Skip to content

Kuinka käyttää YouTuben lapsilukkoa

25 de kesäkuu de 2021

YouTube, maailman suosituin video-jakosivusto, voi tulla vanhempien painajaiseksi, varsinkin jos sinulla on uteliaita lapsia. Vanhempana soitat Internet-liikenteen poliisin roolia. Valitettavasti Internet on 50 miljoonan kaistan moottoritie. YouTubessa ei ole V-sirua, kuten televisiota varten, mutta on olemassa muutama asia, jonka voit tehdä pitämään lapsesi hieman turvallisemmana. Ei ole takeita siitä, että nämä suojatoimenpiteet estävät aikuisten sisältöä pääsemästä lastesi silmiin, mutta jotain on parempi kuin ei mitään. Tässä on joitain Googlen lapsilukkoa, jonka voit määrittää YouTubelle. Jos sinulla on alle 13-vuotias lapsi, harkitse alla lueteltujen lapsilukon vinkkien lisäksi YouTube Kidsin käyttöä heille, koska se on suunniteltu erityisesti nuoremmille ihmisille.

Ota YouTuben rajoitettu tila käyttöön verkkoselaimessasi

Rajoitettu tila on osa YouTuben nykyistä lapsilukon tarjousta. Rajoitettu tila yrittää suodattaa YouTube-hakutulokset siten, että aikuisille tarkoitettu sisältö poistetaan. Se estää myös lapsiasi katsomasta materiaalia, jonka YouTube-yhteisö on merkinnyt sopimattomaksi tai jonka vain sisällön luoja on merkinnyt aikuisille suunnatulle yleisölle. Rajoitettu tila on tarkoitettu pääasiassa rajoittamaan nimenomaisen sisällön sisältöä. YouTube ei takaa sen 100 prosentin tehokkuutta. YouTube-rajoitetun tilan ottaminen käyttöön:

 1. Kirjaudu sisään YouTubeen ja avaa aloitusnäyttö.

 2. Napsauta kasvosi (tai tyhjiä kasvoja, jos et ole lisännyt kuvaa tiliisi) näytön oikeassa yläkulmassa.

 3. Valitse Rajoitettu tila valikon alaosassa.

  Näyttökuva YouTube-asetusvalikosta korostamalla Rajoitettu tila -valikkokohta

 4. Vaihda rajoitettu tila Päälle-tilaan napsauttamalla luettavan rivin oikealla puolella olevaa liukusäädintä AKTIIVISTA RAJOITETTU TILA.

  YouTube-verkkosivuston kuvakaappaus, jossa korostetaan Aktivoi rajoitettu tila -vaihtopainike

 5. Klikkaus Lukitse rajoitettu tila tässä selaimessa estääksesi lastasi sammumasta turvallisuustilaa.

  Lukitse rajoitettu tila tässä selainlinkissä YouTuben rajoitetun tilan asetusvalikossa

Sivu, jonka latait, latautuu uudelleen, ja YouTuben on rajoitettu toimittamasta sopimatonta sisältöä. Tämä prosessi on toistettava kaikille muille tietokoneellasi oleville verkkoselaimille.

Ota YouTube-turvatila käyttöön mobiililaitteellasi

Rajoitettu tila on käytettävissä useimmissa YouTube-mobiilisovelluksissa. Tarkista mobiilisovelluksen asetusalue, onko se vaihtoehto. Ominaisuuden lukitseminen on samanlainen mobiililaitteissa

 1. Avaa YouTube-mobiilisovellus ja kirjaudu tilillesi.

 2. Napauta profiilikuvaa näytön oikeassa yläkulmassa.

 3. Valita asetukset.

 4. Napauta Rajoitetun tilan suodatus. Ota ominaisuus käyttöön rajoitetun tilan vieressä olevalla liukusäätimellä.

  Kolme iOS-näyttöä, joissa näkyy Profiilikuvake, Asetukset-painike ja Rajoitettu tila -valinta

 5. Napauta X näytön yläosassa sulkeaksesi näytön ja vahvistaaksesi asetuksen muutoksen.

YouTuben rajoitettu tila karkottaa sisältöä, joka ei sovi lapsille, mutta sinun ei pitäisi luottaa siihen kokonaan. Saat lisätietoja YouTuben turvatilasta YouTuben turvatilan tukisivulta.