Skip to content

Kuinka korjata ”Ei Internetiä, suojattu” -yhteysvirhe

19 de maaliskuu de 2021

Monet Windows-käyttäjät tuntevat viestin ”Ei Internetiä, suojattua”, mikä on yleinen virhe, joka näkyy kaikissa Windows-versioissa, etenkin Windows 10: ssä. Kun saat tämän virheen, saatat olla yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, mutta sinulla ei ole Internetiä pääsy, mikä voi olla turhauttavaa ja hämmentävää. Tässä on katsaus siitä, mikä aiheuttaa tämän virheen ja kuinka korjata se ja palata takaisin töihin.

Nämä vianmääritysvaiheet koskevat järjestelmiä, joissa on Windows 10 ja aiemmat versiot.

Ei internetiä, suojattu -virheen syitä

Voit saada tämän virheen useista syistä. Järjestelmäkokoonpanojen, kuten IP-osoitteen, muutokset saattavat hämmentää reitittimen, kun muodostat yhteyden Internetiin. Windows-päivitykset ovat usein syyllisiä tähän virheeseen, koska nämä päivitykset asentavat korjaustiedostoja, jotka muuttavat järjestelmätiedostoja ja vaikuttavat toisinaan laiteajureihin.

Riippumatta tämän virheen syystä, kokeilemaan on useita helppoja korjauksia.

Korjaa ”Ei Internetiä, suojattu” -yhteysvirhe

Koska ongelman korjaamiseen on monia tapoja eikä tarkkaa syytä ole helppo löytää, suorita jokaisen alla olevan vaihtoehdon läpi, kunnes pääset Internetiin.

 1. Käynnistä tietokone uudelleen. Tietokoneen uudelleenkäynnistys voi ratkaista monia ongelmia, mutta uudelleenkäynnistys varmistaa myös, että väliaikaiset tai välimuistitiedostot poistetaan. Jos ongelma liittyi välimuistitiedostoon, uudelleenkäynnistys huolehtii siitä.

 2. Suorita Windowsin vianmääritys. Windows 10 käyttää vianetsintää tietokoneiden ongelmien ratkaisemiseen, mukaan lukien ”Ei Internetiä, suojattu” -virhe. Anna vianmäärityksen suorittaa, vastaa kaikkiin kysymyksiin ja katso sitten, ratkaiseeko se ongelman.

 3. Päivitä tai asenna Windows-ohjaimet uudelleen. Ohjainten päivittäminen on loistava vianmääritysvaihe aina, kun laitteella on jonkinlainen ongelma tai se aiheuttaa virheen.

  Voit myös palauttaa ohjaimen takaisin ennen uuden ohjaimen asennuksen poistamista ja asentamista uudelleen.

 4. Poista IPv6 tai sen komponentit käytöstä. Joskus tuntemattomat virheet voidaan ratkaista poistamalla IPv6 käytöstä verkkosovittimen asetuksissa.

 5. Poista verkkosovitin käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön. Kun poistat verkkosovittimen käytöstä ja otat sen sitten uudelleen käyttöön, varmista, että verkkosovittimen ohjaimet on ladattu ja toimivat oikein.

 6. Muuta virranhallinnan ominaisuuksia. Virranhallinta-asetukset voivat olla myös ”Ei Internetiä, suojattu” -virheen takana. Tyhjennä anna tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi vaihtoehto ja katso onko tämä mahdollista muodostaa yhteys Internetiin.

 7. Poista kaikki Wi-Fi-jakosovellukset käytöstä. Jos käytät Wi-Fi-jakosovellusta, se voi aiheuttaa ristiriidan reitittimelle. Poista ohjelmisto käytöstä ja katso, ratkaiseeko tämä ongelman.

 8. Poista VPN käytöstä. VPN: n sisäänrakennetut suojausominaisuudet voivat myös olla ”Ei Internetiä, suojattu” -yhteysvirheen syy. Poista VPN käytöstä ja katso, ratkaiseeko tämä ongelman.

 9. Ota yhteyttä Microsoftin tukeen. Microsoftin ohjeisiin kuuluvat live chat, yhteisöfoorumit ja paljon muuta. Joten, jos kaikki muu epäonnistuu, siirry lähteeseen ja etsi vastauksia.