Skip to content

Kuinka korjata se, kun Apple Pay ei toimi

20 de maaliskuu de 2021

Sen sijaan, että kävelisit käteisellä, sekillä tai luottokortilla, käytä Apple Pay -maksupalvelua ostaaksesi nopeasti ja kätevästi. Saatat kuitenkin huomata, että et pysty suorittamaan tapahtumaa, kun käytät Apple Payta huoltoasemalla tai muussa vähittäiskaupassa.

Tämän artikkelin tiedot koskevat iPhone 11 -sarjan, X-sarjan, 8-, 7- ja 6-sarjan iPhone-puhelimia.

Syyt siihen, että Apple Pay ei toimi kunnolla

Yleisimmät syyt siihen, että Apple Pay ei toimi, on se, että puhelimen akun varaus on vähissä tai myymälä ei pysty hyväksymään Apple Payta.

Toisinaan taas on aikoja, jolloin et voi saada Apple Payta toimimaan, mikä on hankalaa käsitellä, jos et yleensä kuljeta käteistä. Saattaa olla ongelmia Apple Pay -palvelimissa, viallisessa digitaalisessa maksupäätteessä tai ongelmia tietyssä maksu- tai luottokortissa.

Kuinka korjata Apple Pay ei toimi

Jos sinulla on vaikeuksia saada Apple Pay toimimaan, voit tehdä muutaman asian ongelman ratkaisemiseksi. Suurin osa näistä on nopeita ja helppoja ratkaisuja ongelman korjaamiseen ja Apple Payn toimimiseen uudelleen.

 1. Varmista, että Apple Pay -palvelimet ovat toiminnassa. Sinulla ei ehkä ole Apple Pay -ongelmaa. Apple Pay -palvelimet saattavat olla poissa käytöstä teknisten ongelmien takia, jolla ei ole mitään tekemistä iPhonen kanssa. Odota tällöin palvelun aloittamista uudelleen.

  Jos haluat selvittää, onko Apple Paylla seisokkeja, siirry Apple System Status -sivustoon ja tarkista, onko Apple Payn vieressä vihreä ympyrä. Vihreä ympyrä sulkee pois palvelun epäonnistumisen. Voit siirtyä muihin ratkaisuihin.

 2. Varmista, että yritys hyväksyy Apple Payn. Jos se toimii, voi olla, että tietty pääte ei toimi, kun käytät Apple Payta. Kun kohtaat tämän ongelman, kysy, onko joku toinen päätelaite, jota voit käyttää. Kun tiedät, mikä pääte hyväksyy Apple Payn, pidä se mielessä tulevia tapahtumia varten.

 3. Valitse luotto- tai maksukortti manuaalisesti. Vaikka olisit toimivassa terminaalissa, sinulla saattaa olla ongelmia laitteen tunnistamisessa Apple Payn iPhonessa. Jos pidät iPhonea ja Apple Pay ei toimi, valitse luottokortti manuaalisesti Wallet-sovelluksessa maksua varten.

 4. Lataa iPhonen akku. Kun iPhonen akku on vähissä – tyypillisesti 10 prosentin latauksella tai vähemmän – se voi siirtyä virransäästötilaan, ja monet iPhonen ominaisuudet lakkaavat toimimasta virran säästämiseksi. Varmista, että iPhonessasi on riittävä lataus ennen ostosten tekemistä.

 5. Poista luotto- tai maksukortti ja lisää se uudelleen. Saattaa olla luotto- tai maksukortti, joka antaa sinulle toistuvia ongelmia, kun käytät sitä Apple Paylla. Näin voi käydä, kun saat uuden luottokortin palveluntarjoajalta, eikä muuttuneita tietoja päivitetä välittömästi Apple Paylla. Jos näin on, poista kortin tiedot ja lisää se uudelleen ongelman korjaamiseksi.

 6. Sulje Apple Wallet -sovellus. Sovellukset voivat jäätyä tai lukittua. Apple Wallet -sovelluksen sulkeminen ja avaaminen uudelleen saattaa korjata Apple Payhin liittyvän ongelman.

 7. Käynnistä iPhone uudelleen. Puhelimen uudelleenkäynnistäminen voi korjata monia ongelmia.

 8. Palauta iPhone tehdasasetuksiin. Jos mikään yllä olevista strategioista ei ratkaise Apple Pay -ongelmaa, palauta iPhone tehdasasetuksiin. Tämä on viimeinen mahdollisuus, jota ei voida tehdä, kun seisot jonossa odottaessasi maksua.

  Laitteen palauttaminen tehdasasetuksiin poistaa henkilökohtaiset tiedot ja tiedostot iPhonesta, joten äskettäisen varmuuskopion saaminen on välttämätöntä puhelimen palauttamiseksi.

Jos mikään yllä olevista korjauksista ei toimi, siirry Applen online-tukisivustoon saadaksesi apua, jos haluat korjata ongelman itse. Muussa tapauksessa vie iPhone Apple Storeen tai valtuutettuun Apple-palveluntarjoajaan.

Tee Apple Genius Bar -tapaaminen ennen kuin viet iPhonen paikalliseen Apple Storeen, jotta sinun ei tarvitse odottaa jonossa apua.