Skip to content

Kuinka korjata se, kun Windows 10 ei sammu

13 de heinäkuu de 2021

Vinkki ”sammuttaa se ja kytkeä se takaisin päälle” useiden ongelmien – kuten ohjainvirheiden tai ohjelmistovirheiden – korjaamiseksi ei toimi, jos tietokone ei sammu kokonaan. Useimmissa tapauksissa Windows 10 Fast Startup -ominaisuus ohjaa tietokoneen uudelleenkäynnistyksen tyyppiä. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10: tä.

Windows 10: n sammutusongelmien syitä

Keskeneräisen Windows 10: n sammumisen syy on Nopea käynnistys -ominaisuus, jonka avulla tietokone käynnistyy nopeasti lepotilasta. Tämä prosessi on hyödyllinen suurimman osan ajasta saada tietokone nopeasti käyttöön, mutta se voi juuttua joskus, eikä se välttämättä ole riittävän vahva sammutus tiettyjen järjestelmävirheiden ratkaisemiseksi.

Kuinka saada Windows 10 sammumaan

Koska suurin osa Windows 10: n sammutusongelmista johtuu Nopea käynnistys -ominaisuudesta, paras tapa lievittää näitä ongelmia on kokeilla suorempaa tapaa kehottaa Windowsia sammuttamaan. Kokeile näitä vaihtoehtoisia vaihtoehtoja, ennen kuin turhaudut ja pidät virtapainiketta painettuna. Jos sinun on suoritettava täysi uudelleenkäynnistys vain häiriön poistamiseksi tai ohjelmiston asennuksen tai asennuksen poistamiseksi kokonaan, älä käytä sammutusapuohjelmaa, vaan käytä uudelleenkäynnistystoimintoa. Uudelleenkäynnistys tyhjentää muistin ja päivittää Windows-ytimen ikään kuin tietokonetta olisi käynnistetty uudelleen.

  1. Kokeile tiettyä näppäinyhdistelmää. Pidä näppäimistöä painettuna Siirtää samalla kun painat Teho > Sammuttaa Käynnistä-valikossa tai lukitusnäytössä. Tämä lähestymistapa ohittaa Fast Startup -ominaisuuden ja tuo järjestelmän virrankatkaisutilaan.

  2. Käytä sammutuskomentoa. Useimmissa käyttöjärjestelmissä komentorivi on suorempi tapa olla vuorovaikutuksessa taustalla olevan toiminnallisuuden kanssa. Joten kun tarvitset Windowsin kuuntelemaan, komentorivi on loistava tapa tehdä se.

  3. Suorita Windowsin vianmääritys. vuonna alkaa valikko, kirjoita vianmääritysja valitse sitten Vianmääritys (järjestelmäasetukset) hakutuloksista. vuonna Vianmääritys ikkuna, alla Etsi ja korjaa muita ongelmia, valitse Teho > Suorita vianmääritys. Anna vianmäärityksen suorittaa ja valitse sitten kiinni.

    Windows 10: n vianmääritysikkuna, jossa Suorita vianmääritys -painike on korostettuna

Tehopyöräily

Vältä kovia virrankäyntejä – toisin sanoen vetämällä pistoketta tai pitämällä virtapainiketta painettuna 15 sekuntia pakottaaksesi laitteiston välittömästi pysähtymään. Nämä prosessit eivät salli Windowsin mahdollisuutta kirjoittaa temp-tiedostoja levylle. Tämä lisää todennäköisyyksiä tärkeän järjestelmätiedoston vioittumiselle tai työsi menettämiselle.