Skip to content

Kuinka korjata se, kun Chrome pitää jäätymisen

20 de maaliskuu de 2021

Google Chrome on nopea, helppokäyttöinen ja suosittu verkkoselain, jolla on laaja kirjasto saatavilla olevia sovelluksia ja laajennuksia. Vaikka Chrome on luotettava, se ei ole immuuni kaatumiselta ja jäätymiseltä. Tässä on katsaus miksi Chrome saattaa toimia väärin ja mitä voit tehdä korjataaksesi sen ja palataksesi takaisin Internetiin.

Nämä vianmääritysvaiheet koskevat Chromea Windows- ja macOS-järjestelmissä.

Kromin jäätymisen syitä

On useita syitä, miksi Chrome-selain saattaa hidastua indeksointiin, kaatumiseen tai jumiutumiseen, ja joskus virheen määrittäminen voi olla vaikeaa. Tässä on joitain syitä, miksi Chrome lakkaa toimimasta:

 • Chromessa on liian monta avointa välilehteä, ja selain käyttää liikaa järjestelmäresursseja.
 • Kolmannen osapuolen sovellukset ja laajennukset voivat häiritä Chromen toimintaa, käyttää liikaa muistia ja aiheuttaa selaimen kaatumisen.
 • Virus- ja haittaohjelmatartunnat voivat tuhota Chromen.

Useilla yksinkertaisilla vianmääritysvaiheilla voidaan selvittää ongelman syy ja saada Chrome takaisin toimintaan.

Kuinka korjata Chrome, kun se jäätyy tai kaatuu

Chrome voi jäätyä, hidastaa tai kaatua useissa käyttöjärjestelmissä, mukaan lukien Windows ja macOS. Samoilla vianmääritysvaiheilla on hyvät mahdollisuudet ratkaista ongelma riippumatta siitä, mitä alustaa käytät.

 1. Sulje Chrome-välilehdet. Jos useita välilehtiä on auki, tietokoneessa saattaa olla muistia loppumassa, joten se ei voi ladata uutta Chrome-ikkunaa yhdessä Chrome-sovellusten ja laajennusten kanssa. Sulje kaikki selainvälilehdet lukuun ottamatta virheilmoitusta ja lataa verkkosivut uusiin välilehtiin.

  Sen sijaan, että sulkisit kaikki käyttämättömät välilehdet manuaalisesti, Chromella on hyödyllinen selainlaajennus nimeltä The Great Suspender. Se keskeyttää toiminnan kaikissa välilehdissä, joita ei tällä hetkellä käytetä, ja herättää ne, kun napsautat yhtä.

 2. Käynnistä Chrome uudelleen. Tämä yksinkertainen vianmääritysvaihe ratkaisee ongelman usein. Sulje kaikki Chrome-välilehdet ja ikkunat, odota muutama minuutti ja avaa Chrome uudelleen.

  Jos Chrome on täysin jäätynyt etkä voi sulkea yhtä tai useampaa sen avoimista ikkunoista, sinun on ehkä suljettava sovellus pakolla MacOS- tai Windows-käyttöjärjestelmässä.

 3. Sulje muut käynnissä olevat sovellukset ja ohjelmat. Jos muut sovellukset ovat jumissa, sulje sovellukset pakotetusti. Tämä vapauttaa järjestelmän resursseja. Kun olet sulkenut käynnissä olevan ohjelman, kokeile Chromea uudelleen.

 4. Käynnistä tietokone uudelleen. Tämä helppo vianmääritysvaihe ratkaisee monet tietokoneongelmat.

 5. Poista Chrome-sovellukset ja laajennukset käytöstä. Jos yllä olevat yksinkertaiset vianmääritysvaiheet eivät toimineet, on aika kaivaa hieman syvemmälle. Sovellus tai laajennus voi aiheuttaa ongelman, mutta syyllisen löytäminen ei ole aina helppoa. Poista laajennukset ja lisäosat yksitellen käytöstä, jotta voit tarkentaa asioita. Jos Chromen toiminta alkaa parantua sen jälkeen, kun olet poistanut tietyn sovelluksen tai laajennuksen käytöstä, olet todennäköisesti löytänyt ongelman.

  Vaihtoehtoisesti voit poistaa kaikki sovellukset ja laajennukset käytöstä lähtökohtana. Jos Chrome latautuu normaalisti, lisää laajennukset takaisin yksi kerrallaan.

 6. Tarkista virusten ja muiden haittaohjelmien varalta. Joskus Chrome voi jäätyä tai kaatua Internetin selaamisen aikana havaitun haittaohjelman tai viruksen vuoksi. Skannaa Mac tai PC löytääksesi ja poistaaksesi kaikki infektiot.

 7. Palauta Chrome oletustilaan. Tämä palauttaa alkuperäisen hakukoneen, kotisivun, sisältöasetukset, evästeet ja paljon muuta, poistamalla käytöstä myös laajennukset ja teemat. Tästä voi olla hyötyä erityisesti, jos haittaohjelma on kaapannut kotisivusi, hakukoneesi tai muut asetuksesi.

  Kirjanmerkit ja tallennetut salasanat pysyvät paikoillaan. Google-tilillesi Chrome Syncin avulla tallennetut tiedot ja asetukset voidaan palauttaa helposti.

  Varmuuskopioi kaikki tärkeät tiedot ja asetukset ennen Chromen nollaamista.

 8. Poista Chrome ja asenna se uudelleen. Viimeisenä keinona poista Chrome-selain ja asenna se uudelleen PC- tai Mac-tietokoneeseen saadaksesi uuden alun. Sinun on asennettava sovellukset ja laajennukset uudelleen.

  Kun poistat Chromen asennuksen, menetät kaikki selaustiedot, mukaan lukien historian ja kirjanmerkit, joita ei ole tallennettu Googlen palvelimille Chrome Syncin avulla.

 9. Poista laitteistokiihdytys käytöstä. Google Chromen laitteistokiihdytys käyttää tietokoneen grafiikkasuoritinta (näytönohjain) grafiikkaa vaativiin tehtäviin, mukaan lukien selaimen videotoisto. Se hyödyntää laitteistoa täysimääräisesti vankemman ja sujuvamman selauskokemuksen takaamiseksi. Tämä ominaisuus voi kuitenkin aiheuttaa ristiriitoja, mikä voi johtaa Chromen jäätymiseen tai kaatumiseen. Poista käytöstä nähdäksesi, ratkaiseeko tämä ongelman.

 10. Käy Google Chromen ohjesivulla. Käy Google Chromen ohjekeskuksessa, jos tarvitset lisätietoja tai ideoita tai haluat lähettää kysymyksen yhteisölle.