kuvakkeiden nimet.

 2. Valitse asetukset.

  Pelipalkin Asetukset-painike

 3. Lue jokainen merkintä kohdasta Kenraali välilehti. Ota käyttöön tai poista käytöstä jokainen ominaisuus haluamallasi tavalla.

  Pelipalkin asetusten Yleiset-välilehti

 4. Lue jokainen merkintä kohdasta Sieppaaminen välilehti. Ota käyttöön tai poista käytöstä jokainen ominaisuus haluamallasi tavalla.

  Sieppaus-välilehti ja vaihtoehdot pelipalkin asetuksissa

 5. Lue jokainen merkintä Audio ruudun vasemmalla puolella. Ota käyttöön tai poista käytöstä jokainen ominaisuus haluamallasi tavalla.

  Audio-ikkuna pelipalkissa

 6. Piilota se napsauttamalla pelipalkin ulkopuolella.

Kuinka käyttää DVR-tallennustoimintoa

Suosittu vaihtoehto on DVR-ominaisuus, joka tallentaa pelisi. Tämä ominaisuus toimii samalla tavalla kuin perinteinen television DVR, paitsi tämä live-peli DVR. Saatat myös kuulla, että sitä kutsutaan Xbox-pelin DVR: ksi. Pelin nauhoittaminen Tallennus-ominaisuuden avulla:

 1. Avaa peli.

 2. Käytä näppäinyhdistelmää Windows+G avataksesi pelipalkin ja valitsemalla alkaa Äänite vasemmassa yläkulmassa olevaan Sieppaa-ruutuun.

  Aloita tallennus -painike pelipalkissa

 3. Pelin pelaamisen aikana Game Bar katoaa. Näkyviin tulee pienempi palkki, jossa on muutama vaihtoehto, mukaan lukien:

  • Lopeta tallennus: Lopeta nauhoitus napsauttamalla neliön kuvaketta kerran.
  • Ota mikrofoni käyttöön / pois käytöstä: Klikkaa mikrofoni käyttöön ja pois käytöstä.

  Lehdistö Windows+G päästäksesi pelipalkkiin.

  Game Barin ohjauskenttä

 4. Etsi nauhoitukset napsauttamalla Näytä kaikki sieppaukset Game Barissa. Löydät myös tallenteita Videot > Sieppaa kansio.

  Näytä kaikki kaappaukset -komento

Lähetys, kuvakaappausten tekeminen ja paljon muuta

Aivan kuten kuvake näytön tallentamiseen, on kuvakkeita kuvakaappausten ottamiseen ja lähetykseen. Ottamasi näyttökuvat ovat saatavana Xbox-sovelluksesta ja Videot > Sieppaa kansio. Lähetys on hieman monimutkaisempi. Jos haluat tutkia sitä, napsauta Lähettää -kuvaketta, seuraa asetusten määrityskehotteita ja aloita suoratoisto.

Pikanäppäimet

Voit käyttää erilaisia ​​pikavalintoja pelatessasi leikkeitä ja kuvakaappauksia:

 • Windows+G: Avaa pelipalkki.
 • Windows+Alt+G: Tallenna viimeiset 30 sekuntia (voit muuttaa tallennetun ajan Pelipalkki > asetukset).
 • Windows+Alt+R: Aloita ja lopeta tallennus.
 • Windows+Alt+Tulosta näyttö: Ota kuvakaappaus pelistäsi.
 • Lisää pikakuvakkeita: Voit tehdä tämän avaamalla Xbox-sovelluksen ja valitsemalla laajentaa valikkoa ja valitse sitten Pelin DVR > Pikanäppäimet.

Ajattele Xboxin ulkopuolella

Vaikka nimi Game Bar (ja salanimet kuten Xbox Game DVR, game DVR ja niin edelleen) viittaa siihen, että Game Bar on tarkoitettu vain tietokonepelien tallentamiseen ja lähettämiseen, se ei ole. Voit käyttää Game Baria myös:

 • Sieppaa sisältöä verkkoselaimesta.
 • Tallenna kaikki tekemäsi ruudulle (esimerkiksi näytä jollekulle, kuinka valokuvaa muokataan).
 • Anna esimerkki ongelmasta, joka sinulla on tietyssä ohjelmistossa tai tietokoneessa.