Skip to content

Kuinka korjata se, kun Chromebookin kosketusnäyttö ei toimi

19 de maaliskuu de 2021

Kun Chromebookin kosketusnäyttö lakkaa toimimasta, se voi olla yhtä yksinkertainen kuin likainen näyttö, vahingossa vaihdettu asetus tai perusohjelmisto-ongelma. Yksi suurimmista Chromebookien asioista on, että jos kaikki muu epäonnistuu, powerwash saa asiat yleensä takaisin oikealle radalle. Se on kuitenkin viimeinen keino, joten varmista, että aloitat yksinkertaisista tavaroista ja työskentelet sieltä.

Mikä saa Chromebookin kosketusnäytön lakkaamaan toimimasta?

Chromebookit on suunniteltu helppokäyttöisiksi ja helposti korjattaviksi, ja tapauksissa, joissa kosketusnäyttö lakkaa toimimasta, kaikki voidaan jäljittää vain muutamaan ongelmaan melko helpoilla korjauksilla.

Tässä ovat yleisimmät syyt Chromebookin kosketusnäyttöjen lakkaamiseen:

 • Lika tai roskat näytöllä: Jos näyttö on likainen, kosketusnäytön toiminnot eivät välttämättä toimi. Sama pätee, jos kätesi ovat likaiset tai märät.
 • Järjestelmäasetukset: Kosketusnäyttö on ehkä poistettu käytöstä vahingossa, jolloin voit korjata ongelman ottamalla sen uudelleen käyttöön.
 • Ohjelmisto-ongelmat: Useimmat Chromebook-ohjelmisto-ongelmat voidaan ratkaista laitteiston perusasetusten palautuksella tai tehdasasetusten palauttamisella.
 • Laitteisto-ongelmat: Kosketusnäytön digitoija tai muu laitteisto on saattanut epäonnistua.

Kuinka korjata Chromebookin kosketusnäyttö, joka ei toimi

Jos haluat yrittää saada Chromebookin kosketusnäyttö toimimaan itse, voit suorittaa useita melko helppoja vaiheita ja korjauksia, jotka eivät vaadi erityistä teknistä asiantuntemusta tai työkaluja. Aloitat varmistamalla, että näyttö ei ole likainen, siirry sen varmistamiseen, että näyttöä ei ole kytketty pois päältä, ja yritä lopuksi perusasetusten palautusta ja powerwashia, jotka pystyvät korjaamaan useimmat Chromebook-ongelmat.

Voit korjata Chromebookin kosketusnäytön seuraavasti:

 1. Puhdista näyttö. Sammuta Chromebook ja puhdista näyttö huolellisesti nukkaamattomalla liinalla. Vaiheet ovat samanlaisia ​​kuin näytön puhdistaminen iPadissa. Ole varovainen poistaaksesi lian tai roskat, ruokamurut tai tahmeat jäännökset ja kuivaa myös näyttö, jos siinä on nestettä.

  Jos näyttö on todella likainen, voit käyttää puhdistusliuosta, joka on erityisesti suunniteltu LCD-näytöille ja mikrokuituliinaa. Käytä mahdollisimman vähän nestettä, älä tippu näppäimistöön tai anna puhdistusliuoksen valua näytön takana. Viimeistele kuivaamalla näyttö kokonaan toisella mikrokuituliinalla.

  Älä koskaan käytä puhdistusaineita, jotka sisältävät ammoniakkia, etyylialkoholia, asetonia tai mitään muuta, jota ei ole suunniteltu käytettäväksi Chromebookin kosketusnäyttöjen kanssa.

 2. Puhdista ja kuivaa kätesi. Ennen kuin yrität kosketusnäyttöäsi uudelleen, varmista, että kätesi ovat puhtaat ja kuivat. Jos kätesi eivät ole puhtaat tai märät, kosketusnäyttö ei välttämättä toimi oikein.

  Jos sinulla on kosketusnäytön kynä, tarkista, toimiiko se.

 3. Varmista, ettei kosketusnäyttö ole sammutettu. Chromebookeilla on mahdollisuus kytkeä kosketusnäyttö päälle ja pois päältä. Jos tätä asetusta vaihdetaan vahingossa, kosketusnäyttö lakkaa toimimasta, kunnes kytket sen takaisin päälle.

  Aktivoi Chromebookin kosketusnäytön vaihto painamalla Hae + Siirtää + t.

  Tämä kytkin ei ole käytettävissä kaikilla Chromebookeilla, ja sinun on ehkä navigoitava osoitteeseen kromi: // flags / # ash-debug-pikakuvakkeet ja ota käyttöön pikanäppäinten virheenkorjaus käyttää sitä.

 4. Nollaa Chromebookisi kovasti. Jos kosketusnäyttösi ei vieläkään toimi, suorita kova nollaus. Tämä eroaa kannen sulkemisesta tai virtapainikkeen painamisesta.

  Chromebookin nollaaminen:

  1. Sammuta Chromebook.
  2. Pidä virkistää näppäintä ja paina teho -painiketta.
  3. Vapauta päivitysavain, kun Chromebook käynnistyy.

  Chromebook-tabletin nollaaminen:

  1. Pidä ääni kovemmalle ja virtapainikkeet.
  2. Odota 10 sekuntia.
  3. Vapauta painikkeet.
 5. Palauta Chromebook tehdasasetuksiin. Jos kosketusnäyttösi ei vieläkään toimi, seuraava askel on palauttaa se kokonaan tehdasasetuksiin. Tätä prosessia kutsutaan virtapesuksi, ja se poistaa kaikki paikalliset tiedot, joten varmista, että kaikki paikalliset tiedostot on varmuuskopioitu Google Driveen.

Milloin kannattaa harkita ammattimaista korjausta

Jos kosketusnäyttösi ei vieläkään toimi täyden tehopesun suorittamisen jälkeen, saattaa olla aika viedä Chromebook ammattilaiselle korjattavaksi. Olet todennäköisesti tekemisissä laitevian kanssa, joka vaatii teknikon diagnosoimaan ja vaihtamaan kosketusnäytön digitoijan tai muun siihen liittyvän osan. Jos kosketusnäyttösi toimii, mutta se rekisteröi sinut koskettamaan näytön väärää osaa, tällainen todennäköisesti tarkoittaa yleensä laitevikaa.