Skip to content
iOS

Kuinka korjata se, kun iPhone Face ID ei toimi

19 de maaliskuu de 2021

IPhonen Face ID -turvallisuusominaisuus antaa peukalollesi levätä käyttämällä laitteen etupuolella olevaa kameraa, jotta puhelimesi ja Apple Pay voidaan käyttää pääsykoodin tai sormenjäljen sijaan. Kasvotunnuksen kanssa ilmenee ongelmia, kun yrität avata puhelimen lukitusta. Et ehkä saa kehotetta antaa salasanasi.

IPhone Face ID: n syyt eivät toimi

Koska Face ID käyttää sekä ohjelmistoa että kameraa, kumpikin voi olla vika ominaisuuden toimintahäiriön yhteydessä. Sinulla on muutama kohde tarkistettavana ongelman vianmäärityksessä, mutta joitain mahdollisia syitä ovat:

 • Kamera on likainen tai tukossa.
 • Kasvosi on peitetty.
 • IOS-versiosi on vanhentunut.
 • Kasvotunnuksella on toinen ongelma.

Applella on myös useita ominaisuuksia, jotka estävät Face ID: n toimimasta laitteen suojaamiseksi. Seuraavat olosuhteet saavat puhelimesi pyytämään sen sijaan salasanaa, mutta mikään niistä ei tarkoita, että ominaisuus ei toimi.

 • Et ole avannut laitteen lukitusta yli kahdessa päivässä (48 tunnissa).
 • Et ole käyttänyt Face ID -tunnusta yli neljässä tunnissa ja et ole käyttänyt salasanaasi yli kuusi ja puoli päivää (156 tuntia).
 • Olet lukinnut laitteesi Find My iPhone -sovelluksella.
 • SOS-hätätoiminto on aktiivinen puhelimessasi.

Kuinka korjata se, kun kasvotunnus ei toimi

Koska Face ID -ongelmat voivat tulla eri lähteistä, joudut kokeilemaan useita korjauksia saadaksesi sen toimimaan uudelleen. Tässä on joitain kokeilettavia asioita.

 1. Varmista, että mikään ei peitä kasvojasi tai kameraa. Jotta kasvotunnus toimisi oikein, kaikkien silmiesi, nenän ja suun on oltava näkyvissä kameralle.

  Jos vaatteesi eivät estä näkymää, varmista, että sormesi ei peitä linssiä. Voit myös yrittää poistaa tai säätää puhelimen koteloa, jotta näet, häiritseekö se sitä.

 2. Varmista, että pidät iPhoneasi oikein. Vaikka Face ID iPadissa toimii riippumatta siitä, miten katsot tablettia, se ei toimi iPhonessa, ellei puhelin ole pystyasennossa.

  Kasvotunnus toimii myös vain tietyllä kasvojesi alueella, joten yritä pitää puhelinta lähempänä tai kauempana.

 3. Puhdista kameran linssi. Lika ja öljy voivat estää iPhonen kameran toimimasta, joten nopea pyyhkiminen mikrokuituliinalla voi ratkaista ongelman.

 4. Käynnistä puhelin uudelleen. Jos fyysiset korjaukset eivät toimi, ohjelmiston palautus voi toimia. Kokeile katkaista puhelimesta virta, kytkeä se takaisin ja anna salasanasi. Lukitse sitten ja yritä avata se uudelleen Face ID: llä.

 5. Tarkista, onko Face ID käytössä. Mene asetukset > Kasvotunnus ja salasanaja varmista sitten, että niiden ominaisuuksien kytkimet, joiden kanssa yrität käyttää Face ID: tä (esimerkiksi Puhelimen lukitus), ovat päällä / vihreä asentoon.

 6. Poista Vaadi huomiota -asetus käytöstä. Yksi vaihtoehto Face ID: ssä estää sen toimimasta, ellet katso suoraan kameraan. Jos laitteesi lukitus ei avaudu, kamera ei ehkä rekisteröi silmiäsi. Poista tämä ominaisuus käytöstä avaamalla Kasvotunnus ja salasana, vieritä sitten alas ja käännä kytkintä vieressä Vaadi huomiota kasvotunnukseen luonnonvalkoiseksi.

 7. Määritä vaihtoehtoinen ulkonäkö. Kasvotunnus voi tunnistaa sinut pienistä ulkonäön muutoksista huolimatta, esimerkiksi jos saat tai menetät kasvokarvat tai aloitat silmälasien käytön, mutta se ei tule mukaan dramaattisempiin eroihin.

  Sen Kasvotunnus ja salasana napauta Määritä vaihtoehtoinen ulkoasu lisätäksesi lisää ulkoasuja puhelimeesi. Tämä vaihtoehto ei korvaa alkuperäisiä kasvojasi; se on enemmän kuin erilaisten sormenjälkien lisääminen Touch ID: hen.

 8. Tarkista iOS-päivitys. Face ID saattaa tarvita päivityksen, jotta se toimii oikein. Mene asetukset > Kenraali > Ohjelmistopäivitys nähdäksesi, onko käyttöjärjestelmän uusi versio käytettävissä. Kun laitteesi on ladannut ja asentanut sen, avaa lukitus salasanallasi, lukitse se uudelleen ja katso sitten, toimiiko Face ID.

 9. Nollaa kasvotunnus. Kaikkein dramaattisin toimenpide, jonka voit suorittaa, on Face ID: n nollaaminen ja sen asettaminen uudelleen alusta alkaen. vuonna asetukset napauta Kasvotunnus ja salasanatja valitse sitten Nollaa kasvotunnus. Käydään läpi alkuasetukset uudelleen, ja sitten voit nähdä, avaaako puhelimesi lukituksen ongelmitta.

 10. Ota yhteyttä Appleen. Jos mikään muu ei toimi, iPhonellasi voi olla joitain laitteisto- tai ohjelmisto-ongelmia, jotka vaativat enemmän huomiota. Siirry Applen tukisivulle syöttääksesi ongelmasi ja aloita palvelupyyntö.