Skip to content
iOS

Kuinka korjata se, kun iPhonen GPS ei toimi

19 de maaliskuu de 2021

GPS on yksi suosituimmista ominaisuuksista, joita ihmiset käyttävät iPhonessa, ja se on turhauttavaa, kun se lakkaa toimimasta. Joskus saat iPhonellasi ”Sijaintia ei ole käytettävissä” -viestin. Joskus GPS lakkaa toimimasta, kun käytät puhelinta navigointiin. Joko niin, voit yrittää korjata sen muutamalla tavalla.

Tämän artikkelin tiedot koskevat iPhonea, jossa on iOS 6 – iOS 13.

IPhone GPS: n syitä ei toimi

Jotkin iPhonen asetukset estävät tarkoituksellisesti GPS: n toiminnan. Muita syitä GPS: n toimimattomuuteen ovat heikko signaali, vanhentuneet karttatiedot tai laitteistoviat. Vaikka iPhonen GPS-ongelmat eivät ole yleisiä, niitä voi ilmetä iOS: n päivittämisen jälkeen.

Suurin osa ratkaisuista GPS-signaalin puuttumiseen liittyy asetuksiin, jotka on helppo korjata.

Suurin osa iPhonen GPS-ongelman korjauksista liittyy asetuksiin ja on helppo kokeilla.

 1. Käynnistä iPhone uudelleen. Sammuta se, odota minuutti ja käynnistä se uudelleen. Uudelleenkäynnistys on usein korjaus, kun jokin puhelimessa ei toimi odotetulla tavalla.

 2. Siirry avoimelle alueelle. Vältä alueita, joilla ei ole signaalia tai heikkoa signaalia, kuten metallirakennuksia, voimakkaasti metsäisiä alueita tai tunneleita. Siirry avoimeen paikkaan ja tarkista GPS-signaali.

 3. Päivitä iPhone iOS. Varmista, että iPhonellasi on uusin iOS-versio, ja jos ei, päivitä se. Jokainen uusi iOS-versio sisältää virhekorjauksia ja uusia ominaisuuksia.

 4. Varmista, että matkapuhelindata on päällä. Vaihda Cellular Data -liukusäädin pois ja takaisin iPhone-asetuksissa ja varmista, että sinulla on signaali.

 5. Ota Wi-Fi käyttöön. Wi-Fi-yhteys auttaa tarkkuudessa, joten varmista, että Wi-Fi on päällä.

  Applen mukaan iPhonen sijaintipalvelut määrittävät sijaintisi GPS: n, Bluetoothin, väkijoukon tuottamien Wi-Fi-hotspottien ja matkapuhelintorneiden avulla.

 6. Vaihda lentokonetilaa. Toinen pikakorjaus on kytkeä lentokonetila päälle 30 sekunniksi. Sammuta se sitten ja yritä GPS: ää uudelleen.

 7. Toggle Sijaintipalvelut. Sijaintipalvelujen vaihtaminen pois päältä ja sitten uudelleen on yksinkertainen temppu, joka toimii monille iPhone-käyttäjille. Joskus jotain jumittuu, mikä hyötyy nopeasta palautuksesta.

 8. Tarkista päivämäärä- ja aikavyöhykeasetukset. Toinen syy, miksi GPS ei ehkä toimi, on puhelimen päivämäärä- ja aikavyöhykeasetukset. Korjaa ne menemällä kohtaan asetukset > Kenraali > Treffiaikaja valitse Aseta automaattisesti.

 9. Nollaa verkkoasetukset. Puhelimen verkkoasetusten palauttaminen ratkaisee monia ongelmia, jotka liittyvät Wi-Fi-, GPS- ja Bluetooth-yhteyksiin, kun ne ovat rikki. Kun nollaus on valmis, tarkista GPS: si, toimiiko se. Saatat joutua kirjautumaan Wi-Fi-yhteyteen, koska verkon nollaaminen katkaisee yhteyden.

 10. Käynnistä sovellus uudelleen. Jos GPS-ongelmasi koskee vain yhtä sovellusta:

  • Sulje sovellus ja avaa se uudelleen.
  • Tarkista App Storesta, että käytät sovelluksen uusinta versiota.
  • Varmista, että sijaintipalvelut on otettu käyttöön kyseiselle sovellukselle.
  • Poista se puhelimesta ja asenna se uudelleen App Storesta.
 11. Viimeisenä keinona, nollaa iPhone kokonaan. Jos mikään yllä olevista korjauksista ei toiminut, palauta iPhone tehdasasetuksiin.

  Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki asetukset ja tiedot. Sitä tulisi käyttää viimeisenä keinona korjata GPS-ongelma. Voit varmuuskopioida iPhonen iTunesin, Finderin tai iCloudin avulla valmistautuaksesi tehdasasetusten palauttamiseen. Voit menettää kaiken, jos sinulla ei ole hyvää varmuuskopiota.

Vaikka GPS on harvinaista, se voi lakata toimimasta hetkeksi iOS-päivityksen jälkeen. Se voi ratkaista itsensä muutaman tunnin kuluttua, tai se voi vaatia uuden päivityksen korjaamiseksi.

Jos mikään yllä olevista korjauksista ei toimi, sinulla saattaa olla laitteisto-ongelma, jonka diagnosoi ja korjaa parhaiten Apple tai valtuutettu Apple-palveluntarjoaja. Hae Applen online-tukisivustolta, jos haluat yrittää korjata ongelman edelleen itse. Muussa tapauksessa sovi Apple Genius -palkki ja vie iPhone Apple Storeen.