Skip to content

Kuinka kirjoittaa blogikommenttikäytäntö

26 de kesäkuu de 2021

Yksi onnistuneen blogin tärkeimmistä näkökohdista on keskustelu, joka tapahtuu vierailijoiden blogikirjoituksissa julkaisemien kommenttien kautta. Kommenttikeskustelut voivat kuitenkin joskus kääntyä negatiivisesti tai sisältää roskapostilinkkejä. Siksi on hyödyllistä pitää blogikommentointikäytäntö, jotta kävijät ymmärtävät mikä on ja mitä ei voida hyväksyä kommentoidessaan blogiviestejäsi.

Miksi tarvitset blogikommenttikäytäntöä

Yksi blogin kommentointiin kannustamisen päätavoitteista on yhteisöllisyyden edistäminen. Jos kommenttiosi on täynnä töykeitä huomautuksia, roskapostia ja mainossisältöä, yhteisö röyhelöi. Kun julkaiset kommenttikäytännön ja noudatat sitä, tarjoat paremman kokemuksen ihmisille, joita haluat kommentoida blogissasi. Vaikka kommentointikäytäntö saattaa estää muutamia ihmisiä julkaisemasta, he eivät todennäköisesti ole ihmisiä, jotka haluat lähettää. Sinun on mukautettava blogisi kommentointikäytäntö vastaamaan blogiasi. Vaikka voit kieltää vihamielisen puheen, sinun ei pitäisi kieltää kaikkia blogiisi liittyviä erimielisyyksiä. Tarkoitus on olla yhteydessä blogikävijöihisi ja rehelliset aiheeseen liittyvät negatiiviset kommentit antavat sinulle mahdollisuuden vastata kritiikkiin. Esimerkki blogikommenttikäytännöstä on hyvä paikka aloittaa, kun kirjoitat kommenttikäytäntöä blogiisi. Lue alla oleva esimerkkiblogikommenttikäytäntö perusteellisesti ja tee tarvittavat muutokset vastaamaan blogisi tavoitteita.

Esimerkki blogikommenttikäytännöstä

Kommentit ovat tervetulleita ja kannustettuja tällä sivustolla, mutta joissakin tapauksissa kommentteja muokataan tai poistetaan seuraavasti:

  • Kommentit, joiden katsotaan olevan roskapostia tai luonteeltaan yksinomaan myynninedistämistarkoituksessa, poistetaan. Linkin sisällyttäminen asiaankuuluvaan sisältöön on sallittua, mutta kommenttien tulisi olla merkityksellisiä viestin aiheelle.
  • Kirosanat mukaan lukien kommentit poistetaan.
  • Kommentit, jotka sisältävät kieltä tai käsitteitä, joita voidaan pitää loukkaavina, poistetaan. Huomaa, että tämä voi sisältää loukkaavaa, uhkaavaa, pornografista, loukkaavaa, harhaanjohtavaa tai herjaavaa kieltä.
  • Kommentit, jotka hyökkäävät suoraan henkilöä vastaan, poistetaan.
  • Muita julisteita häiritsevät kommentit poistetaan. Ole kunnioittava muita avustajia kohtaan.
  • Nimetön kommentit poistetaan. Hyväksymme kommentteja vain julistajilta, jotka tunnistavat itsensä.

Tämän blogin omistaja pidättää oikeuden muokata tai poistaa blogiin lähetettyjä kommentteja ilman erillistä ilmoitusta. Tätä kommenttikäytäntöä voidaan muuttaa milloin tahansa. Jos sinulla on kysyttävää kommentointikäytännöstä, ilmoita siitä meille osoitteessa [blog contact information].

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Gunelius, Susan. ”Kuinka kirjoittaa blogikommenttikäytäntö.” ThoughtCo, toukokuu. 25, 2021, thinkco.com/write-blog-comment-policy-3476577.
Gunelius, Susan. (2021, 25. toukokuuta). Kuinka kirjoittaa blogikommenttikäytäntö. Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/write-blog-comment-policy-3476577
Gunelius, Susan. ”Kuinka kirjoittaa blogikommenttikäytäntö.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/write-blog-comment-policy-3476577 (käytetty 26. kesäkuuta 2021).