Skip to content
iOS

Kuinka korjata iPhone-mikrofoni, joka ei toimi

19 de maaliskuu de 2021

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin yrittää keskustella, kun mikrofoni ei toimi kunnolla iPhonessa. Jos toinen osapuoli ei kuule sinua, puhelut ovat sumeita tai Siri ei ymmärrä komentoja, voit selvittää iPhonen mikrofonin vianmäärityksen ja saada sen toimimaan uudelleen.

Nämä korjaukset koskevat kaikkia iPhonen ja iOS: n malleja ja versioita.

Syyt miksi iPhone-mikrofoni ei toimi

On monia syitä, miksi iPhone-mikrofoni ei ehkä toimi. Ongelma voi olla Bluetooth- tai sovelluksiin liittyvä, iOS on vanhentunut tai jokin estää tai häiritsee mikrofonia ja estää sen normaalia toimintaa. Yleensä tarkka ongelma paljastuu vain vastaavan korjauksen avulla.

Kuinka korjata ei-toimiva iPhone-mikrofoni

Seuraa näitä vianmääritysvihjeitä, jotta voit diagnosoida ongelman ja saada puhelimesi toimimaan uudelleen.

 1. Käynnistä iPhone uudelleen. IPhonen uudelleenkäynnistäminen voi auttaa ratkaisemaan monia ongelmia, mukaan lukien mikrofonin häiriöt.

 2. Tarkista, ettei aukkoja ole tukossa. Kaikissa iPhonissa on vähintään kolme mikrofonia. Tarkista mikrofonin ala-, etu- ja taka-aukot varmistaaksesi, että näitä aukkoja ei peitetä, estetä tai estetä millään tavalla.

 3. Poista näytönsuoja tai kotelo. Vaikka näytönsuoja tai kotelo ei estä mitään mikrofonin aukkoja, se voi silti häiritä mikrofonia. Poista tapaus ja katso, ratkaiseeko tämä ongelman.

 4. Irrota kaikki lisävarusteet. Irrota kaikki puhelimeen liitetyt lisävarusteet (kuten Bluetooth-kuulokkeet, nappikuulokkeet ja kuulokkeet) ja tarkista, toimiiko mikrofoni uudelleen.

 5. Kokeile uutta kuuloketta. Vialliset tai halvat kuulokkeet ovat usein syyllisiä, kun mikrofoni ei toimi. Käytä uutta kuuloketta tai nappikuulokeparia ja katso, ratkaiseeko se ongelman.

 6. Käynnistä viestintäsovellukset uudelleen. Jos mikrofoni ei toimi sellaisten sovellusten kanssa kuin WhatsApp ja Skype, sulje sovellus ja avaa se uudelleen.

 7. Anna sovelluksille mikrofonin käyttöoikeus. Jos käytät sovellusta, kuten WhatsApp, FaceTime tai Skype, varmista, että sovelluksella on lupa käyttää mikrofonia. Voit tehdä tämän siirtymällä iPhoneen asetukset, valitse vastaava sovellus nähdäksesi sen asetukset ja varmista sitten Mikrofoni on kytketty Päällä.

 8. Puhdista mikrofonin aukot. Tarkista, ovatko mikrofonin aukot tukossa nukalla tai pölyllä. Harjaa aukko varovasti kuivalla, puhtaalla hammasharjalla.

  Älä ammu paineilmaa mikrofonin aukkoon lähietäisyydeltä, koska se voi vahingoittaa mikrofonia.

 9. Testaa mikrofonit. Mikrofonien testaaminen yksitellen auttaa paikantamaan tai sulkemaan pois minkä tahansa mikrofonin ongelmat.

  • Ensisijainen mikrofoni: Avaa Äänimuistioita sovellus iPhonen aloitusnäytöltä. Napauta Ennätys -kuvake äänesi nauhoittamiseksi. Lopeta tallennus ja toista se. Jos kuulet äänesi, se tarkoittaa, että ensisijainen mikrofoni toimii.
  • Etumikrofoni: Avaa Kamera sovellus iPhonen aloitusnäytöltä. Valitse Video vaihtoehto ja vaihda selfie-näkymään ja napauta sitten ennätys -kuvake äänesi nauhoittamiseksi. Lopeta tallennus. Mene Valokuvat sovellus videon toistamiseksi. Jos kuulet äänesi, se tarkoittaa, että etumikrofoni toimii.
  • Takamikrofoni: Avaa Kamera sovellus iPhonen aloitusnäytöltä. Mene Video vaihtoehto ja napauta ennätys -kuvake äänesi nauhoittamiseksi. (Sen pitäisi olla tavallisessa näkymässä.) Lopeta tallennus. Mene Valokuvat sovellus videon toistamiseksi. Jos kuulet äänesi, se tarkoittaa, että takamikrofoni toimii.

  Jos huomaat, että mikrofoni ei toimi, jatka seuraaviin vaiheisiin.

 10. Päivitä iOS. Joskus vanhentunut iOS voi häiritä mikrofonin toimintaa, ja iPhone iOS: n päivittäminen voi poistaa ongelman. Jos haluat tarkistaa, onko iOS ajan tasalla, siirry kohtaan asetukset > Kenraali > Ohjelmistopäivitys tarkistaa uusimmat päivitykset ja asentaa ne.

  Joskus iOS-päivityksissä on virheitä, jotka voivat aiheuttaa laitteisto-ongelmia puhelimessa. Jos mikrofoni lakkasi toimimasta päivityksen jälkeen, soita Applen tukeen tai opi päivittämään iOS: n tietoja menettämättä.

 11. Palauta oletusasetukset. Odottamattomat muutokset asetuksiin saattavat lopettaa mikrofonin toiminnan. Voit ehkä ratkaista tämän ongelman palauttamalla iPhonen oletusasetukset. Palauttaminen ei poista tietoja (paitsi Wi-Fi-salasanat), mutta sinun on varmuuskopioitava iPhone ennen palautuksen suorittamista, vain jos haluat palauttaa vanhat asetukset.

  Älä valitse Poista kaikki sisältö ja asetukset, koska tämä poistaa puhelimesta kaiken henkilökohtaisen sisällön, mukaan lukien yhteystiedot, sovellukset, valokuvat, musiikin, luotto- tai maksukortit ja paljon muuta.

 12. Ota yhteyttä Applen tukeen. Jos kaikki muu on epäonnistunut, pyydä Applelta iPhone-tuki. Jos iPhonellasi on takuu, Apple voi auttaa ongelman vianmäärityksessä tai vaihtaa puhelimen. Vaihtoehtoisesti voit ottaa iPhonen huoltoon joko ilmaiseksi tai maksutta takuustasi riippuen.