Skip to content

Kuinka korjata se, kun Apple CarPlay ei toimi

20 de maaliskuu de 2021

Apple CarPlay antaa sinun käyttää iOS-sovelluksiasi handsfree-tilassa ajon aikana reitittämällä kaiken auton infotainment-järjestelmän kautta. Ja se on hienoa, kunnes Apple CarPlay lakkaa toimimasta oikein. CarPlay ei muodosta yhteyttä, CarPlay-sovellukset eivät avaudu kunnolla tai et kuule mitään, kun CarPlay on kytketty.

Näin saat kaiken yhteyden uudelleen, jos Apple CarPlay ei toimi.

Syitä siihen, että Apple CarPlay ei toimi

On useita syitä, joiden vuoksi Apple CarPlay ei välttämättä toimi tai saattaa lakata toimimasta, vaikka se olisi toiminut aiemmin. Nämä sisältävät:

 • Ongelmia iOS-päivityksessä.
 • Integraatio-ongelmat sovellusten välillä.
 • Yhteensopimattomuusongelmat.
 • iPhonea ei tunnistettu.

Kuinka korjata Apple CarPlay -ongelmat

Riippumatta ongelmasta, ei yhteyttä, ei ääntä, sovellukset eivät toimi, on useita vaiheita, joiden avulla voit korjata ongelman. Kokeile näitä vaiheita ja selvitä, ratkaiseeko se ongelmasi ja saako CarPlay taas käynnissä. Jos ei, siirry seuraavaan. Todennäköisesti ennen ratkaisun loppua olet ratkaissut minkä tahansa ongelman.

Ennen kuin aloitat, varmista, että CarPlay on yhteensopiva ajoneuvosi ja alueesi kanssa. Jos CarPlay ei ole käytettävissäsi, et voi yhdistää sitä tai käyttää mitään ominaisuuksia.

 1. Varmista, että CarPlay on käytössä iPhonessa. Useat asetukset saattavat häiritä CarPlay-yhteyttä. Jos olet esimerkiksi poistanut CarPlayn käytöstä, sinun on otettava se uudelleen käyttöön. Voit tehdä sen siirtymällä osoitteeseen asetukset > Kenraali > CarPlay ja yhdistä ajoneuvo uudelleen sovellukseen. Tai ota se uudelleen käyttöön, jos olet katkaissut sen käytöstä näytön aikana, siirry kohtaan asetukset > Ruutuaika > Sisältö- ja tietosuojarajoitukset > Sallitut sovellukset.

 2. Tarkista, että Siri on käytössä. Sirin on oltava käytössä, jotta CarPlay toimii. Jos se ei ole, mene asetukset > Siri ja haku ja varmista, että seuraavat vaihtoehdot ovat käytössä:

  • Kuuntele ”Hei Siri”
  • Paina Siri-sivupainiketta
  • Salli Sirin lukittuna

  Salli Sirin lukittuna vaihtoehto on se, joka useimmiten vie ihmiset ylös, koska se ei ole aina käytössä.

 3. Varmista, että CarPlay on käytössä, kun se on lukittu. Jos CarPlay ei ole käytössä lukittuna, se ei voi aktivoitua, jos puhelimen näyttö on pois päältä. Voit korjata tämän siirtymällä kohtaan asetukset > Kenraali > CarPlay ja napauta autosi käytettävissä olevien yhteyksien luettelosta. Vaihda sitten päälle Salli CarPlay lukittuina.

 4. Jos et ole kytketty langattomasti, tarkista USB-kaapelit. Jos käytät alkuperäistä iPhonen USB-kaapelia, tarkista se varmistaaksesi, ettei mikään johdoista ole kulunut tai katkennut. Jos käytät jälkimarkkinoiden kaapelia, kokeile toista. Joskus vain kaapelin katkaiseminen ratkaisee minkä tahansa ongelman.

 5. Jos et ole yhteydessä langattomasti, varmista, että olet kytketty oikeaan porttiin. Monissa nykyaikaisissa ajoneuvoissa on useita USB-liitäntöjä, mutta ne eivät välttämättä toimi CarPlayn liittämiseksi ajoneuvoon. Etsi CarPlay- tai iOS-kuvake. Jos et näe yhtä näistä, kokeile jokaista käytettävissä olevaa USB-porttia infotainment-järjestelmässäsi ja tarkista, onko jokin niistä ominainen CarPlay-yhteydellesi.

 6. Jos autosi tukee langatonta yhteyttä CarPlay-sovellukseen, tarkista iPhonesi varmistaaksesi, että et ole lentokonetilassa. Lentokonetila estää puhelinta muodostamasta langattomia yhteyksiä, joten tämä voi estää puhelinta olemasta yhteydessä ajoneuvoon

 7. Jos käytät langatonta yhteyttä, varmista, että Bluetooth on päällä ja iPhone on kytketty autoon. Jos Bluetooth on pois päältä, et voi yhdistää laitetta.

  Kun yhdistät Bluetoothia, tämä saattaa olla hyvä aika poistaa kaikki vanhat Bluetooth-yhteydet, joita et enää käytä. On epätodennäköistä (mutta silti mahdollista), että nämä vanhat yhteydet häiritsevät yhteyttä, mutta on parasta poistaa ne turvallisella puolella.

 8. Käynnistä iPhone uudelleen ja käynnistä sitten ajoneuvo uudelleen. Joskus kaiken sammuttaminen ja sitten uudelleen käynnistäminen poistaa kaikki virheet, ja asiat muodostavat yhteyden toisen kerran.

 9. Varmista, että iPhone on päivitetty kokonaan. Jos puhelinta ei päivitetä, sinulla ei ehkä ole tarvittavia ohjaimia tai ohjelmistoja yhteyden muodostamiseksi CarPlay-palveluun. Päivittäminen voi auttaa ratkaisemaan mahdolliset ongelmat.

 10. Unohda ja luo CarPlay-yhteys uudelleen. Sinun täytyy mennä sisään asetukset > Kenraali > CarPlay ja valitse ajoneuvo, johon yrität muodostaa yhteyden. Napauta sitten Unohda tämä auto. Käynnistä sitten ajoneuvo ja iPhone uudelleen ja yritä muodostaa yhteys uudelleen.

  • Jos autosi tukee langatonta yhteyttä, siirry kohtaan asetukset > Kenraali > CarPlay ja napauta Saatavilla olevat autot. Luo sitten yhteys valitsemalla auto.
  • Jos käytät kiinteää yhteyttä, liitä USB-kaapeli uudelleen ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
 11. Jos sinulla on edelleen ongelmia yhteyden muodostamisessa tai jos sinulla on edelleen ongelmia CarPlayn suorituskyvyn kanssa, sinun on otettava yhteyttä Apple-tukeen saadaksesi tietää, voivatko he auttaa sinua ongelman ratkaisemisessa.