Skip to content

Kuinka korjata IPv6-verkkoyhteysvirhe

19 de maaliskuu de 2021

IPv6-verkkoyhteysvirhettä ei voi esiintyä missään Macissa, PC: ssä tai mobiililaitteessa, mikä turhauttavaa yhteyttä verkkoon. Tässä oppaassa annamme vastauksia ja ohjeita IPv6-yhteyden palauttamiseen.

IPv6 Ei verkkoyhteysvirheiden syitä

Kun laite muodostaa yhteyden Internetiin, se saa yhden tai useamman osoitteen verkosta. Usein laite saa sekä IPv4- että IPv6-osoitteen. IPv6 on uudempi verkkostandardi, jonka tarkoituksena on mahdollistaa suurempi liitettyjen laitteiden verkko kuin vanhempi, laajemmin käytetty IPv4-protokolla.

Oikein määritettynä useimmat laitteet toimivat hyvin, kun verkkoyhteys muodostetaan vähintään yhdellä näistä kahdesta protokollasta. Mutta joskus laite muodostaa yhteyden ja vastaanottaa IPv4-osoitetta eikä IPv6-osoitetta. Esimerkiksi Windowsissa, kun tarkastelet verkkoyhteyden tietoja, laitteesi saattaa näyttää yhteyden IPv4-verkkoon, mutta osoittaa Ei Internet-yhteyttä IPv6-yhteyden vieressä.

Virheen esiintymiselle on useita syitä. Suurimman osan ajasta syy paljastetaan ongelman ratkaisevan tarkan vianmääritysvaiheen avulla.

Verkon, johon yhdistät, on tuettava IPv6-yhteyksiä. Joissakin tapauksissa verkonvalvoja on saattanut määrittää verkon tukemaan vain IPv4-yhteyksiä. Tässä tapauksessa et voi ottaa käyttöön IPv6-yhteyttä kyseiseen verkkoon riippumatta laitteessa tekemistäsi muutoksista.

Kuinka korjata IPv6-verkkoyhteysvirhe

Kokeile seuraavia vianmääritysvaiheita korjata IPv6-yhteysongelma.

 1. Käynnistä laite uudelleen. Kun käynnistät laitteen uudelleen, käynnistät myös laitteen verkkoyhteydet. Monet vaikeiden vianmääritysten aiheuttamat verkko-ongelmat voidaan korjata sammuttamalla laite ja käynnistämällä se sitten uudelleen. Käynnistysprosessin aikana useimmat laitteet liittyvät automaattisesti aiemmin yhdistettyihin langallisiin tai langattomiin verkkoihin.

 2. Käynnistä reititin ja modeemi uudelleen. Joko Internet-palveluntarjoajasi tai reitittimesi saattaa johtaa yhteyden puutteeseen IPv6-osoitteeseen. Jos sinulla on kaksi verkkolaitetta, käynnistä modeemi uudelleen ensin, odota sitten minuutti tai kaksi ja käynnistä reititin uudelleen.

  Internet-palveluntarjoajat antavat asiakkaille yhä enemmän yhden laitteen, joka sisältää sekä modeemin että langattoman reitittimen. Jos sinulla on niin, katkaise laitteesta virta, odota minuutti ja käynnistä se sitten uudelleen.

 3. Päivitä laitteen käyttöjärjestelmä. Katso yksityiskohtaiset ohjeet uusimpien Windows-, Android-, iOS- tai macOS-laitteiden päivittämiseen. Käyttöjärjestelmän päivitykset sisältävät usein epätavallisten verkkoyhteysongelmien korjauksia.

 4. Tarkista verkkolaiteajuripäivitykset (Windows). Tietokonevalmistajat ja verkkolaitevalmistajat toimittavat usein verkkolaiteajuripäivityksiä laitteille, jotka toimivat Windowsin kanssa. Tarkista valmistajan tukisivustolta kaikki saatavilla olevat laiteohjainpäivitykset. Joissakin tapauksissa joudut ehkä asentamaan useamman kuin yhden laiteohjainpäivityksen.

 5. Päivitä reitittimen laiteohjelmisto. Reitittimen valmistajat julkaisevat säännöllisiä päivityksiä laitteen turvallisuuden ja suorituskyvyn parantamiseksi, mukaan lukien miten laitteet käsittelevät IPv6-yhteyksiä. Parannukset korjaavat usein reitittimen ja Internet-palveluntarjoajan välisten yhteyksien ongelmat sekä reitittimen ja verkon paikallisten laitteiden väliset yhteydet. Jotkin vanhemmat reitittimet esimerkiksi lisäsivät tai parantivat IPv6-yhteyden tukea myöhemmissä laiteohjelmistopäivityksissä. Joillakin vanhemmilla reitittimillä ei kuitenkaan ole IPv6-tukea kokonaan.

 6. Suorita Windowsin vianmääritys (Windows 10). Tätä sovellusta käytetään Internet-yhteyksien korjaamiseen. Valitse Käynnistä-valikosta asetukset > Päivitys ja suojaus > Vianmääritys. Valitse seuraavaksi Internet-yhteydetja valitse sitten Suorita vianmääritys. Seuraa näytön ohjeita ja anna vianmäärityksen yrittää korjata havaitut ongelmat.

 7. Poista käytöstä ja ota sitten käyttöön kaikki verkkoyhteydet (Windows). Joissakin tapauksissa tämä voi auttaa tunnistamaan tietyn laitteen tai yhteyden ongelman.

 8. Nollaa IPv6-asetukset komentoriviltä (Windows). Näin:

  1. Tyyppi cmd Windowsin järjestelmän hakukentässä.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Komentokehote työpöytäsovellus näytetään ja valitse sitten Suorita järjestelmänvalvojana.
  3. Tyyppi netsh winsockin palautusluettelo ja paina sitten Tulla sisään avain.
  4. Tyyppi netsh int ipv6 nollaa reset.log ja paina sitten Tulla sisään avain.
  5. Käynnistä järjestelmä uudelleen.
 9. Palauta verkkoasetukset iOS- tai Android-laitteelle. Tämä tyhjentää Wi-Fi-verkkojen asetukset ja palauttaa matkapuhelinverkon asetukset järjestelmän oletusasetuksiin. Siirry Google Pixel -laitteisiin ja muihin Android 9.0 Pie -järjestelmiin asetukset > Järjestelmä > Palauta vaihtoehdot > Nollaa Wi-Fi, mobiili ja Bluetooth. Tämän pitäisi ratkaista kaikki ongelmat, jotka johtuvat IPv6-verkkoyhteyden manuaalisesta väärästä määrityksestä.

 10. Poista kaikki aktiiviset virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) yhteydet käytöstä. Monet VPN-ohjelmat ja -yhteydet estävät IPv6-yhteydet suojaamaan verkkoyhteyttä. Nämä ohjelmat hallitsevat ja rajoittavat laitteen verkkotietojen altistumista. Aktiivinen VPN-yhteys saattaa myös poistaa IPv6-verkkoyhteydet automaattisesti käytöstä. Kun olet poistanut VPN: n käytöstä, laitteen tulisi muodostaa Internet-yhteys normaalisti.

  Jos huomaat, että tämä ratkaisee ongelman, tarkista VPN-palveluntarjoajalta, tarjoavatko ne vaihtoehtoisia asetuksia IPv6-tuella. Monet VPN-palvelut ovat suunnitelleet menetelmiä IPv6-yhteyden sallimiseksi ja peittäneet samalla laitteen todelliset IPv6-tiedot. Kaikki VPN-palvelut eivät kuitenkaan tue IPv6-yhteyksiä.

  Katso yksityiskohtaiset ohjeet VPN-yhteyksien hallintaan Android-, iOS-, Windows 10-, Windows 7- tai 8-, Windows XP- tai macOS-laitteilla.

 11. Poista palomuuri käytöstä Windows- tai macOS-laitteissa. Väärin asetettu palomuuri voi estää osan tai kaikki IPv6-verkkoyhteydet. Jos IPv6-verkkoyhteydet toimivat, kun palomuuri on poistettu käytöstä, tarkista palomuurin asetukset tai palauta palomuurin oletusasetukset.

  Monet kolmannen osapuolen tietoturvasovellukset sisältävät palomuurin. Asetuksissa voit poistaa tilapäisesti käytöstä järjestelmän suojausohjelmiston sisältämän palomuurin.

 12. Poista IP-auttajapalvelu käytöstä (Windows). Tämä sisältää yrityksiä hallita joitain IPv6-yhteyden ominaisuuksia. Poista se käytöstä seuraavasti:

  1. Lehdistö Windows-näppäin + Rja kirjoita sitten palvelut. msc näytössä Juosta ja valitse OK.
  2. Tämä avaa luettelon Windows-järjestelmäpalveluista. Selaa luetteloa ja etsi nimetty palvelu IP-auttajaja napsauta sitten palvelun nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  3. vuonna Käynnistystyyppi avattavasta luettelosta Liikuntarajoitteinenja valitse sitten OK.
  4. Käynnistä järjestelmä uudelleen ja tarkista sitten, toimiiko IPv6-yhteys nyt odotetulla tavalla.
 13. Käytä reititintä järjestelmänvalvojana. Tutki ohjaimia varmistaaksesi, että IPv6-yhteydet ovat käytössä. Käännä asetus kohtaan Automaattinen havainnointi tai Automaattinen määritys, jos jompikumpi vaihtoehto on käytettävissä. Muussa tapauksessa varmista, että palvelu on päällä.

  Kun toiminto on otettu käyttöön, sinun on ehkä käynnistettävä reititin uudelleen, jotta IPv6-yhteys muodostetaan. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin IPv6-yhteys on aktiivinen ja käytettävissä, joten odota muutama minuutti kauemmin reitittimen käynnistämisen jälkeen yhteyden testaamiseksi.

 14. Säädä IPv6-tunnelin asetuksia. Viimeinen askel on säätää, kuinka kotireititin ja verkko käsittelevät IPv6-osoitteita. Yritä tätä käyttäessäsi kotireititintä järjestelmänvalvojana. Koska IPv6 on suunniteltu jokaiselle laitteelle suoraan osoitettavan osoitteen saamiseksi, nykyaikaisten, ajantasaisten reitittimien oletusasetukset, jotka muodostavat yhteyden moderneihin, ajantasaisiin Internet-palveluntarjoajiin, toimivat hyvin.

  Voit kokeilla muita reitittimen IPv6-asetuksia, jos sinulla on ongelmia. Valitse ensin 6-4 tunneli reitittimen asetuksissa, jotta IPv6- ja IPv4-liikenne ja laitteet voivat toimia yhdessä. Toinen vaihtoehto on poistaa jaetut IPv6-yhteydet käytöstä. Jotkut ihmiset esimerkiksi ilmoittavat tämän käytöstä poistamisen Jaa IPv6-yhteys Apple Airport -reitittimessä ratkaisee paikallisten laitteiden IPv6-yhteysongelmat.

 15. Ota yhteyttä laitteen valmistajaan saadaksesi lisätukea. Jos IPv6-verkkoyhteysongelmiasi ei ole ratkaistu, viimeinen keino on hakea apua ammattilaiselta.