Skip to content

Kuinka korjata Magic Mouse -seurantavirheet

19 de maaliskuu de 2021

Applen alkuperäisessä Magic Mouse -hiiressä ja seurannassa Magic Mouse 2: ssa on vain vähän omituisuuksia. Et voi ajatella taikahiirtä, ennen kuin se yhtäkkiä lopettaa seuraamisen, kohdistin muuttuu nykiväksi tai kohdistin liikkuu erittäin hitaasti tai erittäin nopeasti. Kun Apple-hiiri ei toimi, voit kokeilla useita korjauksia.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Magic Mouse 2: ta ja alkuperäistä Magic Mouse -hiirtä, jotka on kytketty Bluetooth-yhteensopivaan Mac-tietokoneeseen, jossa on macOS Catalina (10.15) OS X El Capitanin (10.11) kautta.

Syitä siihen, että Apple-hiiri ei toimi

Kun Magic Mouse -hiiri menettää Bluetooth-yhteyden tietokoneeseen tai akku tyhjenee, se ei toimi. Jos optinen anturi on likainen, kohdistin voi liikkua nykivällä tavalla. Jos kohdistin liikkuu liian hitaasti tai liian nopeasti, asetukset voivat olla syynä. Vioittunut asetustiedosto voi aiheuttaa kaikenlaisia ​​nykiviä liikkeitä.

Kuinka korjata taikahiiren seurantaongelmat

Suurin osa Apple-hiiren korjauksista, jotka eivät toimi oikein, ovat yksinkertaisia. Kokeile näitä ratkaisuja saadaksesi hiiresi käyntiin melkein hetkessä.

 1. Aseta paristo uudelleen paikalleen, jos käytät ensimmäisen sukupolven Magic Mouse -hiirtä ja kokea epäröivää seurantakäyttäytymistä. Todennäköisin syy on se, että hiiren paristot menettivät kosketuksen akkuliittimiin. Tuloksena on, että Magic Mouse ja Mac menettävät hetkellisesti Bluetooth-yhteyden. Jos haluat nähdä, onko hiirellä paristoyhteysongelmia, nosta Magic Mouse -hiiri pois pinnalta, jolla sitä käytät. Jos vihreä virran merkkivalo vilkkuu, paristot ovat todennäköisesti irti. On olemassa tapoja korjata tällaisia ​​Magic Mouse -katkaisuongelmia.

 2. Lataa a. paristo Taikahiiri 2. Siinä ei ole akkupäätteen ongelmaa, koska se ei käytä tavallisia AA-paristoja. Sen sijaan Apple loi mukautetun ladattavan akun toisen sukupolven hiirelle, jota et voi käyttää. Tarkista akun lataus napsauttamalla Bluetooth-kuvaketta Mac-valikkorivillä tai Hiiri-järjestelmän asetuksissa. Jos varaus on vähäinen, pidä tauko ja kytke se pistorasiaan.

 3. Korjaa likainen optinen anturi. Jos sinulla on Magic Mouse 2 tai voit sulkea pois ensimmäisen sukupolven Magic Mouse -hiiren akkuongelman, hiiri saattaa ohittaa tai epäröi, koska hiiren optiseen anturiin on jätettä tai likaa. Voit korjata ongelman kääntämällä hiiren ympäri ja puhaltamalla lian paineilmalla. Jos sinulla ei ole paineilmaa käsillä, puhalla anturin aukkoon. Ennen kuin asetat hiiren työpinnallesi, puhdista hiirimatto tai työpöydän alue, jolla käytät Magic Mouse -hiirtä.

 4. Tarkista Magic Mouse -hiiren asetukset. Mene Järjestelmäasetukset > Hiiri > Osoita ja napsauta. Jos Seurannanopeus-liukusäätimeksi on asetettu joko erittäin hidas tai erittäin nopea nopeus, säädä se sinulle sopivammalle nopeudelle.

 5. Poista vioittunut asetustiedosto. Asetustiedosto, jota Mac käyttää Magic Mouse -hiiren määrittämiseen, kun käynnistät sen ensimmäisen kerran, voi olla vioittunut. Etsi ~ / Library / Preferences-tiedosto ja vedä seuraavat kaksi tiedostoa roskakoriin.

  • com.apple.AppleMultitouchMouse.plist
  • com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist

  Kun käynnistät Macin uudelleen, se luo hiiren oletusasetustiedostot. Avata Järjestelmäasetukset ja määritä hiiri uudelleen tarpeidesi mukaan.

  Ennen kuin kirjastokansiossa olevia tiedostoja muutetaan tai poistetaan, varmuuskopioi tietokoneesi tiedot Time Machinen avulla.

  ~ / Library / Preferences-tiedosto on oletuksena piilotettu Macissa. Pääset siihen menemällä osoitteeseen Finder > Mennä > Siirry kansioon ja kirjoittaminen ~ / Kirjasto. Valitse sitten Mennä.

 6. Hakeudu ammattilaisten apuun. Jos nämä korjaukset eivät ratkaise ongelmaa, sinulla voi olla laitteisto-ongelma käsissäsi. Tee tapaaminen Apple Storesta tai vie hiiri Applen valtuuttamaan palveluntarjoajaan arvioimaan ja mahdollisuuksien mukaan korjaamaan hiiri.