Skip to content

Kuinka keskustelunäkymä tekee macOS Mailista paremman – juuri nyt

20 de maaliskuu de 2021

Sähköpostikeskustelu, joka leviää kymmeniin muihin postilaatikkosi viesteihin, on hämmentävää seurata. MacOS- ja OS X -käyttöjärjestelmissä oleva Apple Mail -sovellus estää tämän ryhmittelemällä sähköpostit keskusteluihin (ketjuihin) sen sijaan, että kukin sähköpostiosoite näytetään erikseen. Tämä ominaisuus siivoaa postilaatikkosi ja helpottaa ketjun seuraamista.

Voit poistaa keskustelut käytöstä tai ottaa ne uudelleen käyttöön helposti Saapuneet-kansiossa tai muussa Mail-kansiossa.

Tämän artikkelin tiedot koskevat kaikkia macOS- ja OS X Mail -sovellusten versioita.

Viestien ryhmittely langan mukaan Mac Mailissa

Jotkut sähköpostipalvelut, joita käytät Mail-sovelluksessa, eivät välttämättä käytä keskusteluja tai ketjutusta oletuksena, mutta voit ottaa ominaisuuden käyttöön. Viestien lukeminen ketjun mukaan järjestettyinä mihin tahansa kansioon:

 1. Avaa postilaatikko tai kansio, jossa haluat lukea viestit säikeittäin. Mail-sovellus muistaa valintasi jokaiselle kansiolle, joten yhden kansion asetuksen muuttaminen ei vaikuta muihin kansioihin.

 2. Valitse Näytä > Järjestä keskustelun mukaan Mail-valikkoriviltä. Jos Järjestä keskustelun mukaan vieressä on valintamerkki, langoitus on jo käytössä. Jos ei, napsauta sitä sijoittaa valintamerkki ja ota keskustelut käyttöön.

  Tee keskusteluista erottuva postilaatikossa valitsemalla Näytä > Korosta Keskustelut Mail-valikkorivillä.

Kuinka käsitellä keskusteluja postissa

Vain keskustelun uusin viesti näkyy oletuksena sähköpostilistallasi – ellet pyydä vanhinta viestiä sen sijaan avattavasta valikosta sähköpostiluettelon yläpuolella tai Sähköpostiasetukset-kohdassa.

 • Laajenna yksi keskustelu ja tarkastele kaikkia siinä olevia sähköposteja napsauttamalla viestiä samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta. Kun laajennat keskustelua, kaikki sähköpostit näkyvät lukuruudussa.
 • Laajenna kaikki keskustelut yhden keskustelun sijaan napsauttamalla Näytä > Laajenna kaikki keskustelut Mail-valikkorivillä. Kun et halua nähdä niitä kaikkia enää, napsauta Näytä > Kutista kaikki keskustelut.
 • Lehdistö Optio-ylänuoli tai Vaihtoehto-alanuoli siirtyäksesi nopeasti keskustelun sähköpostien läpi.

Sähköpostikeskustelunäkymän ensisijaiset asetukset

Valitse Mailille sinulle sopivat keskustelunäkymän asetukset:

 1. Valitse Mail > Asetukset Mail-sovelluksen valikkoriviltä.

 2. Mene Katselu Sähköposti-asetusten välilehti.

 3. Tarkistaa Sisällytä siihen liittyvät viestit saada Mail etsimään samassa säikeessä olevia viestejä muista kansioista kuin nykyisestä ja lisäämällä ne viestiketjuun tarvittaessa:

  • Muista kansioista, kuten Lähetetyt, lähetettyjä sähköposteja ei ole luettelossa viestiluettelossa, mutta ne näkyvät lukuruudun koko ketjunäkymässä.
  • Voit edelleen vastata näihin viesteihin, siirtää niitä tai poistaa niitä.
  • Aiheeseen liittyvissä viesteissä on luettelo kansiosta, jossa ne sijaitsevat.
 4. Jos haluat muuttaa järjestystä, jossa sähköpostit näkyvät lukuruudun keskustelunäkymässä, tarkista Näytä viimeisin viesti yläosassa käänteiseen aikajärjestykseen ja poista valinta, jos haluat nähdä sähköpostit aikajärjestyksessä vanhimman kanssa ensin.

 5. Tarkistaa Merkitse kaikki viestit luetuksi avattaessa keskustelua kaikki merkityn ketjun sähköpostit näkyvät heti, kun avaat viestiketjun lukuruudussa.

 6. Sulje Katselu Asetukset-ikkuna tallentaa asetukset.

Säikeiden mukaan ryhmittelyn poistaminen käytöstä macOS Mailissa ja OS X Mailissa

Keskusteluryhmien poistaminen käytöstä macOS Mailissa:

 1. Avaa Mail sovellus Mac-tietokoneellasi.

 2. Siirry kansioon, jonka keskustelunäkymän haluat poistaa käytöstä.

 3. Klikkaus Näytä että valikkopalkki.

 4. Klikkaus Järjestä keskustelun mukaan Poista valintamerkki vaihtoehdon vierestä.

Kuinka ryhmitellä viestit säikeittäin sähköpostin varhaisissa versioissa

Viestien ryhmittely ketjun mukaan on hieman erilainen Mac OS X Mail 1–4 -versioissa. Voit selata postia säikeittäin:

 1. Avata Mail Mac-tietokoneellasi.

 2. Valitse Näytä valikkorivillä.

 3. Klikkaus Järjestä ketjun mukaan sijoita valintamerkki vaihtoehdon viereen.

Jos haluat poistaa tämän ominaisuuden käytöstä, palaa kohtaan Näytä valikkorivillä ja napsauta Järjestä ketjun mukaan poista valinta.