Skip to content

Kuinka korjata se, jos Xbox Series X- tai S-ohjaimen kuulokeliitäntä ei toimi

19 de maaliskuu de 2021

Xbox Series X ja S käyttävät molemmat ohjaimen liitäntää ensisijaisena tapana yhdistää kuulokkeet, joten kun ohjaimen liitäntä lakkaa toimimasta, huomaat, ettet pysty keskustelemaan ystävien kanssa peleissä tai pelien ulkopuolella. Tämä ongelma voi johtua sekä laitteisto- että ohjelmisto-ongelmista, joista monet voit korjata itse.

Xbox Series X ja Xbox Series S käyttävät samaa ohjainta, joten tämän artikkelin ohjeet koskevat molempia konsoleja.

Mikä saa Xbox Series X- tai S-ohjaimen kuulokeliittimen toimimaan?

Kun Xbox-ohjaimen kuulokeliitäntä lakkaa toimimasta, se voi johtua joko laitteisto- tai laiteohjelmisto-ongelmasta. Itse kuulokeliitäntä voi epäonnistua muutamalla eri tavalla, ja sekä konsolin että ohjaimen vioittunut tai vanhentunut laiteohjelmisto voi aiheuttaa tämän ongelman.

Lisäksi paljon ääniongelmia syytetään kuulokeliitännästä, kun ne ovat itse asiassa aiheuttaneet jotain muuta. Ongelmat, kuten vahingoittunut kuulokeliitännän pistoke, mykistetyt kuulokkeet ja väärin määritetyt ääni-, yksityisyys- tai vanhempien asetukset Xboxissa, voivat kaikki estää kuulokkeita toimimasta aivan kuten huono kuulokeliitäntä.

Kuinka korjata Xbox Series X- tai S-kuulokeliitäntä


Voit korjata viallisen Xbox Series X- tai S-kuulokeliitännän seuraavasti:

 1. Irrota HF-laite ja kytke se uudelleen. Sinulla voi olla vain huono yhteys, mikä voi näyttää siltä, ​​että tunkki on huono. Yritä tarttua kuulokepistokkeeseen tukevasti, irrota se ja aseta se sitten uudelleen. Varmista, että liitin on täysin paikallaan, ja tarkista, toimivatko kuulokkeet.

 2. Tarkista kuuloke, johto ja liitin. Jos pystyt näkemään näkyviä vaurioita jollekin näistä komponenteista, olet todennäköisesti tekemisissä viallisten kuulokkeiden eikä huonojen kuulokeliittimien kanssa. Hankautuneet tai rikkoutuneet johdot voidaan korjata, jos omistat juotosraudan ja kutistut lämpöä tai voit ostaa vain uuden kuulokemikrofonin. Jos liitännässä on roskia, kuten likaa, ruokaa tai ruostetta, yritä puhdistaa se alkoholiin kastetulla vanupuikolla. Anna sen kuivua ja tarkista sitten, toimivatko kuulokkeet.

 3. Tutki kuulokemikrofonin porttia ohjaimessa. Pienen sataman sisällä voi olla vaikea nähdä, joten käytä taskulamppua ja tee parhaansa. Jos näet esteitä portin sisällä, yritä poistaa ne ohuella työvälineellä, kuten pinseteillä tai hammastikulla. Ole lempeä ja varo vahingoittamasta sisäisiä osia.

 4. Varmista, että kuulokkeita ei ole mykistetty. Kun kuulokkeet on kytketty, tarkista kuulokkeiden fyysinen mykistyskytkin ja mykistyspainike puolueen keskustelussa. On myös mahdollista, että ystäväsi on mykistänyt sinut, joten pyydä heitä tarkistamaan se myös, jos he eivät vieläkään kuule sinua.

 5. Kokeile toista ohjainta tai kuuloketta. Jos sinulla on useita ohjaimia ja kuulokkeita, kokeile niitä eri yhdistelminä. Kokeile ensin uutta kuuloketta nykyisen ohjaimesi kanssa. Jos se toimii, kuulokeliitäntä on kunnossa. Jos sen sijaan huomaat, että nykyiset kuulokkeet toimivat toisen ohjaimen kanssa, sinulla voi olla huono kuulokeliitäntä tai laiteohjelmisto-ongelma.

  Suurin osa Xbox One -kuulokkeista toimii Xbox Series X: n ja S: n kanssa, joten kokeile yhtä niistä, jos sinulla on sellainen.

 6. Päivitä laiteohjelmisto. Jos huomaat, että kuulokkeet toimivat toisen ohjaimen kanssa, yritä päivittää alkuperäisen ohjaimen laiteohjelmisto.

  Xbox Series X- tai S-ohjaimen laiteohjelmiston päivittäminen:

  1. Navigoida johonkin Profiili ja järjestelmä > asetukset > Laitteet & liitännät> Tarvikkeet.
  2. Valitse ohjain päivittää.
  3. Valitse kolmen pisteen valikko.
  4. Jos laiteohjelmistopäivitys on saatavilla, asenna se.
 7. Tarkista yksityisyysasetuksesi. Jos yksityisyysasetuksesi on määritetty väärin, se voi estää kuulokkeita toimimasta oikein.

  Korjaa tietosuoja-asetukset:

  1. Navigoida johonkin Profiili ja järjestelmä > asetukset > Tili > Tietosuoja ja online-turvallisuus.
  2. Valitse Xbox Live -turvallisuus.
  3. Valitse Tarkastele tietoja ja muokkaa.
  4. Valitse Viestintä ja moninpeli.
  5. Valitse kenen kanssa haluat olla yhteydessä.
 8. Vaihda tai korjaa kuulokeliitäntä. Jos kuulokeliitäntä ei vieläkään toimi, ja olet kokeillut erilaisia ​​ohjaimia ja kuulokkeita eri yhdistelmissä, jotka kaikki näyttävät osoittavan ongelman ohjaimesi kanssa, liitäntä on todennäköisesti huono.

  Tämän voit ehkä korjata itse, jos osia on saatavilla, mutta sinun on parempi ottaa yhteyttä Xbox-tukeen ja tarkistaa, onko sinulla takuukorjaus.