Skip to content

Kuinka korjata Alexan monihuoneinen ääni, joka ei toimi tai ei ole tavoitettavissa

20 de maaliskuu de 2021

Alexa-yhteensopivilla laitteilla, kuten Echo ja Echo Dot, on hieno ominaisuus, jonka avulla voit kuunnella samaa ääntä useissa huoneissa. Se ei kuitenkaan aina toimi odotetulla tavalla. Saatat huomata, että musiikkia ei toisteta yhdellä tai useammalla Echo-laitteellasi tai että yksi tai useampi Alexa-yhteensopiva laite ei ole tavoitettavissa asennuksen aikana. Ääntä ei ehkä ole synkronoitu oikein Echo-laitteiden välillä.

Jos Alexan monihuoneääni ei toimi sinulle, on olemassa joitain helppoja vaiheita tämän ominaisuuden palauttamiseksi ja käynnistämiseksi.

Nämä vianetsintävaiheet koskevat Alexaa, jota käytetään Amazon-tuotteiden, kuten Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Flex, Echo Auto, Echo Studio ja muiden kanssa. Monihuonemusiikkia ei ole suunniteltu kolmansien osapuolten Echo-kaiuttimille, Fire TV: lle tai Echo-laitteille, joiden kaiuttimet on kytketty Bluetoothin kautta.

Alexa-monihuoneisen äänen epäonnistumisen syitä

Jos Alexan monihuoneääni ei toimi oikein, ongelma voi johtua synkronointi- tai yhteysongelmasta, joka estää yhtä tai useampaa Echo-laitetta toimimasta monihuoneen ääniominaisuuden kanssa.

Muissa tapauksissa ongelma johtuu Bluetooth-kaiuttimien sisällyttämisestä. Koska Bluetooth ottaa käyttöön viiveen, usean huoneen ääniominaisuus ei välttämättä toimi lainkaan tai saatat kokea epämiellyttävän viiveen Echo-laitteiden välillä.

Ongelma voi johtua Amazon-seisokista tai laitteistoviasta. Mistä syystä tahansa, on vianetsintävaiheita, jotka voivat palauttaa synkronoidun musiikin harmonian Alexa-yhteensopiviin laitteisiisi.

Kuinka korjata Alexan monihuoneisen äänen virhe

Alexa-monihuonevirhe ei toimi -virheen vianmääritys suorittamalla seuraavat vaiheet tässä asetetussa järjestyksessä.

 1. Liitä Echo-laitteet samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos Alexa-yhteensopivia laitteita ei ole yhdistetty samaan verkkoon, laitteeseen tulee virhe, jota ei voida saavuttaa. Liitä Echo-laitteet samaan Wi-Fi-verkkoon ja katso, ratkaiseeko tämä ongelman.

  Jos reititin luo useita Wi-Fi-verkkoja, varmista, että kaikki Alexa-laitteesi on yhdistetty samaan. Jos laitteet eivät ole, usean huoneen ääni ei toimi.

 2. Vaihda Echo-laitteet 5 GHz: n Wi-Fi-tilasta 2,4 GHz: iin. Jos reitittimessäsi on sekä 2,4 GHz: n että 5 GHz: n verkot, liitä kaikki Alexa-yhteensopivat laitteesi ja puhelimesi 2,4 GHz: n verkkoon. 2,4 GHz: n taajuusalueella olevat Wi-Fi-verkot ovat hitaampia, mutta ne ovat luotettavampia, mikä on tärkeää, jos Alexa-laitteet ovat hajallaan suurelle alueelle.

 3. Irrota Bluetooth-kaiuttimet Alexa-yhteensopivasta laitteesta. Jos sinulla on Echo-laitteita pariksi Bluetooth-kaiuttimien kanssa, poista yhteys, ennen kuin sisällytät laitteen usean huoneen ryhmään. Alexa-sovellus ei välttämättä lisää niitä, tai saatat kokea epämiellyttävän viiveen eri Alexa-laitteidesi äänilähdön välillä, jos onnistut sisällyttämään ne.

 4. Kokeile erilaisia ​​Alexa-komentoja. Jos sanot yleensä: ”Alexa, pelaa (soittolista) kaikilla laitteilla”, yritä sanoa: ”Alexa, pelaa (soittolista) ryhmässä (missä tahansa)”. Korvaa ”soittolista” yhden soittolistasi nimellä ja ”kaikkialla ryhmä” monihuoneisen ääniryhmäsi nimellä.

 5. Toista musiikkia toisesta tuetusta äänilähteestä. Jos pelaat Spotifyä, pyydä Alexaa soittamaan musiikkia Pandorasta tai muusta tuetusta lähteestä monihuoneessa.

  Alexan monihuonemusiikki tukee Amazon Musicia, Prime Musicia, Apple Musicia, Spotifyta, Sirius XM: ää, TuneInia ja iHeartRadiota.

 6. Käynnistä Alexa-yhteensopiva laite uudelleen. Käynnistä kaikki Echo-laitteet, jotka eivät toimi monihuoneisen äänen kanssa, ja tarkista sitten, toimiiko monihuoneinen ääni.

 7. Käynnistä reititin ja modeemi uudelleen. Kun reititin ja modeemi ovat varmuuskopioitu ja käynnissä, varmista, että Echo-laitteesi on yhdistetty oikeaan Wi-Fi-verkkoon, ja tarkista sitten, toimiiko monihuoneinen ääni.

 8. Poista monihuoneinen musiikkiryhmä. Poista ryhmä Alexa-sovelluksesta ja luo se sitten alusta. Kun olet poistanut ryhmän ja uusinut sen, sano: ”Alexa, pelaa (soittolista) päällä (ryhmän nimi)”.

 9. Poista ja asenna Alexa-sovellus puhelimeesi. Kun olet asentanut sovelluksen uudelleen, luo monihuoneinen musiikkiryhmäsi uudelleen. Tarkista, toimiiko se sanomalla ”Alexa, pelaa (soittolista) päällä (ryhmän nimi)”.

 10. Nollaa Amazon Echo -laite. Suorita tehdasasetusten palautus vain laitteissa, jotka eivät toimi monihuoneisen äänen kanssa, koska sinun on määritettävä laite uudelleen, yhdistettävä se uudelleen Wi-Fi-verkkoon ja lisättävä se Amazon-tilillesi.

 11. Katso onko ongelma Amazonin lopussa. Ota yhteyttä Amazon-tukeen nähdäksesi, onko yrityksellä mitään ongelmia. Tai käy DownDetectorissa nähdäksesi onko Amazon-katkoksia.

 12. Käy Amazon Alexan ohjesivulla. Amazon tarjoaa runsaasti Alexan vianmääritystietoja sekä chat-apua ja foorumeita. Saatat löytää vastauksesi sieltä.

  Tarkista Amazon Echo subredditistä, jos sinulla on vastaavia valituksia, tai hae valituksia muilta sosiaalisen median alustoilta, kuten Twitter tai Facebook.