Skip to content

Kuinka korjata musta näyttö Android-puhelimissa

20 de maaliskuu de 2021

Musta näyttö Androidissa voi olla turhauttavaa. Jos voit kertoa Android-puhelimesi olevan päällä, mutta näyttö on musta eikä vastaa, voit tehdä muutamia asioita, jotka saattavat saada sen toimimaan uudelleen.

Kuinka Androidin musta näyttö tulee näkyviin

Androidin musta näyttö ei ole sama kuin Android-puhelin, joka ei käynnisty. Jos puhelimessasi on musta näyttö, saatat nähdä:

 • Puhelimen valot vilkkuvat ja vilkkuvat asianmukaisesti, mutta näyttö ei toimi.
 • Voit käyttää puhelimen painikkeita ja kuulla tai tuntea sopivat vastaukset, mutta mitään ei näytetä näytöllä.
 • Puhelin soi tai antaa ääniä ilmoituksille, mutta et voi olla vuorovaikutuksessa puhelimen kanssa.

Mikä aiheuttaa Androidin mustan näytön?

Valitettavasti mikään yksittäinen asia ei voi aiheuttaa Android-laitteesi mustaa näyttöä. Tässä on muutama syy, mutta voi olla myös muita:

 • Näytön LCD-liittimet voivat olla löysät.
 • Järjestelmässä on kriittinen virhe.
 • Olet saattanut asentaa yhteensopimattomia sovelluksia.
 • Puhelinta on voitu ladata liian pitkään.
 • On olemassa välimuistit, jotka on tyhjennettävä.
 • Puhelin on altistunut äärimmäiselle kuumuudelle (kuten jätetty se kuumaan autoon).

Kuinka korjata musta näyttö Android-puhelimessa

Syystä riippumatta voit yrittää saada Android-puhelimen näytön toimimaan uudelleen.

 1. Varmista, että laitteen painikkeet eivät ole jumissa. Tarkasta ensin napit varmistaaksesi, ettei niissä ole likaa, emulsiota, nukkaa tai muuta roskaa. Yritä sitten vapauttaa painikkeet painamalla painiketta useita kertoja nopeasti peräkkäin. Painikkeen on vapautettava painallus ja vapautettava jokaisella painalluksella.

  Kun olet puhdistanut ja testannut painikkeet perusteellisesti, yritä käynnistää puhelin uudelleen.

 2. Tarkista ja puhdista latausportti. Pöly ja roskat saattavat estää puhelinta latautumasta kunnolla. Tarkista ja puhdista latausportti. Tarvittaessa voit puhaltaa varovasti latausporttiin tai meitä varten puinen hammastikku yrittääksesi poistaa kaikki porttiin juuttuneet. Kun se on puhdas, kytke puhelin ja anna sen latautua noin 10 minuuttia. Kun se on ladattu hetkeksi, yritä käynnistää puhelin uudelleen.

 3. Odota, kunnes paristot tyhjenevät kokonaan ja puhelin sammuu, lataa puhelin ja käynnistä se uudelleen, kun se on ladattu täyteen. Jos mustan näytön aiheuttaessa on kriittinen järjestelmävirhe, puhelimesi pitäisi saada se toimimaan uudelleen.

 4. Paina puhelinta varovasti, mutta lujasti molemmin puolin, puristamalla etu- ja takaosa yhteen. Jos nestekidenäyttö on löysällä, se voi auttaa asettamaan yhteyden uudelleen ja saamaan näytön toimimaan uudelleen. Jos tämä toimii, harkitse puhelimen viemistä valtuutettuun huoltokeskukseen, jotta ne asettavat LCD-kaapelin uudelleen tiukasti paikalleen.

  Jos puhelimesi on kotelossa, poista se kotelosta ennen tämän prosessin aloittamista, jotta voit mitata tarkasti puhelimeesi kohdistettavan paineen rikkomatta näyttöä.

 5. Käynnistä puhelin uudestaan. Monet kriittiset järjestelmävirheet voidaan korjata uudelleenkäynnistyksellä. Käytettävissä olevasta Android-puhelimen mallista riippuen saatat joutua käyttämään joitain painikkeiden yhdistelmiä pakottaaksesi puhelimen uudelleenkäynnistyksen, mukaan lukien

  • Paina pitkään Koti, Teho, & Äänenvoimakkuus alas / ylös painikkeita.
  • Paina pitkään Koti & Teho painikkeita.
  • Paina pitkään Virta / Bixby -painiketta, kunnes puhelin sammuu kokonaan.

  Muista käynnistää puhelin uudelleen, kun se on sammutettu kokonaan.

 6. Kytke puhelin puhelimeen, odota viisi minuuttia ja yritä sitten Pakota uudelleenkäynnistys. Tämä varmistaa, että puhelimella on riittävästi virtaa uudelleenkäynnistykseen, ja uudelleenkäynnistys voi poistaa kaikki virheet, jotka saattavat vaikuttaa näyttöön.

 7. Jos mahdollista, poista akku, odota vähintään 30 sekuntia, asenna akku uudelleen ja käynnistä puhelin. Jos akkua ei voi poistaa puhelimesta, sinun on annettava puhelimesi purkautua kokonaan. Lataa sitten se ja yritä käynnistää puhelin uudelleen.

  Ole varovainen, kun poistat puhelimen irti akun poistamiseksi. Jos sinulla on uudempi puhelin, jota on vaikea avata sopivilla työkaluilla, vie laite ammattilaiselle, joka voi auttaa. Muuten saatat vahingoittaa puhelinta edelleen.

 8. Jos sinulla on sellainen, poista kynä ja katso, aiheuttaako se näytön. Jos näin tapahtuu, siirry kohtaan asetukset > Yleinen johto > Nollaa ja valitse sitten Automaattinen uudelleenkäynnistys ja ajoita puhelimesi uudelleenkäynnistysaika. Sinun on odotettava tähän aikaan, jotta näet, korjaako ongelman automaattinen uudelleenkäynnistys.

  Vaihtoehtoisesti voit myös valita Tehdasasetusten palauttaminen palauttamalla puhelimesi takaisin tehdasasetuksiin näytöltä. Tästä voi olla hyötyä, jos olet asentanut vioittuneen sovelluksen, joka vaikuttaa näyttöön.

  A Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki tiedot – kuvat, musiikin jne. – puhelimestasi, joten jos mahdollista, varmista, että sinulla on varmuuskopio, jonka voit palauttaa heti, kun puhelin toimii oikein.

 9. Jos sinulla on Samsung-puhelin, yhdistä puhelimesi tietokoneeseen Smart Switchin avulla ja yritä käyttää sitä, käynnistää se uudelleen tai varmuuskopioida se sieltä.

 10. Käynnistä puhelin uudelleen vikasietotilaan. Suojattu tila voi antaa sinun navigoida puhelimessa käynnistääksesi sen uudelleen, tyhjentämällä välimuistin (lisätietoja alla) tai suorittamalla muita tehtäviä, jotka voivat auttaa korjaamaan mustan näytön ongelman.

  Samsung Galaxy S9 / S10:

  1. Pidä painettuna Teho -painiketta.
  2. Kun Virta pois tulee näyttöön, pidä Virta pois kunnes vikasietotila tulee näkyviin, vapauta sitten.
  3. Napauta Turva tila.

  Kun vaihdat pitämiäsi painikkeita, sinun on ehkä yritettävä muutama kerta saadaksesi ajoituksen täsmälleen oikein. Sen pitäisi olla noin 10 sekuntia ennen kuin vaihdat uusiin painikkeisiin (mutta pidä virtapainiketta painettuna koko ajan), mutta vaihtaminen liian aikaisin tai liian myöhään aiheuttaa puhelimen käynnistymisen palautustilaan.

  Samsung Galaxy S8 / S7 / S6 / S5:

  1. Pidä painettuna Virtanappi siihen asti kun Virta pois tulee näkyviin.
  2. Pidä Virta pois -kuvaketta, kunnes vikasietotila-kehote tulee näkyviin.
  3. Valitse Turva tila vahvistaa.

  Muissa Android-puhelimissa:

  1. Pidä painettuna Virtanappi siihen asti kun Virta pois.
  2. Paina pitkään Virta pois kunnes vikasietotila kehottaa.
  3. OK.

  Pixel-puhelimissa:

  1. Pidä Virtanappi siihen asti kun Virta pois ilmestyy vapautuspainike.
  2. Kosketa pitkään Virta pois kunnes kehote ”Käynnistä uudestaan ​​vikasietotilaan” tulee näkyviin, vapauta sitten.
  3. Napauta OK vahvistaa.
 11. Tyhjennä Android-puhelimen välimuisti. Tämä poistaa väliaikaiset tiedostot ja vapauttaa resursseja, mikä voi ratkaista ongelman, joka estää näytön käynnistymisen.

 12. Kokeile tehdasasetusten palauttamista. Tämä palauttaa puhelimen tehdasasetuksiin, mikä poistaa kaikki tietosi, joten varmista, että sinulla on varmuuskopio kaikesta, mitä et halua menettää, ennen kuin aloitat tämän prosessin, jos mahdollista.