Skip to content

Kuinka korjata rikki USB-asema Linuxin avulla

20 de maaliskuu de 2021

Jos luot Linux-USB-aseman ja asema muuttuu käyttökelvottomaksi, alusta USB-asema fdisk-työkalulla Linuxissa, jotta voit kopioida tiedostot siihen ja käyttää sitä tavalliseen tapaan. Fdisk-työkalu on samanlainen kuin Windowsin levyketyökalu. Kun olet alustanut USB-aseman, se on käytettävissä kaikissa järjestelmissä, jotka lukevat FAT32-osioita.

Nämä toimenpiteet pyyhkivät kaiken USB-asemasta. Varmuuskopioi aseman tiedostot ennen alustamista uudelleen.

Viallisten USB-asemien syitä

Rikkoutunut asema syntyy useimmiten joko suorien laitteistovaurioiden vuoksi – jolloin ohjelmistokorjaukset eivät palauta sitä – tai tiedostojärjestelmän vioittumisesta. Usein tiedostojärjestelmäongelmia syntyy vetämällä asema tietokoneesta ennen kuin luku- / kirjoitusoperaatio on valmis.

Viallisen USB-aseman korjaaminen

Useimmissa tapauksissa rikkoutunut USB-asema on alustettava uudelleen.

  1. Tarkista taajuusmuuttaja vaurioiden varalta. Vaurioitunutta asemaa, vaikka pystytkin palauttamaan joitain tietoja, ei tule käyttää. Se voi esimerkiksi vahingoittaa tietokoneen USB-porttia.

  2. Selvitä, asennetaanko asema. Aseta asema paikalleen tarkistaaksesi, tunnistaako tietokone USB-aseman. Jos asema ei asennu automaattisesti, komento komento kuten hwinfo tai lsblk listaa aktiiviset laitteet. Jos levyä ei ole luettelossa, Linux ei tunnista sitä. Jos se on luettelossa, mutta sitä ei ole asennettu automaattisesti, käytä mount-komentoa.

  3. Arvioi aseman sisällön arvo. Jos se on korvaamaton, sinulla voi olla jonkin verran onnea levyn palautustyökalun kanssa, vaikkakin vaurioituneelle laitteistolle tämä prosessi on osuma.

  4. Luo uusi osio. Suorita levymuotoinen apuohjelma, kuten fdisk tai cfdisk, uuden osion luomiseksi. Tämä prosessi tuhoaa levyllä olevat tiedot ja luo tiedostojärjestelmän uudelleen.