Skip to content

Kuinka korjata se, kun Xbox Series X- tai S-kuulokkeet eivät toimi

19 de maaliskuu de 2021

Kun Xbox Series X- tai S-kuulokkeet eivät toimi, saatat kokea kourallisen erilaisia ​​tehosteita. Tyypillisesti keskustelukaverisi eivät kuule sinua Xbox Liven kautta, etkä sinäkään kuule heitä. Jos vain yksi osa kuulokkeista toimii väärin, voit ehkä kuulla ystäväsi, kun he eivät kuule sinua, tai päinvastoin. On mahdollista, että kuulokkeet ovat vain rikki, mutta voit myös kokeilla useita korjauksia, ennen kuin kirjaat ne pois.

Mikä saa Xbox Series X- tai S-kuulokkeet lakkaamaan toimimasta?

Tämäntyyppinen ongelma voi johtua itse kuulokemikrofonista, ohjaimesta, sovittimesta, jos käytät langatonta kuuloketta, ja jopa väärin määritetyistä yksityisyysasetuksista Xbox Series X: ssä tai S: ssä. Ongelmat, kuten kuluneet johdot ja rikkoutuneet johdot, vahingoittuneet tai likaiset yhteydet ja irrotetut langattomat sovittimet liittyvät yleisesti Xbox Series X- tai S-kuulokkeisiin, jotka lakkaavat toimimasta.

Yritätkö käyttää langattomia Xbox One -kuulokkeita Xbox Series X: n tai S: n kanssa? Jos se lakkasi toimimasta, kun vaihdat konsolia, se ei välttämättä ole yhteensopiva. Tarkista valmistajalta, ovatko kuulokkeet täysin yhteensopivia Xbox Series X: n tai S: n kanssa.

Kuinka korjata Xbox Series X- tai S-kuulokkeet, jotka eivät toimi

Vaikka kuulokkeet voivat rikkoutua ja hajoavat, useimpien ongelmien korjaaminen, joiden vuoksi Xbox Series X- tai S-kuulokkeet lakkaavat toimimasta, on tarpeeksi helppoa tehdä kotona ilman liikaa apua.

Korjaa Xbox Series X- tai S-kuulokkeet ja aloita keskustelu ystävien kanssa uudelleen seuraavasti:

 1. Varmista, että ohjaimesi on kytketty. Jos käytät langallisia kuulokkeita, varmista, että ohjain on todella kytketty Xboxiin, ennen kuin teet mitään muuta. Koska kuuloke yhdistetään ohjaimeen, se ei toimi, jos ohjainta ei ole kytketty. Jos huomaat, ettei sitä ole kytketty, yritä synkronoida ohjain uudelleen.

 2. Varmista, että langaton sovitin on kytketty. Jos käytät langatonta kuuloketta, joka käyttää USB-sovitinta, irrota se Xboxista ja aseta se uudelleen. Varmista, että se on asetettu oikein ja työnnetty kokonaan sisään. Jos se oli takana, yritä liittää se USB-porttiin, jotta langaton yhteys olisi vahvempi.

 3. Tarkista, että kuulokkeesi on ladattu. Jos käytät langatonta kuuloketta, varmista, että se on ladattu ja päällä. Jos akku on tyhjä tai se ei lataudu, se estää sitä toimimasta oikein Xbox Series X: n tai S: n kanssa.

 4. Varmista, että kuulokkeita ei ole mykistetty. Useimmissa Xbox Series X | S: n kanssa yhteensopivissa kuulokkeissa on mykistyspainike kuulokkeissa tai johdossa. Yritä mykistää ja kumota mykistys nähdäksesi, voivatko ystäväsi kuulla sinut. Kytkin voi olla toimintahäiriö, jolloin kytkeminen edestakaisin voi sallia sen mykistyksen.

 5. Tarkista kuulokkeiden johto. Jos huomaat johtojen katkeamisen tai katkeamisen merkkejä, se estää kuulokkeita toimimasta oikein. Voit korjata rikkoutuneet johdot, jos sinulla on oikeat laitteet, kutsua ammattitaitoista apua tai vain vaihtaa kuulokkeet.

 6. Tarkista yhteys ohjaimeen. Jos käytät langallista kuuloketta, irrota se ohjaimesta ja tutki sekä pistoke että pistoke. Jos pistoke on likainen, puhdista se. Jos huomaat pistorasiassa roskia, yritä ravistaa sitä, poista se hammastikulla tai muulla ohuella työvälineellä tai puhalla paineilmalla.

  Tartu liittimeen tiukasti, kun kytket ja irrotat kuulokkeet. Johdon vetäminen sen sijaan voi vahingoittaa itse liitäntöjä tai porttia.

 7. Kokeile toista ohjainta tai laitetta. Jos käytät langallista kuuloketta, yritä liittää se toiseen ohjaimeen. Jos sinulla ei ole toista ohjainta, yritä kytkeä se tietokoneeseen, kannettavaan tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen, jossa on kuulokeportti. Jos se toimii siellä, ohjaimesi on huono tai sinulla saattaa olla ongelmia Xboxin tietosuoja-asetusten kanssa.

  Xbox One -ohjaimet toimivat Series X- tai S-konsolien kanssa. Jos sinulla on toimiva Xbox One -ohjain, voit synkronoida sen Series X- tai S-laitteeseesi ja testata sitä kuulokkeiden avulla tämän vaiheen aikana.

 8. Liitä langaton dongle toiseen laitteeseen. Jos käytät langattomalla kuulokkeella varustettua kuuloketta, yritä liittää se tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen, jonka kanssa se on suunniteltu toimimaan. Jos se toimii toisen laitteen kanssa, sitä ei todennäköisesti ole suunniteltu Xbox Series X | S: lle.

  Jos langattomat kuulokkeet toimivat luonnollisesti Xbox Series X | S: n kanssa, et voi suorittaa tätä vaihetta, koska muut laitteet eivät käytä langatonta Xbox-protokollaa.

 9. Kokeile toista kuuloketta. Jos sinulla on eri langaton tai langallinen kuuloke, kokeile sen sijaan ja katso, toimiiko se. Jos näin tapahtuu, alkuperäinen kuuloke voi olla rikki. Tarkista valmistajalta, onko tuotteella vielä takuuta.

 10. Lisää kuulokkeiden ääntä. Jos et kuule mitään, ääni saattaa olla liian matala. Säädä äänenvoimakkuutta kuulokkeiden ohjaimella tai Xbox Series X: n tai S: n asetuksilla.

 11. Korjaa tietosuoja-asetukset. Xbox Series X: ssä tai S: ssä on yksityisyysasetukset, jotka voivat estää äänikeskustelun toimimisen. Jos et ole lapsi etkä käytä lapsitiliä, voit korjata ongelman itse.

  1. Navigoida johonkin Profiili ja järjestelmä > asetukset > Tili > Tietosuoja ja online-turvallisuus.
  2. Valitse Xbox Live -turvallisuus.
  3. Valitse Tarkastele tietoja ja muokkaa.
  4. Valitse Viestintä ja moninpeli.
  5. Valitse kenen kanssa haluat olla yhteydessä.
 12. Vaihda ohjaimen paristot. Jos käytät langallista kuuloketta, heikot paristot voivat aiheuttaa kuulokkeiden huonon toiminnan tai ei ollenkaan. Kokeile joukko uusia paristoja ja katso, auttaako se.

 13. Päivitä ohjaimen laiteohjelmisto. Jos sinulla on vanhentunut tai vioittunut laiteohjelmisto, se voi myös estää langallisia kuulokkeita toimimasta oikein.

  Ohjaimen laiteohjelmiston päivittäminen:

  1. paina Xbox-painike avataksesi oppaan.
  2. Navigoida johonkin Profiili ja järjestelmä > asetukset.
  3. Navigoida johonkin Laitteet ja liitännät > Lisätarvikkeet.
  4. Valitse ohjain se ei toimi.
  5. Valitse kolmen pisteen valikko ja tarkista laiteohjelmistopäivitys.
 14. Kytke Xbox Series X: n tai S: n virta uudelleen. Joissakin tapauksissa itse konsolin häiriö voi estää kuulokkeita muodostamasta yhteyttä ja toimimasta oikein. Tämä voidaan yleensä korjata yksinkertaisella tehosyklillä:

  1. Sammuta Xbox Series X tai S.
  2. Irrota konsoli virtalähteestä.
  3. Odota viisi minuuttia ja liitä se takaisin.
  4. Käynnistä konsoli ja tarkista, toimivatko kuulokkeet.
 15. Jos kuulokkeet eivät edelleenkään toimi kaiken kokeilun jälkeen, kuulokkeet saattavat olla huonot. Yritä ottaa yhteyttä valmistajaan saadaksesi lisäapua tai selvittääksesi, onko korjauksia saatavilla.

  Tyypillisten korjauskustannusten ja korvauskustannusten vuoksi on usein järkevämpää ostaa vain uusi Xbox-kuuloke kuin maksaa korjaus