Skip to content

Kuinka korjata se, kun ristiriita ei avaudu

19 de maaliskuu de 2021

Kun Discord ei avaudu, menetät kaikki työpöydän ja mobiilisovellusten tarjoamat toiminnot, kuten koko järjestelmän kattavan pikayhteyden, joten on tärkeää saada se toimimaan uudelleen mahdollisimman nopeasti.

Mikä aiheuttaa epäsopua avautumiseen?

Yleisin ongelma, joka estää Discordin käynnistymisen, on se, että se ei koskaan sammunut kokonaan. Kun suljet Discordin, se jättää joskus jäännösprosessin käynnissä taustalla. Tämä estää sovellusta avaamasta uudelleen, kunnes tapat prosessin.

Muut ongelmat voivat myös estää Discordin avaamisen, kuten Internet-yhteysongelmat, virtuaalisen yksityisverkon (VPN) ja välityspalvelimen yhteensopimattomuus, virheelliset järjestelmäasetukset ja jopa korruptoituneet tiedot väliaikaisissa tiedostoissa tai itse Discord-sovelluksessa.

Kuinka korjata se, kun ristiriita ei avaudu

Jos sinulla on vaikeuksia avata ristiriita, noudata näitä ohjeita saadaksesi sen toimimaan uudelleen.

 1. Pakota lopettamaan ristiriita-tehtävä. Kun suljet sovelluksen, kuten Discord, sovelluksen osat voivat jatkaa toimintaansa taustalla. Et näe ristiriitaa tehtäväpalkissa tai tehtäväpalkissa, mutta jäännös siitä saattaa silti olla käynnissä. Kun näin tapahtuu, on mahdotonta avata uutta kopiota Discordista poistumatta ensin jäännöksestä.

  Etsi Windowsin tehtävienhallinnasta kaikki Erimielisyydet, valitse ne ja napsauta sitten Lopeta tehtävä.

  Jos käytät Discordia macOS: ssä, voit käyttää Force Quit -toimintoa päästäksesi eroon epäkunnossa olevasta Discord-esiintymästä. Voit myös tappaa Android-sovelluksen, jos sinulla on ongelmia Discordin kanssa Androidissa. Laitteiden uudelleenkäynnistäminen voi auttaa myös Android- ja iOS-laitteiden ristiriitaisuuksissa.

 2. Poista väliaikaiset tiedostot. Vialliset väliaikaiset tiedostot voivat estää Discord-sovelluksen avaamisen ja normaalin toiminnan. Voit korjata tämän ongelman poistamalla kaikki tiedostot AppData- ja LocalAppData-kansioista.

 3. Kokeile Discordin verkkoversiota. Kirjaudu sisään selaimesta siirtymällä osoitteeseen https://discord.com/ ja valitsemalla Avaa Discord selaimessasi tai mene tänne ja kirjaudu sisään: https://discord.com/channels/@me. Jos verkkoasiakas toimii hienosti, Internet-yhteydessä ei todennäköisesti ole ongelmaa. Siinä tapauksessa on todennäköisempää, että tietokoneesi Discord-sovelluksessa on ongelma. Jos web-asiakas ei kuitenkaan toimi, sinulla on todennäköisesti Internet-ongelma.

 4. Poista VPN tai välityspalvelin käytöstä. Jos käytät VPN: ää tai muodostat Internet-yhteyden välityspalvelimen kautta, se voi estää Discordia toimimasta. Voit sulkea tämän pois päältä katkaisemalla yhteyden VPN-verkkoon tai poistamalla välityspalvelimen käytöstä, muodostamalla normaalin Internet-yhteyden ja tarkistamalla sitten, toimiiko Discord. Jos näin tapahtuu, yritä vaihtaa muodostama VPN-palvelin tai kokeile eri välityspalvelimia.

  Voit poistaa VPN: n käytöstä tai katkaista yhteyden VPN-sovelluksellasi.

  Poista välityspalvelimet käytöstä Windows-tietokoneessa siirtymällä kohtaan Ohjauspaneeli > Verkko ja Internet > Internet-asetukset. Valitse Liitännät -välilehti ja napsauta LAN-asetukset. Jos ruutu vieressä Käytä lähiverkkoon välityspalvelinta on valittu, poista sen valinta. Klikkaus OK ja sitten Käytä.

 5. Huuhtele DNS. Jos olet toipumassa Internet-yhteysongelmasta tai olet juuri sammuttanut VPN: n tai katkaissut yhteyden välityspalvelimeen, sinun on ehkä huuhdeltava DNS nähdäksesi tulokset.

 6. Korjaa päivämäärä- ja aika-asetukset. Jos olet asettanut tietokoneesi päivämäärän ja kellonajan manuaalisesti, mutta asetuksesi eivät ole tarkkoja, se voi estää ristiriitamuotoa toimimasta oikein. Määritä päivämäärä ja aika automaattisten asetusten sijasta manuaalisesti. Kun olet tehnyt niin, käynnistä tietokone uudelleen ennen kuin yrität avata Discordia.

 7. Tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta. Haittaohjelma voidaan suunnitella estämään tiettyjen sovellusten ja apuohjelmien käynnistyminen, ja se voi myös estää sovelluksia toimimasta tahattomina sivutuotteina tai käyttämällä liikaa järjestelmäresursseja. Käytä korkealaatuista virusten tai haittaohjelmien torjuntasovellusta tarkistaaksesi tietokoneesi infektioiden varalta ja korjaa kaikki löytämäsi.

 8. Tarkista Windows-päivitykset. Joissakin tapauksissa vanhentuneen Windows-version käyttäminen voi aiheuttaa odottamattomia sovelluskäyttäytymisiä. Jos tämä on ongelman lähde, kaikkien käytettävissä olevien järjestelmäpäivitysten lataaminen ja asentaminen korjaa ongelman.

  Jos sinulla on vaikeuksia Discordin avaamisessa Macissa, varmista, että tarkistat mahdolliset macOS-päivitykset.

 9. Tarkista ristiriitojen päivitykset. Jos näet Discord-kuvakkeen ilmaisinalueella kellon mukaan, mutta se ei avaudu, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tarkista päivitykset nähdäksesi toimiiko se ensin. Se on paljon nopeampi kuin siirtyminen sivustolle ja uusimman version lataaminen. Mutta jos se ei toimi, lataussivun vieraileminen on seuraavaksi paras vaihtoehto.

 10. Poista Discord ja suorita uusi asennus. Jos mikään muu ei toimi, sinun on poistettava sovellus, ladattava uusin Discord-asennusohjelma ja asennettava se uudelleen. Jos ongelmasi johtui Discord-sovelluksen vioittuneista tiedoista, tämä saa asiat toimimaan uudelleen.

Entä jos ristiriita ei vieläkään avaudu?

Koska Discord-sovellus on pohjimmiltaan vain verkkoasiakkaan kääre, mahdolliset häiriöt verkkopalvelussa voivat estää sovelluksen avaamisen. Tämä tarkoittaa, että Discordin lopussa voi olla ongelma, että joudut odottamaan niiden silittämistä tai sinulla voi olla Internet-yhteysongelma. Siinä tapauksessa sinun on tarkistettava, onko ristiriita jokaiselle vai onko se vain sinä.