Skip to content

Kuinka korjata se, kun Alexa ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon

19 de maaliskuu de 2021

Ei ole aina selvää, miksi Alexa ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon. Joskus reititin tai modeemi tarvitsee uudelleenkäynnistyksen; muina aikoina fyysinen esine estää Wi-Fi-signaalin. Nämä vianmääritysvihjeet voivat auttaa saamaan Echo Dot- tai Alexa-yhteensopivat laitteet takaisin verkkoon ja ottamaan komentoja.

Kuinka korjata se, kun Alexa ei muodosta yhteyttä Internetiin

Noudata näitä vaiheita saadaksesi Alexan toimimaan uudelleen.

 1. Tarkista internetyhteytesi varmistaaksesi, että se toimii oikein. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Internetiin, Alexa ei voi tehdä työtä. Jos se on ok, ongelma voi olla laitteistossasi.

 2. Käynnistä sekä modeemi että langaton reititin manuaalisesti, odota viisi minuuttia ja yhdistä sitten Alexa Wi-Fi-verkkoon. Yhteysongelmat voivat joskus johtua verkkolaitteista eikä verkkoon kytkeytyvistä laitteista.

 3. Käynnistä Alexa-yhteensopiva laite uudelleen. Katkaise virta tai irrota Echo- tai Alexa-yhteensopiva laite, kytke se takaisin päälle ja muodosta yhteys uudelleen Wi-Fi-verkkoon. Joskus tällainen Alexa-yhteensopivan laitteen fyysinen uudelleenkäynnistys voi korjata ongelman.

 4. Varmista, että Wi-Fi-salasana on oikea. Jos laitteisto toimii oikein, etsi toinen laite Wi-Fi-verkostasi, irrota se ja liitä se sitten uudelleen samalla salasanalla, jota käytät Alexan yhdistämiseen. Jos toinen laite tunnistaa Wi-Fi-verkon, mutta ei voi muodostaa yhteyttä samalla salasanalla, Alexa-laitteellesi käyttämäsi salasana on todennäköisesti väärä.

  Tämä on yleinen ongelma, koska Wi-Fi-laitteet eivät ilmoita syytä, miksi ne eivät voi muodostaa yhteyttä verkkoon.

 5. Etsi verkkosi estoja ja siirrä laite lähemmäs langatonta reititintä. Wi-Fi-signaalit eivät voi kulkea pitkiä matkoja heikentymättä. Saattaa olla, että Alexa-yhteensopiva laitteesi ei voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, koska se on yksinkertaisesti kantaman ulkopuolella.

  Voit selvittää kodin liitettävyyden verkkoverkkoon, jos tämä korjasi ongelman. Kun olet siirtänyt laitettasi, sinun on ehkä liitettävä se verkkoon uudelleen.

 6. Tarkista mahdolliset häiriöt. Varmista, että reitittimen ja Alexa-laitteen välillä ei ole fyysisiä esteitä. esimerkiksi tiiliseinät, betoniseinät ja vahvistetut ovet voivat estää Wi-Fi-signaaleja. Poista tai sammuta myös laitteet, jotka voivat häiritä signaalia, kuten FM-radiot tai itkuhälyttimet.

 7. Palauta Alexa-laite tehdasasetuksiin. Kun kaikki muu epäonnistuu, laitteen tehdasasetusten palauttaminen voi joskus korjata Wi-Fi-ongelmat.

  Ohjeet Amazon Echo -laitteiden nollaamiseen riippuvat laitteen sukupolvesta.

  Kolmannen sukupolven Echo Dots -laitteessa on kangas kaiutin, joka on kiedottu laitteen sivuille ja jossa on neljä ohjauspainiketta. Toisen sukupolven pisteissä on ei-kankainen kaiutin ja neljä ohjauspainiketta laitteen päällä. Ensimmäisen sukupolven pisteissä on vain kaksi painiketta.

  Toisen sukupolven Echoissa on kangas kaiutin kiedottu laitteen sivuille. Ensimmäisen sukupolven kaiku ei.

  Seuraa Amazonin ohjeita palauttaaksesi muut Amazon Echo -laitteet (kuten Echo Sub tai Echo Plus).

 8. Ota yhteyttä tekniseen tukeen. Jos et pysty yhdistämään Alexa-laitettasi suoritettuasi kaikki yllä olevat ohjeet, ota yhteyttä Amazoniin tai Internet-palveluntarjoajaasi.