Skip to content

Kuinka korjata Blackberry-matkapuhelinverkkoyhteysongelmat

20 de maaliskuu de 2021

BlackBerry voi näyttää monimutkaiselta yksinkertaisesti siksi, että sillä on niin monia ominaisuuksia. BlackBerry-laitteisto ja -ohjelmisto on kuitenkin suunniteltu tyylikkäästi, ja ongelmien vianmääritys on helppoa, vaikka BlackBerry sanoo, että olet offline-tilassa.

Tämä opas on tarkoitettu laitteille, joissa on BlackBerry OS. Jos käytät uudempaa BlackBerry-älypuhelinta, jossa on Android-käyttöjärjestelmä, siirry tämän sivun loppuun.

Kuinka korjata BlackBerry-verkko-ongelmat

Nämä vianmääritysvaiheet voivat ratkaista useimmat BlackBerry-matkapuhelinverkkoyhteysongelmat, jotka eivät johdu alueellisista tai valtakunnallisista operaattorikatkoista. Jos ongelma on monimutkaisempi laitekysymys, operaattorisi tekninen tuki opastaa sinut perusteellisen vianmäärityksen läpi.

Jos sinulla on BlackBerry-signaaliongelmia tai jokin muu matkapuhelinverkko-ongelma, noudata näitä perusvaiheita ja tarkista sitten uudelleen, voitko muodostaa yhteyden operaattorisi verkkoon:

  1. Määritä verkon tila. Kun huomaat ensimmäisen kerran, että et voi muodostaa yhteyttä operaattorisi langattomaan verkkoon, eristä ongelma selvittääkseen, onko se laitteesi kanssa vai onko operaattorilla ongelma. Jos sinulla on pääsy tietokoneeseen, voit tehdä tämän etsimällä verkosta, kuten alas-ilmaisimesta, tai puhumalla muiden samalla operaattorilla olevien ihmisten kanssa.

  2. Katkaise yhteys verkkoon. Jos huomaat, että kyseessä ei ole verkko-ongelma, vaan puhelimellesi liittyvä ongelma, katkaise yhteys kokonaan verkkoon ja muodosta yhteys Mobiiliverkko vain.

  3. Käynnistä BlackBerry uudelleen. Suorita BlackBerryn pehmeä nollaus, jos et vieläkään pysty muodostamaan yhteyttä langattomaan verkkoon tai jos voit muodostaa yhteyden, mutta et voi soittaa tai vastaanottaa puheluita ja siirtää tietoja.

  4. Nollaa BlackBerry. Suorita kova nollaus, jos yhteys ei palautu, kun BlackBerry käynnistyy.

    Ennen kuin vaihdat BlackBerryn akun, poista ja vaihda sen SIM-kortti varmistaaksesi, että se istuu oikein. Vanhemmilla CDMA BlackBerrys -laitteilla ei ehkä ole SIM-korttia, joten tämä ei koske näitä laitteita.

  5. Saada tukea. Jos laitteen käynnistymisen jälkeen BlackBerry ei vieläkään muodosta yhteyttä verkkoon normaalisti, vaikka SIM-kortti ja akku olisi vaihdettu, ota yhteys operaattoriin saadaksesi lisäapua. Joskus ongelmana on, että verkon kattavuus on heikko missä olet, jolloin sinun tulisi harkita matkapuhelinsignaalin tehostinta.

Jos BlackBerry-laitteeseesi on asennettu Android-käyttöjärjestelmä eikä se muodosta yhteyttä operaattorisi tarjoamaan Internetiin, palauta APN-asetukset oletusasetuksiin.