Skip to content

Kuinka korjata se, kun Xbox Series X- tai S-mikrofoni ei toimi

19 de maaliskuu de 2021

Voit käyttää langallista mikrofonia, joka on kytketty Xbox-ohjaimeen, tai mikrofonia, joka on sisäänrakennettu langattomiin kuulokkeisiin, äänikeskusteluun, ja sen pitäisi toimia heti alusta alkaen. Jos Xbox Series X- tai S-mikrofonisi ei toimi, on olemassa useita korjauksia, jotka auttavat ystäviäsi ja joukkuetovereitasi kuulemaan sinut uudelleen.

Nämä ohjeet koskevat sekä Xbox Series S: tä että Xbox Series X: ää, ja tarvittaessa on syytä ilmoittaa eroista.

Kuinka Xbox Series X- ja S-mikrofoniongelmat tyypillisesti ilmenevät

Useimmat Xbox Series X- ja S-mikrofoniongelmat johtavat siihen, että joukkuetoverisi eivät voi kuulla sinua ollenkaan. Muita mikrofoniongelmia ovat vääristynyt ääni, jossa sinua on vaikea ymmärtää häiriöiden, mykistetyn äänen ja äänen vuoksi, jonka jotkut ystävät tai joukkuetoverit voivat kuulla, mutta eivät muut.

Mikä aiheuttaa Xbox Series X- ja S-mikrofoniongelmia?

Yleisin syy Xbox-sarja X: n ja S: n mikrofoniongelmiin on mykistetty mikrofoni, joko laitteistokytkin tai ohjelmistopainike, ja joko aktivoitunut henkilön, jota ei kuule, tai jonkun osapuolen keskustelussa.

Laitteiston fyysiset ongelmat, kuten mikrofonin tai kuulokkeiden johdon vauriot ja kuulokeliitännän vauriot, voivat myös aiheuttaa tämän ongelman. Xbox-laiteohjelmisto-ongelmat, Xbox Series X- tai S-asetusten virheelliset asetukset ja heikot Internet-yhteydet voivat myös aiheuttaa samanlaisia ​​ongelmia.

Kuinka korjata se, kun Xbox Series X- tai S-mikrofoni ei toimi


Jos Xbox Series X- tai S-mikrofonisi ei toimi, kokeile seuraavia vaiheita saadaksesi sen toimimaan uudelleen:

 1. Irrota mikrofoni ja liitä se uudelleen. Jos käytät langallista kuuloketta, yritä irrottaa se ja liittää se takaisin. Tämä sallii joskus yhteyden palautumisen, ja se voi myös auttaa, jos sinulla on huono yhteys kuulokeliitännän ja -liittimen välillä.

 2. Kierrä kuulokeliitäntä. Yritä puhua ystävien kanssa ohjaimeen asetetulla pistokkeella, kierrä pistoketta varovasti edestakaisin. Jos mikrofoni kuvaa ääntäsi ajoittain tai ystäväsi kuulevat staattisen sekoittuneen osiin puhetta, sinulla on huono yhteys.

  Voit yrittää puhdistaa pistokkeen ja liittimen, mutta ohjaimen liitin on ehkä vaihdettava.

 3. Käsittele kuulokkeiden johtoa. Kuten edellisessä vaiheessa, tarkoituksena on heiluttaa johtoa missä se yhdistää kuulokkeisiin ja mihin se pistokkeeseen yrittää puhua ystävien kanssa. Jos tämä johtaa hetkelliseen yhteyteen, johto on katkennut ja joudut vaihtamaan kuulokkeet.

 4. Varmista, että kuulokkeita ei ole mykistetty. Tarkista, että kuulokkeissasi on mykistyskytkin tai äänenvoimakkuuden mikseri. Jos mykistyskytkin on aktivoitu tai lähetysäänenvoimakkuus on kokonaan alaspäin, ihmiset eivät voi kuulla sinua.

 5. Testaa mikrofoni toisella laitteella. Jos sinulla on kannettava tietokone tai puhelin, jossa on kuulokemikrofoni- tai mikrofoniliitäntä, tarkista, toimivatko kuulokkeet kyseisen laitteen kanssa. Käytä sovellusta, kuten Discord tai Skype, ja katso, kuulevatko ihmiset sinua.

  Jos ihmiset eivät vieläkään kuule sinua, mikrofoni on todennäköisesti korjattava tai vaihdettava.

 6. Varmista, että ystäväsi eivät ole mykistäneet sinua. Jos pelaat vieraiden kanssa, he ovat saattaneet mykistää sinut tarkoituksellisesti, ellei he ole kiinnostuneita puhumaan. Tämä voi olla turhauttavaa joukkuepeleissä, mutta siihen ei voi tehdä mitään.

  Jos pelaat ystävien kanssa, pyydä heitä tarkistamaan ja varmista, etteivät he napsauta vahingossa Mykistää -painiketta. Tämä on todennäköisin syy, jos jotkut ystäväsi kuulevat sinut ja jotkut eivät.

 7. Määritä ohjaimesi Xbox-profiiliisi. Jos sinulla on useita ohjaimia, on mahdollista, että profiilillesi on tällä hetkellä määritetty toinen ohjain. Jos näin on, Xbox saattaa etsiä äänisignaalia kyseiseltä ohjaimelta.

  Nykyisen ohjaimen määrittäminen profiiliin:

  1. Siirry haluamasi ohjaimen avulla Profiili ja järjestelmä > asetukset > Tili > Sisäänkirjautuminen, suojaus ja salasana.
  2. Valitse Tämä ohjain kirjautuu sisään.
  3. Vahvista profiilisi ja valitse Linkkiohjain.
 8. Päivitä ohjaimen laiteohjelmisto. Jos ohjaimesi tarvitsee päivitystä, se voi häiritä sen kykyä lähettää ääntäsi. Päivitä laiteohjelmisto ja tarkista, voivatko ystäväsi kuulla sinut.

  Ohjaimen laiteohjelmiston päivittäminen:

  1. Navigoida johonkin Profiili ja järjestelmä > asetukset > Laitteet & liitännät> Tarvikkeet.
  2. Valitse ohjain päivittää.
  3. Valitse kolmen pisteen valikko.
  4. Jos laiteohjelmistopäivitys on saatavilla, asenna se.
 9. Korjaa tietosuoja-asetukset. Xbox Series X: ssä ja S: ssä on yksityisyysasetukset, jotka voivat estää sinua kuulemasta muita ihmisiä ja muita ihmisiä.

  Voit korjata äänikeskustelun tietosuoja-asetukset:

  1. Navigoida johonkin Profiili ja järjestelmä > asetukset > Tili > Tietosuoja ja online-turvallisuus.
  2. Valitse Xbox Live -turvallisuus.
  3. Valitse Tarkastele tietoja ja muokkaa.
  4. Valitse Viestintä ja moninpeli.
  5. Valitse kenen kanssa haluat olla yhteydessä.

  Jos viestintäasetuksesi ovat liian tiukat, et kuule ihmisiä, eivätkä he voi kuulla sinua.

 10. Tarkista Xbox Liven tila. Koska Xbox Series X ja S luottavat Xbox Liveen lähettämään ääntä juhlatilaisuuksiin, palveluun liittyvät ongelmat voivat estää sinua kuulemasta muita, muita kuulemasta sinua ja estämään myös yhteyden muodostamisen kokonaan. Jos Xbox Live on poissa käytöstä, sinun on vain odotettava, että Microsoft korjaa ongelman.

 11. Tarkista Internet-nopeus. Testaa internetyhteytesi varmistaaksesi, että se on tarpeeksi nopea äänikeskusteluja varten. Vaikka se olisi normaalisti tarpeeksi nopea, sinulla saattaa olla tilapäinen ongelma.

  Jos et pysty nopeuttamaan internetyhteyttäsi riittävästi, voit liittyä älypuhelimesi Xbox-sovellukseen juhlakeskusteluun ystävien kanssa.