Skip to content

Kuinka korjata musta näyttö Windows 10: ssä

20 de maaliskuu de 2021

Kun Windows 10 -virheessä esiintyy musta näyttö, tietokone saattaa silti olla päällä ja toimiva, mutta se voi olla jumittunut ja kykenemätön hyväksymään syötteitä tai se voi olla vain pois päältä. Musta näyttö Windows 10: ssä voi näkyä milloin tahansa käytön aikana, välittömästi käynnistämisen jälkeen, päivityksen jälkeen tai päivityksen aikana Windows-päivitysvirheen vuoksi, ja käytännössä milloin tahansa.

Mustan näytön syitä Windows 10: ssä

Toisin kuin Windows-virheet, jotka antavat virheilmoituksen, kuten sinisen näytön virheet, mustan näytön virheet eivät anna sinulle mitään jatkamista. Tämä tilanne voi johtua monenlaisista ohjelmisto- ja laitteisto-ongelmista, mukaan lukien:

 • Näyttö on pois päältä: Jotkut näytöt sammuvat automaattisesti, kun videotuloa ei vastaanoteta, mikä johtaa mustaan ​​näyttöön, jos tietokone lopettaa hetkellisen signaalin lähettämisen.
 • Rikki Windows-päivitys: Jos yritit päivittää Windowsia tai se päivittyi taustalla, jokin saattaa olla pieleen.
 • Näytä sovittimen ohjaimen päivitys: Tämä virhe tapahtuu yleisen päivitysongelman sijaan, kun yrität nimenomaan päivittää näytön sovittimen ohjainta.
 • Yhteysongelmat: Jos HDMI-kaapelissasi tai kannettavan tietokoneen sisäisissä johdoissa on ongelmia, näyttö on musta.
 • Rikki käynnistyssovellus: Jos musta näyttö tapahtuu käynnistettäessä tietokonetta, sinulla saattaa olla käynnistyksen yhteydessä asetettu sovellus, joka häiritsee näytön sovitinta.
 • Viallinen laitteisto: Näytönohjain, kaapelit, näyttö, näyttöpaneeli tai muut komponentit voivat olla huonoja.

Kuinka korjata musta näyttö Windows 10: ssä

Jos haluat korjata mustan näytön Windows 10: ssä, sinun on rajattava, miksi näyttö on musta, ja korjata sitten syy. Monet näistä ongelmista on melko helppo korjata ilman erikoistuneita työkaluja tai tietoa, mutta jotkut ovat monimutkaisempia.

Seuraavat vianmääritysvaiheet etenevät helpoimmasta vaikeimpaan, joten voit aloittaa yläosasta ja suorittaa jokaisen vaiheen, kunnes musta näyttösi on korjattu tai saavutat menettelyn, josta et ole tyytyväinen.

 1. Testaa näyttösi. Jos käytät ulkoista näyttöä, sammuta se ja käynnistä se uudelleen. Jos näyttö ei käynnisty tai se näyttää kuolleelta, se voi olla itse vika. Jos siinä on LED, joka ilmoittaa, kun näyttö on kytketty päälle, tarkista, onko kyseinen LED palanut ja oikea väri. Jos näyttö ei käynnisty, tarkista virtajohto.

  Voit myös testata olemassa olevaa pistorasiaa kytkemällä siihen toisen laitteen tai kokeilemalla toista pistorasiaa.

 2. Yritä käynnistää tietokone uudelleen. Jos Windows 10 -tietokoneesi käynnistyy suoraan mustalle näytölle, varsinkin päivityksen asentamisen jälkeen, saatat pystyä korjaamaan sen yksinkertaisella uudelleenkäynnistyksellä.

  Käynnistä uudelleen:

  1. Lehdistö CTRL + ALT + DEL näppäimistöllä.
  2. Napsauta tai napauta virtakuvake näytön oikeassa alakulmassa.
  3. Klikkaus Uudelleenkäynnistää.

  Jos näyttö pysyy mustana, kun painat CTRL + ALT + DEL, siirry vain seuraavaan vaiheeseen. Tämä ratkaisu ei toimi sinulle.

 3. Käynnistä tietokone uudelleen täysin pois päältä -tilasta. Tietokoneesi saattaa näyttää olevan päällä, kun se on todella jumissa yrittäessään palata lepo- tai valmiustilasta. Pidä virtapainiketta painettuna vähintään viisi sekuntia, etsi merkkejä siitä, että tietokone on sammutettu, kuten valot ja tuuletin sammuvat, ja irrota sitten virta. Odota muutama minuutti, kytke se takaisin, kytke se takaisin päälle ja katso, toimiiko näyttö.

 4. Tarkista kirkkausasetuksesi. Jos käytät ulkoista näyttöä, tarkista kirkkausasetukset sisäänrakennetuilla säätimillä. Jos käytät kannettavaa tietokonetta, käytä kirkkauden toimintonäppäimiä. Kirkkaus on asetettu liian matalaksi, jotta mitään ei näy ruudulla.

 5. Kokeile toista videolähtöä. Jos tietokoneessasi on useita HDMI-lähtöjä, kokeile toista. Jos siinä on USB-C, voit kokeilla myös USB-C – HDMI -sovitinta.

 6. Kokeile toista näyttöä. Käytitpä sitten työpöytää tai kannettavaa tietokonetta, yritä kytkeä toinen näyttö. Jos sinulla ei ole sellaista, voit muodostaa yhteyden mihin tahansa televisioon, jossa on HDMI-tulo. Jos tämä korjaa mustan näytön ongelman, näyttösi tai kannettavan tietokoneen näyttö on huono.

  Jos näytölläsi on useita tuloja, kokeile eri tuloa näytöllä. Tarkista vielä, että myös näyttösi on asetettu oikeaan tuloon.

 7. Kokeile toista HDMI-kaapelia. Jos käytät ulkoista näyttöä, vaihda toiseen HDMI-kaapeliin. Käytä sellaista, jonka tiedät toimivan, jos mahdollista, kuten HDMI-kaapelia, jota käytät videopelijärjestelmän tai Blu-ray-soittimen kanssa.

 8. Päivitä yhteys näyttöön. Lehdistö Windows-avain + CTRL + SIIRTÄÄ + B näppäimistöllä. Tämä pikakuvake saa Windows 10: n käynnistämään video-ohjaimen uudelleen.

 9. Herätä näyttö. Jos käytät tablettia, kuten Surface Pro, paina ääni kovemmalle ja Äänenvoimakkuutta pienemmälle näppäimiä samanaikaisesti kolme kertaa peräkkäin. Jos teet sen riittävän nopeasti, kuulet äänimerkin ja näyttö aktivoituu uudelleen, jos tämä oli ongelma.

 10. Avaa Projekti-valikko ja valitse näyttö. Jos tietokoneesi on päällä ja Windows 10 on reagoiva eikä näyttö vain toimi, voit painaa Windows-avain + P käyttää Projekti-valikko. Et näe sitä, koska näyttö on musta, mutta painaa Tulla sisään vaihtaa toiseen tilaan. Tämän vaiheen toistaminen neljä kertaa selaa kaikkia vaihtoehtoja. Jos näyttösi alkaa toimia, voit pysähtyä siihen kohtaan.

 11. Irrota oheislaitteet. Kokeile irrottaa kaikki tietokoneeseesi liitetyt oheislaitteet, mukaan lukien irrotettavat asemat, SD-kortit, kamerat, tulostimet, keskittimet ja kaikki muu. Käynnistä sitten tietokone uudelleen ja tarkista, toimiiko näyttö. Jos näin tapahtuu, kytke laitteet uudelleen yksi kerrallaan, kunnes löydät laitteen, joka aiheuttaa ongelmia. Tämä laite saattaa tarvita ohjainpäivityksen tai se on ehkä vaihdettava.

 12. Käynnistä Resurssienhallinta uudelleen. Jos näyttösi on musta, mutta sinulla on toimiva hiiren kohdistin ja voit käyttää Tehtävienhallintaa, Windowsin Resurssienhallintaprosessi saattaa olla jumissa. Tehtävienhallinnan avaaminen ja Windows Explorerin käynnistäminen uudelleen voivat korjata tämän ongelman.

 13. Käytä vikasietotilaa vianmääritykseen. Käynnistä tietokone uudelleen vikasietotilassa sammuttamalla tietokone ja käynnistämällä se uudelleen kolme kertaa. Kun se esitetään Windowsin palautusympäristössä, valitse Vianmääritys > Edistyneet asetukset > Käynnistysasetukset > Uudelleenkäynnistää. Odota sitten tietokoneen käynnistymistä uudelleen ja valitse vaihtoehto 5 Vikasietotila ja verkko.

  Jos näyttö toimii palautusympäristössä ja vikasietotilassa, poista käynnistyskohteet ja -palvelut käytöstä vikasietotilassa, kunnes selvität, missä niistä on virhe.

 14. Palauta grafiikkaohjain. Jos näyttösi toimii vikasietotilassa, käynnistä se vikasietotilaan ja vedä grafiikkaohjainta takaisin. Kun olet palannut aiempaan versioon, yritä käynnistää se uudelleen.

 15. Poista nopea käynnistys käytöstä. Windows 10: ssä on nopea käynnistysominaisuus, joka on suunniteltu toimimaan täsmälleen nimen mukaan, mutta se voi myös aiheuttaa mustan näytön virheen. Jos päivitit laitteiston, kuten RAM, ennen Windows 10: n mustan näytön virhettä, se on todennäköisesti syy.

  1. Nopean käynnistyksen poistaminen käytöstä:
  2. Käynnistä Windows Turva tila.
  3. Siirry Ohjauspaneeli.
  4. Avata Järjestelmä ja turvallisuus.
  5. Klikkaus Virranhallinta-asetukset.
  6. Valitse Valitse virtapainikkeen toiminta vasemmasta ruudusta.
  7. Klikkaus Muuta asetuksia, jotka eivät ole tällä hetkellä käytettävissä.
  8. Poista ruutu Ota käyttöön nopea käynnistys laatikko.
  9. Klikkaus Tallenna muutokset.
  10. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.
 16. Käytä järjestelmän palauttamista. Access System Palauta samalla tavalla kuin käytit vikasietotilaa, mutta napsauta Järjestelmän palauttaminen Käynnistysasetusten sijaan. Palaa järjestelmän palauttamisen avulla viimeisimpään tunnettuun toimivaan palautuspisteeseen. Voit myös etsiä haavoittuvia ohjelmia samanaikaisesti.

 17. Poista Windows-päivitykset. Käynnistä palautusympäristö uudelleen, mutta valitse Poista päivitykset. Valitse sieltä Poista uusin ominaisuuspäivitys, kirjaudu sisään pyydettäessä ja napsauta Poista ominaisuuspäivitys -painiketta.

 18. Jos sinulla on edelleen musta näyttö kaikkien näiden vaiheiden jälkeen, sinulla saattaa olla viallinen laitteisto. Ota yhteyttä laitteistovalmistajaan tai Microsoftin asiakastukeen saadaksesi lisätietoja.

Entä musta näyttö Windows 10 -asennuksen aikana?

Windows 10: n asennusprosessin aikana on normaalia, että näyttö näyttää ajoittain mustalta. Itse asiassa se voi näyttää mustalta merkittävän ajan, vaikka asennusprosessi on edelleen käynnissä taustalla. Normaaleissa olosuhteissa nykyaikaisella laitteistolla tämä ei saisi kestää yli paria tuntia.

Jos näet edelleen mustan ruudun Windows-asennuksen aikana noin kuuden tunnin kuluttua siitä, kun mitään havaittavaa toimintaa ei ollut, voi olla ongelma. Tässä vaiheessa voit yrittää sammuttaa tietokoneen pitämällä virtapainiketta painettuna. Kun se on sammutettu, irrota virtajohto tai poista akku, jos käytät kannettavaa tietokonetta.

Kun tietokone on täysin sammutettu ja irrotettu pistorasiasta, yritä poistaa kaikki oheislaitteet. Jos mahdollista, poista kaikki paitsi yksi näyttö, hiiri ja näppäimistö, koska tarvitset näitä kohteita asennuksen loppuun saattamiseksi. Kun kaikki on irrotettu, kytke tietokone takaisin ja käynnistä se.

Windows 10: n tulisi jatkaa asennusprosessia tai palata takaisin edelliseen Windows-versioon. Kummassakin tapauksessa yritä suorittaa asennus loppuun kaikkien oheislaitteiden ollessa irti ja kiinnitä ne takaisin vasta asennuksen jälkeen.