Skip to content

Kuinka korjata se, kun levyn lukuvirhe tapahtuu

17 de heinäkuu de 2021

Kun Windowsissa on kiintolevy- tai osio-ongelma, varoitus ”Levyn lukuvirhe tapahtui” saattaa tulla näkyviin. Tätä viestiä seuraa todennäköisesti ohjeet painamiseen Ctrl + Alt + Del Käynnistä uudelleen, mikä sinun tulisi tehdä nähdäksesi, onko ongelma ratkaistu. Jos tietokone käynnistyy kuitenkin uudelleen vain saman virhesanoman näyttämiseksi, ongelman vianmääritys on tarpeen. Nämä ohjeet koskevat Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmiä.

Levyn lukuvirheiden syitä

Vaikka tämän virheen alkuperä voi vaihdella tietokoneesta toiseen, on joitain yleisiä syitä, mukaan lukien seuraavat:

 • Riittämätön RAM-muisti.
 • Löysät tai vialliset liitännät.
 • Vaurioitunut kiintolevy.
 • Vaurioitunut käynnistysmääritystietovarasto (käynnistyssektori).

Kuinka korjata se, kun levyn lukuvirhe tapahtuu

Vaikka näyttää siltä, ​​että kiintolevyn tarkasteleminen ensin olisi paras ratkaisu, levyn lukuvirheisiin on olemassa useita muita mahdollisia korjauksia. Mahdollisten korjausten läpi käyminen tämän virheen usein syistä voi selvittää ja ratkaista ongelman.

 1. Suorita työpöydän siivoustyökalu. Tämä poistaa kaikki tiedostot, jotka voivat aiheuttaa muistivirheen. Virheellinen tiedosto voi olla oire vakavammista ongelmista, mutta työpöydän puhdistaminen on hyvä ylläpitoa varten.

 2. Eheytä tietokone. Tietyissä olosuhteissa tämä voi korjata ongelman. Saatat joutua liittämään kiintolevyn toiseen koneeseen eheytyksen suorittamiseksi ja sitten käynnistämään siitä.

 3. Testaa RAM-muistia. Käynnistysongelma voi johtua tietokoneen muistiin liittyvistä ongelmista. Voit käyttää Windowsin muistidiagnostiikkaa kirjoittamalla mdsched osaksi Windows-haku (tai Aloita haku) -ruutu ja paina Tulla sisään. Työkalu toimii automaattisesti, kun käynnistät tietokoneen uudelleen. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla useita vapaita muistitestiohjelmia.

 4. Tarkista kaapelit. Löysät liitännät tai vialliset kaapelit voivat aiheuttaa ongelmia käynnistettäessä sekä kiintolevyvirheitä. Etsi irrotettuja kaapeleita. Vaihda kaapelit, jos mahdollista, varaosilla. Irrota ainakin ne, tarkista kaapelit vaurioiden varalta ja aseta ne sitten uudelleen kunnolla.

 5. Testaa kiintolevy. Tämä voi tarkoittaa kiintolevyn poistamista nykyisestä koneesta ja liittämistä toimivaan tietokoneeseen, josta voit etsiä viallisia sektoreita. Tämä voi auttaa selvittämään, onko ongelma korjattavissa vai tarvitsetko uuden kiintolevyaseman (HDD) ja uuden Windows-asennuksen.

 6. Nollaa BIOS. BIOSin palauttaminen oletusasetuksiin voi ratkaista ongelman. Käynnistä BIOS käynnistyksen yhteydessä ja etsi vaihtoehto ladata BIOS-asetusten oletusasetukset, jotka voivat olla jokin seuraavista tai vastaavia:

  • Lataa BIOS-oletusarvot
  • Lataa oletusasetukset
  • Lataa vikaturvalliset oletusasetukset

  Vaihtoehtoisesti voit päivittää BIOS-version uusimpaan käytettävissä olevaan versioon.

 7. Aseta tietokoneen RAM-muisti uudelleen paikalleen. Lämmön takia RAM voi heilahtaa osittain ulos korttipaikasta aiheuttaen muistivirheen.

 8. Vaihda RAM-muisti. Tai jos järjestelmässä on kaksi RAM-moduulia, vaihda niiden paikat.

 9. Rakenna kenkäsektori uudelleen. Kun et voi käynnistää tietokonetta ja näet levyn lukuvirheen, käynnistysmääritystietovarasto voi olla vioittunut, puuttuva tai määritetty väärin. Käytä lisäksi Bootrec.exe-työkalua muiden käynnistysongelmien vianmääritykseen. Esimerkiksi fixmbr-komento sallii vioittuneen tai vioittuneen Master Boot Record -korjauksen, ja fixboot-komento kirjoittaa uuden osion käynnistyssektorin.

 10. Pelastustiedot. Joissakin tapauksissa vakavasti vioittunut tai vikaantunut kiintolevy on ehkä vaihdettava. Tässä tapauksessa voit palauttaa tiedostot, vaikka tietokone ei käynnisty. Vaikka se saattaa viedä jonkin verran työtä, tietojen palautusohjelman käyttäminen voi tallentaa tärkeät tiedostot.