Skip to content

Kuinka korjaat Ws2_32.dll ei löydy tai puuttuu virheitä

17 de heinäkuu de 2021

Ws2_32.dll -virheet johtuvat tilanteista, jotka johtavat ws2_32 DLL -tiedoston poistamiseen tai vioittumiseen. Tämä DLL-tiedosto on Windows Sockets -kirjastotiedosto, joka tarvitaan, jotta Windows ja muut sovellukset voivat toimia verkon kanssa. Joissain tapauksissa ws2_32.dll -virheet voivat viitata rekisteriongelmiin, viruksiin tai haittaohjelmiin tai jopa laitteistovikoihin. On useita eri tapoja, joilla ws2_32.dll -virheet voivat näkyä tietokoneellasi. Tässä on joitain yleisimpiä tapoja, joilla saatat nähdä ws2_32.dll -virheitä: Ws2_32.dll ei löydy
Sovellus ei käynnistynyt, koska ws2_32.dll ei löydy. Sovelluksen asentaminen uudelleen voi korjata ongelman.
Ei löydä [PATH] ws2_32.dll
Tiedosto ws2_32.dll puuttuu.
Ei voi käynnistää [APPLICATION]. Vaadittava osa puuttuu: ws2_32.dll. Asenna [APPLICATION] uudelleen.

Ws2_32.dll -virheilmoitukset voivat ilmetä käyttäessäsi tai asennettaessa tiettyjä ohjelmia, kun Windows käynnistyy tai sammuu, tai ehkä jopa Windowsin asennuksen aikana. Ws2_32.dll-virheen konteksti on tärkeä tieto, josta on apua ongelman ratkaisemisessa. Ws2_32.dll -virhe voi koskea mitä tahansa ohjelmaa tai järjestelmää, joka saattaa käyttää tiedostoa missä tahansa Microsoftin käyttöjärjestelmässä, mukaan lukien Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP ja Windows 2000.

Miten Ws2_32.dll -virheitä korjataan

Älä lataa ws2_32.dll DLL-lataussivustolta. On monia syitä, miksi DLL-tiedoston lataaminen on huono idea. Jos tarvitset kopion ws2_32.dll -tiedostosta, on parasta hankkia se alkuperäisestä, laillisesta lähteestä. Käynnistä Windows vikasietotilassa suorittaaksesi jonkin seuraavista vaiheista, jos et pääse Windowsiin normaalisti ws2_32.dll-virheen takia.

 1. Palauta ws2_32.dll roskakorista. ”Puuttuvan” ws2_32.dll -tiedoston helpoin syy on se, että olet vahingossa poistanut sen. Jos epäilet, että olet vahingossa poistanut ws2_32.dll, mutta olet jo tyhjentänyt roskakorin, saatat pystyä palauttamaan ws2_32.dll: n ilmaisella tiedostojen palautusohjelmalla. Poistetun kopion palauttaminen ws2_32.dll-tiedostosta palautusohjelmalla on älykäs idea vain, jos olet varma, että olet poistanut tiedoston itse ja että se toimi oikein ennen kuin teit sen.

 2. Asenna kaikki käytettävissä olevat Windows-päivitykset. Monet huoltopaketit ja muut korjaustiedostot korvaavat tai päivittävät joitain satoja Microsoftin hajautettuja DLL-tiedostoja tietokoneellasi. Ws2_32.dll-tiedosto voidaan sisällyttää johonkin näistä päivityksistä. Yritä parhaasi mukaan suorittaa tämä vaihe. Päivitysten asentaminen Windowsista, joka saattaa sisältää tiedoston ws2_32.dll, on todennäköinen ratkaisu tähän DLL-virheeseen.

 3. Suorita koko järjestelmän virus- / haittaohjelmatarkistus. Jotkut ws2_32.dll -virheet voivat liittyä tietokoneesi viruksiin tai muihin haittaohjelmistoihin, jotka ovat vahingoittaneet DLL-tiedostoa. On jopa mahdollista, että näkemäsi ws2_32.dll-virhe liittyy vihamieliseen ohjelmaan, joka naamioidaan tiedostoksi.

 4. Kumoa viimeisimmät järjestelmämuutokset Järjestelmän palauttamisen avulla. Jos epäilet, että ws2_32.dll -virhe johtui muutoksesta tärkeään tiedostoon tai kokoonpanoon, järjestelmän palautus voi ratkaista ongelman.

 5. Asenna ws2_32.dll -tiedostoa käyttävä ohjelma uudelleen. Jos ws2_32.dll DLL -virhe tapahtuu, kun käytät tiettyä ohjelmaa, ohjelman uudelleenasentamisen pitäisi korvata tiedosto.

 6. Päivitä laitteiden ohjaimet, jotka voivat liittyä ws2_32.dll-tiedostoon. Jos esimerkiksi saat ”Tiedosto ws2_32.dll puuttuu” -virheen, kun pelaat 3D-videopeliä, yritä päivittää näytönohjaimen ohjaimet. Ws2_32.dll-tiedosto saattaa liittyä videokortteihin – tämä voi olla vain esimerkki. Tärkeintä tässä on kiinnittää erittäin tarkasti huomiota virheen kontekstiin ja tehdä vianmääritys vastaavasti.

 7. Palauta ohjain aiemmin asennettuun versioon, jos ws2_32.dll -virheet alkoivat tietyn laitteisto-ohjaimen päivittämisen jälkeen.

 8. Testaa muistisi ja sitten kiintolevy. Olemme jättäneet suurimman osan laitteiston vianetsinnästä viimeiseen vaiheeseen, mutta tietokoneesi muistia ja kiintolevyä on helppo testata, ja ne ovat todennäköisimpiä komponentteja, jotka saattavat aiheuttaa ws2_32.dll -virheitä epäonnistuessaan. Jos laitteisto epäonnistuu testissäsi, vaihda muisti tai vaihda kiintolevy mahdollisimman pian.

 9. Korjaa Windowsin asennus. Jos yllä oleva yksittäinen ws2_32.dll-tiedoston vianetsintävinkki ei onnistu, käynnistyskorjauksen tai korjausasennuksen suorittamisen pitäisi palauttaa kaikki Windows DLL -tiedostot työversioihin.

 10. Korjaa ws2_32.dll-ongelmat rekisterissä ilmaisella rekisterinpuhdistajalla. Ilmainen rekisterin puhdistusohjelma voi auttaa poistamalla virheelliset ws2_32.dll -rekisteritiedot, jotka saattavat aiheuttaa DLL-virheen. Suosittelemme harvoin rekisterin puhdistusaineiden käyttöä. Olemme sisällyttäneet vaihtoehdon tähän ”viimeisenä keinona” ennen seuraavaa tuhoavaa askelta.

 11. Suorita Windows puhdas asennus. Puhdas Windowsin asennus poistaa kaiken kiintolevyltä ja asentaa uuden kopion Windowsista. Jos mikään yllä olevista vaiheista ei korjaa ws2_32.dll -virhettä, tämän pitäisi olla seuraava toimintatapasi. Kaikki kiintolevyllä olevat tiedot poistetaan puhtaan asennuksen aikana. Varmista, että olet yrittänyt korjata ws2_32.dll -virheen parhaalla mahdollisella tavalla käyttämällä vianetsintävaihetta ennen tätä.

 12. Laitteisto-ongelman vianmääritys, jos ws2_32.dll-virheitä esiintyy edelleen. Windowsin puhtaan uudelleenasennuksen jälkeen DLL -ongelmat voivat liittyä vain laitteistoihin.