Skip to content

Kuinka korjata digitaalisen television vastaanotto

21 de maaliskuu de 2021

Digitaaliset TV-signaalit liikkuvat ilmassa kuin vesi sekoittuu öljyyn. Nämä signaalit eivät ole joustavia kuin vanhat analogiset TV-signaalit, jotka tuottavat sateessa, lumisateessa tai lumessa. Jos digitaalisen sisätilan antennin vastaanotto on heikko, käytä seuraavia vianmääritystekniikoita oppaana katsellessasi ensiluokkaista televisiota uudelleen.

Nämä tiedot koskevat useiden valmistajien televisioita, mukaan lukien muun muassa LG: n, Samsungin, Panasonicin, Sonyn ja Vizion valmistamat televisiot.

Mikä aiheuttaa huonoa TV-antennivastaanottoa?

Antennilla voi olla vaikeuksia poimia suosikkiasemiasi ilman kautta useista syistä. Syyt johtuvat enimmäkseen perusajatuksesta, jonka mukaan laitteeseen saapuvat signaalit eivät ole riittävän vahvoja. Saatat olla liian kaukana lähetyspaikasta tai jokin estää fyysisesti signaalit. Antenni voi olla vähemmän kuin ihanteellisessa paikassa tai väärään suuntaan. Tai joissakin tapauksissa antenni ei välttämättä ole riittävän vahva.

Virheellisen TV-antennivastaanoton korjaaminen

Seuraa näitä mahdollisia korjauksia esitetyssä järjestyksessä ongelman vianmääritykseen:

 1. Suorita kaksoiskannaus uudelleen. Liittovaltion viestintäkomissio (FCC) suunnitteli kaksoiskannaukseksi kutsutun prosessin, joka pyyhkii ja ohjelmoi uudelleen muuntolaatikon tai digitaalitelevision muistin kanavat. Näin voit tehdä sen:

  1. Irrota antenni muunninkotelosta tai digitaalisesta televisiosta.
  2. Irrota muunnin ja digitaalitelevision virtalähteet seinästä. Odota hetki, ennen kuin kytket kaapelit takaisin. Antenni on silti irrotettava.
  3. Kun antenni on irrotettu, suorita kanavan skannaus muunninlaatikossa tai digitaalisessa televisiossa. Kun skannaus on valmis, kaikki muunninrasian tai digitaalitelevision muistissa olevat kanavatiedot on poistettava.
  4. Skannaa uudelleen liittämällä antenni uudelleen muuntolaatikkoon tai digitaalitelevisioon ja suorittamalla kanavanskannaustoiminto uudelleen.
 2. Muunninruudun vianmääritys. Jos ongelma ei ole kanavia, se voi olla toinen laitteisto. Muunninlaatikko voi vaikuttaa järjestelmän kykyyn vastaanottaa ja näyttää kanavia. Joitakin tämän ongelman mahdollisia korjauksia ovat laitteen irrottaminen virrasta, yhteyksien tarkistaminen ja television oikean kanavan varmistaminen.

 3. Säädä antenni. Siirrä antenni toiseen kohtaan viihdekeskuksessa ja kohdista se ylös tai alas ja vasemmalle tai oikealle. FCC sanoo, että antennin siirtäminen muutamalla jalalla voi vähentää kilpailevien elektroniikkalaitteiden, kuten DVD-soittimen, muunninrasian tai television, aiheuttamia häiriöitä.

  Antennin siirtäminen muutaman metrin päähän muuntolaatikosta ei välttämättä tuota suurta eroa, mutta kokeile sitä. Jos se ei toimi, siirrä antenni.

 4. Sijoita antenni. Sisäantennin tulee olla mahdollisimman lähellä ulkomaailmaa. Siirrä sitä lähellä ikkunaa, jotta se saa esteetön ilmeen.

  Laajenna antennitangot (kutsutaan myös dipoleiksi) kokonaan ylös, jos käytät kanin korvia.

  Ennen kuin siirrät antennin, siirry Antenna Webiin saadaksesi kuvan siitä, missä television lähetystornit ovat suhteessa osoitteeseesi. Osoita sitten antenni ulos ikkunasta, joka osoittaa näitä torneja. Tämä lisää todennäköisyyksiä hyvän digitaalisen TV-signaalin kaappaamiseen.

  Antennin siirtäminen aiheuttaa muutamia logistisia kysymyksiä. Saatat joutua pidentämään antennin koaksiaalikaapelin pituutta siirtääksesi sitä ikkunasta. Jotta tämä tapahtuisi, osta lisää koaksiaalikaapelia ja koaksiaalista jatkojohtoa. Näitä tuotteita myydään useimmissa rautakaupoissa.

  Kun siirrät antennin uudelleen, suorita kaksoiskannaus uudelleen.

 5. Osta uusi antenni. Harkitse sisäantennin ojaamista ulkomallia varten. Ulkoantennit ovat kalliimpia ja niitä on vaikea asentaa, mutta vastaanoton laatu saattaa olla vaivan arvoista.

  Tutustu Antenna Webiin ennen ulkoantennin ostamista, jotta saat tarkimman suosituksen osoitteellesi.

  Jos ulkoantenni ei ole mahdollinen, kokeile erityyppistä sisäantennia, erityisesti digitaalista. Uudet digitaalisesti parannetut antennit ovat muotoilultaan tasaisempia, mikä auttaa kaappaamaan TV-signaalia.

 6. Vahvista antenni. Jos saat digitaalisen TV-signaalin, kokeile vahvistusta. Signaali voi olla huono, mutta ainakin se on siellä. Jos et poimi mitään, vahvistaminen ei todennäköisesti ole vaihtoehto. Harkitse tässä tapauksessa ulkoantennin ostamista.

  All American Directin entinen toimitusjohtaja Mike Mountford selittää sen parhaiten vertaamalla digitaalisen TV-signaalin vahvistamista veteen, joka tuskin putoaa letkusta. Antennivahvistus on kuin suuttimen kiinnittäminen letkun päähän lisäämään sen ruiskutustehoa.

  Vahvistaminen ei ole taattu korjaus jokaiselle huonolle TV-vastaanottotilanteelle, mutta se on vaihtoehto.

  Älä vahvista liikaa signaalia. Voit puhaltaa TV-virittimen samalla tavalla kuin puhaltaa auton kaiuttimen äänenvoimakkuutta pyöritettäessä.

 7. Harkitse vaihtoehtoa. Voit täydentää television katselua ohjelmoimalla Internetissä. Harkitse mahdollisuutta mennä jonkun kanssa satelliittipalvelupakettiin ja jakaa kustannukset tai maksaa halvin kaapelin peruspalvelu.

 8. Hae apua. Ota yhteyttä paikallisiin lähetysasemiin ja selvitä, voivatko ne auttaa. Heillä voi olla teknisiä vaikeuksia, joista et tiedä.

Erityinen kiitos Audiovoxin antennivastaanoton varapuheenjohtajalle Hank Caskeylle, joka auttoi muokkaamaan tätä artikkelia arvokkaalla näkemyksellään antennien vastaanottamisesta.