Skip to content

Kuinka korjata se, kun Chromebookin kosketuslevy ei toimi

20 de maaliskuu de 2021

Chromebookit ovat erinomaisia ​​laitteita yhteydenpitoon ja tehtävien suorittamiseen. Mutta Chromebookin kosketuslevy, joka ei toimi, voi pilata päivän. Se voi jopa saada sinut ajattelemaan, että sinulla on ongelmia jäädytetyn Chromebookin kanssa. Voit yrittää korjata ongelman muutamalla tavalla.

Chromebookin kosketuslevyn ei toimi

On muutama syy, miksi Chromebookin kosketuslevy voi lakata toimimasta. Lika ja pöly kosketuslevyllä tai sen alla voi häiritä kosketuslevyn fyysistä toimintaa. Jäädytetty tai toimintahäiriöinen ohjelmisto voi aiheuttaa kohdistimen lopettamisen. Joissakin Chromebookeissa on näppäinyhdistelmä, jonka avulla voit sammuttaa kosketuslevyn.

Nopea kiertotapa, kun Chrome-kosketuslevy ei toimi

Toimintahäiriöiselle kosketuslevylle on hyvä kiertotapa, joka on myös hyvä diagnoosivaihe. Käytä Chromebookin kosketusnäyttöä navigoidaksesi (tarvittaessa) tai kytke ulkoinen hiiri. Jos jompikumpi tai molemmat toimivat, ongelma liittyy kosketuslevyyn eikä ole suurempi ongelma Chromebookiin.

Kuinka korjata Chromebook-kosketuslevy, joka ei toimi

Kun olet todennut, että sinulla on kosketuslevyongelma etkä ole jotain suurempaa Chromebookisi kanssa, voit aloittaa ongelman vianmäärityksen. Tässä on joitain mahdollisia korjauksia, joita voit kokeilla:

 1. Varmista, että kosketuslevyllä ei ole pölyä tai likaa. Hyvä puhdistus voi olla kunnossa. Pyyhi kosketuslevyllä oleva pöly tai lika pehmeällä liinalla. Käytä myös paineilmalaatikkoa puhaltaaksesi kaiken, mikä on halkeamissa tai kosketuslevyn alla.

 2. Rullaa sormiasi kosketuslevyllä kymmenen sekunnin ajan. Sormien rummuttaminen kosketuslevylle aiheuttaa tärinää, joka voi löysätä likahiukkasia ja työntää roskat pois tieltä.

 3. paina poistu näppäintä useita kertoja. poistu -näppäin lopettaa nykyisen sivun lataamisen. Jos jokin sivulla aiheuttaa tietokoneen toimintahäiriön tai jäätymisen, paina poistu muutama kerta voi keskeyttää prosessin ja palauttaa asiat normaaliksi.

 4. Sammuta Chromebook ja käynnistä se sitten uudelleen. Siellä on syy, miksi kaikki teknisen tuen asiantuntijat sanovat käynnistävän tietokoneen uudelleen. Se toimii usein. Pidä Teho -painiketta, kunnes Chromebook sammuu, anna sille minuutti ja käynnistä se sitten uudelleen.

 5. Suorita kova nollaus. Chromebookin nollaaminen ei vaikuta mihinkään tietokoneen tiedostoihin, mutta se voi ratkaista useita ongelmia. Pidä Teho -painiketta, kunnes Chromebook sammuu, ja paina sitten Teho ja virkistää -painikkeita samanaikaisesti tietokoneen uudelleenkäynnistämiseksi ja palauttamiseksi.

 6. Tarkista Chromebookin käyttöopas. Joissakin Chromebookeissa on toimintonäppäimet, jotka voivat sammuttaa kosketuslevyn. Olet saattanut vahingossa sammuttaa kosketuslevyn, ja jos näin on, sinun tarvitsee vain kytkeä se uudelleen päälle.

 7. Muuta kosketuslevyn toimintaa. Mene asetukset > Kosketusalusta ja poista käytöstä toiminnot, kuten napauttamalla napsauttaminen, kosketuslevyn kiihdytys ja kosketuslevyn nopeus. Tämän käyttäytymisen muuttaminen saattaa saada kosketuslevyn toimimaan uudelleen.

 8. Poista ongelmatili. Jos sinulla on useampi kuin yksi tili Chromebookissa, poista tili, jolla on ongelma, tai vaihda toiselle tilille nähdäksesi, lievittääkö se ongelmaa.

  Suurin osa Chromebookeista toimii täysin verkossa ja pilvipalvelussa. Jos tallensit tiedostoja paikallisesti, varmuuskopioi tiedostot ennen tilin poistamista.

 9. Ota yhteys korjausteknikkoon. Pyydä ammattilaista tarkistamaan fyysiset komponentit. Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei tee temppua, Chromebookisi voi olla vioittunut tai korjaamaton.

  Jos näin on, ehkä on aika tarkastella nykyisen Chromebookin heittämistä ja uuden nappaamista. Ainakin markkinoilla on useita hienoja malleja, eivätkä ne ole hulluja kalliita verrattuna muihin kannettaviin tietokoneisiin.