Skip to content

Kuinka korjata Photoshop Scratch Disk Full -virheet

6 de heinäkuu de 2021

Joskus, kun yrität suorittaa toimintoa Adobe Photoshopissa, saatat saada virheilmoituksen, jossa lukee ”Pyyntöäsi ei voitu suorittaa, koska raaputuslevy on täynnä”. Jos haluat estää Photoshop-raaputuslevyn olevan täysi virhe, sinun on muutettava, miten Photoshop käyttää tietokoneen muistia. Tämän artikkelin tiedot koskevat Adobe Photoshop CC: tä Windows- ja macOS-käyttöjärjestelmille.

Mikä aiheuttaa Photoshopin raaputuslevyn olevan täynnä virhettä?

Photoshop-raaputuslevy viittaa kiintolevyyn. Photoshop käyttää kiintolevyä väliaikaisena vaihtotilana tai virtuaalimuistina, kun järjestelmässäsi ei ole tarpeeksi RAM-muistia toiminnon suorittamiseen. Jos tietokoneessasi on vain yksi kiintolevy tai osio, raaputuslevy on asema, johon käyttöjärjestelmä on asennettu (esimerkiksi C: -asema Windows-järjestelmässä). Kun asemalla loppuu tila, se estää Photoshopia toimimasta oikein. Jos esimerkiksi Photoshop kaatuu muokkausistunnon keskellä, virheellinen sammutus saattaa jättää suuria väliaikaisia ​​tiedostoja raaputuslevylle. Tästä syystä Photoshop ei välttämättä pysty avaamaan uudelleen, joten sinun on suoritettava joitain vianmäärityksiä kiintolevyllä. Jos haluat lisätietoja siitä, kuinka Photoshop CC käyttää RAM-muistia ja tyhjiötilaa, etsi naarmulevyjen määrittäminen Photoshop-version online-ohjeessa.

Kuinka korjata Photoshop Scratch Disk Full -virhe

Suorita nämä vaiheet esitetyssä järjestyksessä, kun haluat aloittaa levyn täyden virheen Photoshopissa:

 1. Vapauta levytilaa. Tyhjennä osa Mac- tai Windows-asemasta, joka määritetään raaputuslevyksi Photoshop-asetuksissa. Saat parhaat tulokset käyttämällä ilmaista levytilan analysaattorityökalua, kuten Levyn uudelleenjärjestäminen.

 2. Poista väliaikaiset Photoshop-tiedostot. Voit vapauttaa tyhjästä levytilaa poistamalla Photoshopiin liittyvät väliaikaiset tiedostot. Photoshopin temp-tiedostot nimetään yleensä ~ PST ####. Tmp Windowsissa ja Lämpötila #### Macissa (missä #### on numerosarja).

 3. Eheytä kiintolevy. On mahdollista saada tyhjä levy täysi virhe, kun naarmuasemassa on vapaata tilaa. Tämä johtuu siitä, että Photoshop vaatii naapurilevyasemassa vierekkäistä, sirpaloitumatonta vapaata tilaa. Jos saat virheilmoituksen, kun naarmuasemalevy näyttää hyvän määrän vapaata tilaa, suorita levyn eheytysapuohjelma.

 4. Tyhjennä Photoshop-välimuisti. Jos voit avata Photoshopin, poista väliaikaiset tiedostot ohjelmasta siirtymällä kohtaan Muokata > Puhdistaa > Kaikki (Windowsissa) tai Photoshop CC > Puhdistaa > Kaikki (Macissa). Välimuistin tyhjentäminen estää sinua tekemästä viimeisimpiä kuviin tekemiäsi muutoksia.

 5. Tyhjennä rajaustyökalun arvot. Jos saat virheen rajataessasi kuvaa Photoshopissa, se voi johtua siitä, että Rajaustyökalun asetuspalkin arvot ovat väärissä yksiköissä. Esimerkiksi 1200×1600-mittasuhteiden syöttäminen, kun yksiköt on asetettu tuumiin pikselien sijaan, luo suuren tiedoston, joka voi laukaista raapimislevy on täysi -viestin. Voit estää tämän ongelman valitsemalla Asia selvä valintapalkissa sen jälkeen, kun olet valinnut Rajaa työkalu.

 6. Muuta Photoshopin suorituskykyasetuksia. Mene Muokata > Asetukset > Esitys (Windowsissa) tai Photoshop CC > Asetukset > Esitys (Macissa) ja säädä sitten alla olevat liukusäätimet Muistin käyttö lisätä RAM-muistin määrää, jota Photoshop saa käyttää. Jos asetat muistin käytön yli 80%: iin, tietokone voi toimia hitaasti.

 7. Vaihda tai lisää uusia naarmulevyjä. Jos mahdollista, luo uusi kiintolevyosio Photoshop-raaputuslevylle. Vaikka Photoshop toimii yhdellä naarmulevyllä järjestelmäosiossa, voit parantaa suorituskykyä asettamalla raaputuslevyn järjestelmän nopeimmaksi asemaksi. Raaputuslevyn sijainnin muuttaminen ja uusien naarmulevyjen luominen Photoshop-asetuksista:

  • Valitse Windowsissa Muokata > Asetukset > Raaputuslevyttai paina Ctrl + Alt.
  • Valitse macOS: ssä Photoshop CC > Asetukset > Raaputuslevyttai paina Komento + Optio.

Jos tietokoneessasi on nopea SSD-asema (SSD), käytä SSD: tä raaputuslevynä. Älä käytä samaa kiintolevyasemaa (HDD), johon käyttöjärjestelmä on asennettu tai johon muokkaamasi tiedostot on tallennettu. Älä myöskään käytä verkkoa tai irrotettavaa asemaa.