Skip to content

Kuinka korjata murtunut puhelimen näyttö

20 de maaliskuu de 2021

Jos älypuhelimessasi ei ole suojakoteloa, naarmut ja halkeamat ovat väistämättömiä. Näytön korjaamoista ei ole pulaa, mutta tietäen, kuinka korjata (tai ainakin käsitellä) murtunut puhelimen näyttö itse, saatat säästää muutama sata dollaria.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat laajasti eri valmistajien älypuhelimia.

Murtuneiden puhelimen näyttöjen syitä

Riippumatta siitä, kuinka varovainen olet, voit vahingossa vahingoittaa puhelimesi näyttöä monin tavoin:

 • Pudottamalla se kovalle alustalle.
 • Istuu puhelimellasi, kun se on takataskussa.
 • Törmääminen asioihin, kun puhelin on taskussa tai kukkarossa.
 • Käyttämällä mitä tahansa muuta kuin kynää kynänä.

Paras tapa estää murtunut puhelimen näyttö on käyttää suojakoteloa. Näytön suojaamiseksi on suunniteltu lukemattomia iPhone-koteloita ja koteloita Android-puhelimille.

Jos puhelimesta vuotaa nestettä, se voi johtua akusta. Lopeta puhelimesi käyttö heti ja laita se muovipussiin, kunnes saat sen ammattimaisesti kiinnitetyksi.

Kuinka korjata säröillä oleva näyttö älypuhelimessa

Sinulla voi olla useita vaihtoehtoja murtuneen näytön korjaamiseen vahingon vakavuudesta riippuen:

 1. Käytä pakkausteippiä. Leikkaa pieni pala pakkausteippiä ja aseta se halkeamien päälle. Jos vaurio on puhelimen puolella, leikkaa teippi X-Acto-veitsellä.

 2. Käytä superliimaa. Syanoakrylaattiliima, joka tunnetaan paremmin superliimana, voi sulkea pienet halkeamat. Käytä niin vähän kuin mahdollista ja pyyhi ylimääräinen liima varovasti vanupuikolla tai liinalla.

 3. Jos kosketusnäyttö toimii edelleen, voit vaihtaa lasin itse noin 10-20 dollaria. Tarvittavat työkalut riippuvat puhelintyypistäsi.

 4. Pyydä valmistajaa korjaamaan se. Jos puhelimellasi on edelleen takuu, valmistaja voi vaihtaa laitteen ilmaiseksi. Vaikka takuu olisi vanhentunut, valmistaja voi korjata sen hintaan. Suurin osa valmistajan takuista ei kata tahattomia vahinkoja, mutta voit ostaa toissijaisia ​​takuita.

  Jos sinulla on iPhone, Apple tarjoaa joitain vaihtoehtoja halkeamanäytön korjaamiseen iOS-laitteilla.

 5. Pyydä matkapuhelinoperaattoriasi korjaamaan se. Matkapuhelinoperaattorisi voi tarjota puhelimen korjauspalveluja asiakkaille alennuksella. Soita asiakastukeen tai käy paikallisessa kaupassa saadaksesi apua.

 6. Vie se korjaamoon. Laitteen mallista riippuen näytön vaihto voi maksaa noin 50- 200 dollaria. Jos kosketusnäytön toiminta on vaurioitunut, siitä veloitetaan lisämaksu.

 7. Vaihda puhelimesi. Jos haluat päivityksen, voit myös vaihtaa rikkoutuneen laitteen ja käyttää saamasi rahat uuden ostamiseen. Verkkosivustot, kuten uSell ja Glyde, ostavat rikkinäisen puhelimesi noin puolella hinnasta, jonka olet maksanut siitä. On myös sivustoja, joissa myydään käytettyjä iPhone-puhelimia.