Skip to content

Kuinka korjata harmaantunut Wi-Fi iPhonessa

21 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

 • Harmahtava tai käytettävissä oleva Wi-Fi on yleensä ongelma, joka ilmenee päivitettäessä iPhonen iOS: ää.
 • Lähinnä iPhone 4S -käyttäjät ilmoittavat ongelmasta, mutta se voi vaikuttaa myös uudempiin iPhone-laitteisiin.
 • Ongelma voidaan ratkaista kuudella eri tavalla, ensin vahvistamalla, ettet ole vahingossa ottanut lentokonetilaa käyttöön.

Tässä artikkelissa selitetään kaikki asiat, jotka kannattaa tarkistaa ja korjata, jos iPhonessa on harmahtava Wi-Fi.

Vaihtoehto 1: Varmista, että lentokonetila on pois päältä

Tämä saattaa kuulostaa typerältä, mutta ennen kuin teet mitään muuta, varmista, että lentokonetila ei ole päällä. Tämä ominaisuus poistaa Wi-Fi-yhteyden (ja matkapuhelinverkon) käytöstä, koska se on suunniteltu antamaan sinun käyttää puhelintasi lentokoneessa – missä lähtevää langatonta viestintää ei usein sallita. Helpoin tapa nähdä, onko lentokonetila käytössä, on avata Ohjauskeskus pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta (tai alaspäin oikealta ylhäältä iPhone X: ssä ja uudemmissa). Jos lentokonekuvake on aktiivinen, napauta sitä kytkeäksesi lentokonetilan pois päältä ja ongelmasi pitäisi ratkaista. Jos se ei ole aktiivinen, jotain muuta on meneillään ja sinun tulisi siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Vaihtoehto 2: Päivitä iOS

Wi-Fi-ongelma on seurausta virheestä, eikä Apple yleensä anna vikojen, jotka vaikuttavat moniin käyttäjiin, pysyä liian kauan. Tämän vuoksi on hyvät mahdollisuudet, että iOS: n uudempi versio on korjannut ongelman ja että päivittäminen siihen palauttaa Wi-Fi-yhteyden. Voit päivittää iPhonen itse puhelimesta tai ladata ja asentaa iOS: n uusimman version iTunesin avulla. Kun päivitys on valmis ja iPhone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, toimiiko Wi-Fi. IOS: n päivitykset ovat tärkeitä, koska ne toimittavat tietoturvapäivityksiä ja lisäävät uusia ominaisuuksia laitteeseesi. Älä huoli ohjelmistopäivityksistä, jotka aiheuttavat ongelmia; ne ovat harvinaisia. Päivitä puhelimesi heti, kun uusi ohjelmisto on julkaistu.

Vaihtoehto 3: Nollaa verkkoasetukset

Jos käyttöjärjestelmän päivitys ei auttanut, ongelma ei ehkä ole lainkaan käyttöjärjestelmässäsi – se voi johtua asetuksistasi. Jokainen iPhone tallentaa Wi-Fi- ja matkapuhelinverkkojen käyttöön liittyvät asetukset, jotka auttavat häntä pääsemään verkkoon. Nämä asetukset voivat joskus aiheuttaa ongelmia, jotka häiritsevät yhteyttä. On erittäin tärkeää tietää, että verkkoasetusten palauttaminen tarkoittaa, että menetät kaikki nykyisiin asetuksiisi tallennetut tiedot. Tämä voi sisältää Wi-Fi-salasanoja, Bluetooth-yhteyksiä, VPN-asetuksia ja muuta. Se ei ole ihanteellinen, mutta jos se on tehtävä, jotta Wi-Fi toimii uudelleen, olkoon niin. Näin:

 1. Avaa asetukset sovellus.

 2. Napauta Kenraali.

 3. Siirry näytön alareunaan ja valitse Nollaa.

  Kolme iOS-näyttöä, joissa näkyy Asetukset-sovelluksen kuvake, Yleiset-välilehti, Palauta-painike

 4. Valitse Nollaa verkkoasetukset. Jos puhelimessasi on salasana, sinun on annettava se ennen nollaamista.

 5. Jos esiin tulee varoitus, jossa sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat tehdä tämän, napauta vaihtoehtoa jatkaaksesi.

  Kolme iOS-näyttöä, joissa näkyy Nollaa verkkoasetukset, kirjoita salasana ja Nollaa verkkoasetukset vahvistuspainike.

Kun tämä on tehty, käynnistä puhelin uudelleen. Sitä ei vaadita, mutta se ei todellakaan vahingoita.

Vaihtoehto 4: Palauta kaikki asetukset

Jos verkkoasetusten palauttaminen ei auttanut, on aika tehdä dramaattisempi vaihe: palauttaa asetukset kaikki puhelimesi asetuksista. Älä ota tätä vaihetta kevyesti; se poistaa kaikki asetukset, asetukset, salasanan ja yhteyden, jotka olet lisännyt puhelimeesi sen jälkeen, kun aloitit sen käytön. IPhonen asetusten palauttaminen ei poista sovelluksia, musiikkia, valokuvia jne. On kuitenkin aina suositeltavaa varmuuskopioida puhelin, jos jokin menee pieleen. Ei ole hauskaa, että kaikki nämä asetukset on luotava uudelleen, mutta se voi olla tarpeen. Tee näin:

 1. Avaa asetukset sovellus.

 2. Napauta Kenraali.

 3. Napauta Nollaa näytön alareunassa.

 4. Valita Nollaa kaikki asetukset. Jos iPhonesi on suojattu salasanalla, sinun on annettava se nyt.

 5. Vahvista ponnahdusikkunassa, että haluat jatkaa.

  Nollaa kaikki asetukset, anna salasanasi ja Nollaa kaikki asetukset kolmella iOS-näytöllä

Vaihtoehto 5: Palauta tehdasasetukset

Jos kaikkien asetusten palauttaminen ei onnistu korjaamaan iPhonen Wi-Fi-ongelmaa, on aika valita ydinvaihtoehto: palauttaa tehdasasetukset. Toisin kuin yksinkertainen uudelleenkäynnistys, tehdasasetusten palauttaminen on prosessi, jolla poistat kaikki ja palauta se tilaan, jossa se oli, kun otit sen ensin laatikosta. Tämä on ehdottomasti viimeinen keino, mutta joskus alusta alkaen on se, mitä sinun on tehtävä vakavan ongelman ratkaisemiseksi. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Synkronoi puhelimesi iTunesiin tai synkronoi puhelin iCloudiin (kumpi tahansa käytetään normaaliin synkronointiin) varmistaaksesi, että sinulla on varmuuskopio puhelimen kaikesta sisällöstä. Tämä on erityisen tärkeää, jos puhelimessasi on asioita, joita ei ole tietokoneellasi tai iCloudissa. Synkronointi vie ne sinne, jotta myöhemmin tässä prosessissa voit palauttaa ne puhelimeesi.

 2. Avaa asetukset sovellus.

 3. Napauta Kenraali.

 4. Pyyhkäise alareunaan ja napauta Nollaa.

 5. Napauta Poista kaikki sisältö ja asetukset.

 6. Jos varmuuskopioit iPhonen iCloudiin, saat viestin jommallekummalle Varmuuskopioi ja poista sitten, tai vain Poista nyt. Valitse haluamasi, mutta muista, että varmuuskopiot ovat erittäin tärkeitä.

 7. Napauta varoitusponnahdusikkunassa Poista nyt tai Poista puhelin (painike muuttuu puhelimen iOS-versiosta riippuen). Puhelimesi vie minuutin tai kaksi kaikkien tietojen poistamiseen

  Poista kaikki sisältö ja asetukset, päivitä iCloud-varmuuskopiointi-varoitus, Poista iPhonen vahvistus iOS-asetuksista

Aseta seuraavaksi puhelin uudelleen ja tarkista sitten, toimiiko Wi-Fi. Jos on, ongelmasi on ratkaistu ja voit synkronoida kaiken sisällön puhelimeesi uudelleen. Jos se ei toimi, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihtoehto 6: Hanki tekninen tuki Applelta

Jos kaikki nämä yritykset eivät ole ratkaisseet iPhonen Wi-Fi-ongelmaa, se ei välttämättä liity ohjelmistoon. Sen sijaan puhelimesi Wi-Fi-laitteistossa voi olla jotain vikaa. Paras tapa selvittää, onko näin ja korjata se, on sopia tapaaminen paikallisessa Apple-myymälässä Genius-baarissa ja antaa heidän tarkistaa puhelimesi. Olet ehkä nähnyt oudon korjauksen tälle Wi-Fi-ongelmalle verkossa: iPhonen asettaminen pakastimeen. Tämä on huono idea, koska erittäin kylmät lämpötilat voivat vahingoittaa iPhonea. Suosittelemme vahvasti vastaan tekee tätä.