Skip to content

Kuinka käyttää YouTuben Pidä tauko -muistutusta

26 de kesäkuu de 2021

YouTube on yksi suurimmista viihde- ja koulutusvideoiden lähteistä maailmassa, ja on vaarallisen helppo imeytyä ja unohtaa tauko. Yli 60 tuntia videosisältöä ladataan sivustolle joka minuutti joka päivä, on kirjaimellisesti mahdotonta katsella kaikkea. Siellä Youtuben tauko-ominaisuus tulee esiin. Jos olet koskaan tullut mieleesi kolme tuntia syvällä kymmenen parhaan videon, meemikokoelmien ja kaiken muun upean, kauhean tavaran internetissä tarjoamaan labyrinttiin, tauko-ominaisuus voi olla juuri sitä mitä sinä etsin uudelleen.

Miten YouTuben tauko toimii?

YouTuben tauko-muistutus on ominaisuus, joka on suunniteltu auttamaan ihmisiä hallitsemaan katselutottumuksiaan. YouTube-sovelluksen asennustavan, suositeltujen videoiden ja oletusarvoisesti käytössä olevan automaattisen toisto-ominaisuuden vuoksi on erittäin helppo avata sovellus katsomaan yhtä videota ja päätyä katsomaan paljon enemmän.

YouTuben tauko-ominaisuus, joka näkyy puhelimessa.

Kun tämä ominaisuus on käytössä, YouTube-sovellus tuo esiin varovaisen muistutuksen tietyllä aikavälillä. Jos esimerkiksi asetat 30 minuutin jakson, se tulee näkyviin, kun olet katsellut 30 minuutin videosisältöä. Video keskeytetään heti, kun muistutus tulee näkyviin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että menetät mitään. Tämä ominaisuus toimii riippumatta siitä, katsotko paljon lyhyitä videoita tai yhtä pitkää videota. Joten jos katsot kuutta viiden minuutin videota ja aikaväli on asetettu 30 minuutiksi, tauon muistutus tulee näkyviin, kun seitsemäs video alkaa. Sama muistutus tulee näkyviin myös 30 minuutin kuluttua tunnin mittaisen videon aloittamisesta. Kun muistutus avautuu, voit hylätä sen napauttamalla hylkäämispainiketta. Voit myös napauttaa asetuspainiketta muistutuksessa, jos haluat säätää aikaväliä. Tämä voi olla hyödyllistä, jos olet aiemmin asettanut lyhyen aikavälin ja katsot pitkää videota, jonka et halua ominaisuuden keskeytyvän toistuvasti. YouTuben tauko-ominaisuus seuraa vain aikaa, jonka kulutat tosiasiallisesti videoiden katseluun sovelluksessa. Jos keskeytät videon yli 30 minuutiksi, ajastin nollataan. Videon keskeyttäminen tai videon sulkeminen nollaa myös ajastimen, joten tämä ominaisuus ei ole lapsilukko, joka voi rajoittaa lapsen näyttöaikaa.

Kuinka käyttää YouTuben tauko -toimintoa

YouTuben tauko-muistutuksen aktivointi on melko helppoa, ja se on suunnilleen sama prosessi riippumatta siitä, käytätkö Androidia tai iPhonea. Sovelluksen Android-versiossa on vain yksi lisänapautus ja valikoiden taso neuvotella. Ota YouTube-tauko käyttöön pitämällä tauko Android-sovelluksessa:

 1. Avaa YouTube-sovellus.

 2. Napauta tilin kuvake sovelluksen oikeassa yläkulmassa.

  YouTube puhelimella.

 3. Napauta asetukset.

  YouTube-tilin asetukset.

 4. Napauta Kenraali.

  YouTube-sovelluksen asetukset.

 5. Napauta Muistuta minua pitämään tauko vaihtokytkin.

  YouTube-sovelluksen yleiset asetukset.

 6. Säädä muistutuksen taajuus haluamasi ajan mukaan.

  YouTube pitää tauon muistutustaajuuden.

 7. Napauta OK.

  YouTube pitää tauon muistutustaajuuden.

Voit ottaa YouTuben käyttöön tauon iOS-sovelluksessa:

 1. Avaa YouTube-sovellus.

 2. Napauta tilin kuvake sovelluksen oikeassa yläkulmassa.

 3. Napauta Asetukset.

 4. Napauta Muistuta minua pitämään tauko.

 5. Säädä muistutuksen taajuus haluamasi ajan mukaan.

Kun olet ottanut tauko-muistutuksen käyttöön, voit palata katsomaan suosikkivideoitasi. Kun määrittämäsi aika on kulunut, ominaisuus käynnistyy.

Missä voit käyttää YouTuben taukoa?

YouTuben tauko-ominaisuus ei ole käytettävissä kaikkialla. Jos toivoit lempeää muistutusta lopettaa YouTuben katseleminen kannettavalla tietokoneella, sinulla ei ole onnea. Siinä tapauksessa sinun kannattaa harkita hälytyksen asettamista puhelimeesi tai sijoittamista muna-ajastimeen, kunnes YouTube tuo ominaisuuden käyttöön muille alustoille. YouTuben tauko-ominaisuus on saatavana YouTube- ja Android-mobiilisovelluksen uusimmissa versioissa. Ensimmäisen tauon muistutuksen sisältävän sovelluksen ensimmäinen versio oli 13.17, joten jos sinulla on vanhempi versio, et voi käyttää ominaisuutta.

Mitä muita aloitteita YouTubella on digitaaliseen hyvinvointiin?

YouTuben digitaalinen hyvinvointialoite on joukko tavoitteita ja ominaisuuksia, jotka on suunniteltu auttamaan katsojia tekemään älykkäitä valintoja käytettäessä YouTube-mobiilisovellusta. Jotkut näistä ominaisuuksista ovat käytettävissä, toiset ovat suunnitteluvaiheessa, ja on vielä enemmän, joita ei ole vielä ilmoitettu. Tässä on joitain YouTuben hyödyllisimmistä työkaluista digitaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi:

 • Aika katsottu profiili: profiili, jota voit käyttää YouTube-sovelluksessa, jotta näet kuinka paljon aikaa vietät päivittäin videoiden katseluun, mukaan lukien työkalut katselutottumusten hallintaan.
 • Ajoitettu ilmoitusten tiivistelmä: ominaisuus, jonka avulla voit tiivistää kaikki YouTube-sovelluksen push-ilmoitukset, jotka normaalisti saisit päivän aikana, yhteen yhteenvetoon.
 • Poista ilmoitusäänet ja tärinä käytöstä: ominaisuus, jonka avulla voit estää YouTube-sovellusta käynnistämästä ääni- tai tärinäilmoituksia nukkuessasi, koulussa, töissä tai muuna vuorokaudenaikana.