Skip to content

Kuinka korjata se, kun Alexalla ’on vaikeuksia ymmärtää nyt’

20 de maaliskuu de 2021

Alexa on Amazonin digitaalinen ääniavustaja, jota voidaan käyttää Amazon-laitteiden, kuten Amazon Echo -tuotteiden, kanssa. Alexa voi vastata kysymyksiin, kertoa liikenne- tai säätietoja, toistaa uutisraportteja, aloittaa puheluita, toistaa musiikkia, hallita päivittäistavaraluetteloitasi, ostaa tuotteita Amazonista ja paljon muuta.

Vaikka Alexalla onkin luotettavia, joskus ongelmia ilmenee, ja käyttäjät kuulevat viestin: ”Anteeksi, minulla on vaikeuksia ymmärtää sinua juuri nyt. Yritä hieman myöhemmin.” Tässä on tämän ongelman takana ja kuinka korjata se ja saada Alexa takaisin töihin.

Nämä vianmääritysvaiheet koskevat Alexaa, jota käytetään Amazon-tuotteissa, kuten Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Flex, Echo Auto, Echo Studio ja muut.

Syitä siihen, että Alexa ei ymmärrä virheitä

”Minulla on vaikeuksia ymmärtää sinua” -virhe tapahtuu, kun Amazon Echo -laitteella on vaikeuksia ottaa yhteyttä Amazon-palvelimiin selvittääkseen ja ymmärtämään sanasi. Se voi johtua siitä, että kadotit langattoman yhteyden tai Internet-palvelusi ei toimi. Amazonin lopussa voi olla jopa ongelma. Mistä tahansa syystä on olemassa joitain yksinkertaisia ​​vianetsintävaiheita yrittääksesi korjata ongelman.

Kuinka korjata ’Alexa ei ymmärrä sinua juuri nyt’

Kokeile näitä vianetsintävaiheita esitetyssä järjestyksessä, jotta voit kaventaa ongelmaa ja saada Alexan kuuntelemaan uudelleen.

  1. Käynnistä Alexa-yhteensopiva laite uudelleen. Yksinkertainen uudelleenkäynnistys on kokeiltu ja todellinen tekninen vianmääritysmenetelmä. Echo-laitteen uudelleenkäynnistäminen voi olla kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä.

  2. Tarkista Internet-yhteys. Onko Internetisi poissa käytöstä? Jos näin on, Alexa ei voi työskennellä. Katso, onko Internetissä vauhtia. Jos näin ei ole, palauta Internet-yhteys toimin.

  3. Tarkista Wi-Fi-yhteys. Kaiutuslaitteet muodostavat yhteyden kaksikaistaiseen Wi-Fi (2,4 GHz / 5 GHz) -verkkoon, joka käyttää 802.11a / b / g / n-standardia. Jos Wi-Fi on poissa käytöstä, nollaa se ja katso, saako Alexa taas toimimaan.

  4. Varmista, että Alexa-yhteensopiva laite on Wi-Fi-alueella. Wi-Fi-verkkosi saattaa olla käytettävissä ja Internet saattaa suoratoistaa, mutta siitä ei ole apua, jos Alexa-yhteensopiva laitteesi on liian kaukana. Siirrä se lähemmäksi reititintä.

  5. Palauta Alexa-yhteensopiva laite tehdasasetuksiin. Echollasi saattaa olla ohjelmisto-ongelma, jota se ei voi ratkaista yksin. Alexa-yhteensopivan laitteen palauttaminen tehdasasetuksiin voi korjata ongelman.

  6. Katso onko ongelma Amazonin lopussa. Ongelma saattaa olla Amazonin lopussa. Ota yhteyttä Amazon-tukeen nähdäksesi, onko yrityksellä mitään ongelmia. Tai käy DownDetctorissa nähdäksesi onko Amazon-katkoksia.

  7. Käy Amazon Alexan ohjesivulla. Amazon tarjoaa runsaasti Alexan vianmääritystietoja sekä chat-apua ja foorumeita. Saatat löytää vastauksesi sieltä.